Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wytwórnię Nagel Heyer lubię głównie za muzykę. W latach 90-tych wydała masę swingu w wykonaniu zarówno weteranów gatunku, jak i młodszych adeptów. Ten koncert z Hamburga jest dobrym przykładem. A w poniższym numerze dodatkowo cieszy dobra realizacja dźwięku. (Mam pierwszą edycję płyty, na YT jest chyba tylko remaster.)

Randy Sandke / The New York Allstars - "Count Basie Remembered" (Nagel Heyer, 1996 r.)

Grający tu na kontrabasie i pogwizdujący Bob Haggart miał wówczas 82 lata. Jeździł w trasy z różnymi składami do samego końca. Obyśmy byli w równie dobrej formie i zachowali tę pogodę ducha będąc w jego wieku.

Posłuchajcie Boba oraz Joe'go Ascione bawiącego się swoim zestawem perkusyjnym. U mnie ładnie słychać, jak Joe przemieszcza się na scenie.

@Grzesiek202,@maxredaktor, @tomek4446, @MariuszZ i inni - dacie radę powstrzymać się od uśmiechu?

Napisano

Ja już takiego swojego podsumowania bym nie pokazał.

A powody takie , że by był śmiech jak ktoś by to zobaczył.

Sam przeważnie słucham z Qobuza, a Tidala używa żonka jak się bierze do sprzątania no i wtedy wiadomo co może lecieć:

Joe Dassin, Gazebo, F.R.David, Ryan Paris, Modern Talking, itp.

Sam się uśmiechnełem jak zobaczyłem ostatnie podsumowanie.

Na rocznym jest jeszcze w miarę ok, bo żonka tak dopiero od 2-3 miesięcy częściej zaczeła puszczać muzę podczas sprzątania.

Napisano (edytowany)
Dnia 3.12.2024 o 20:58, Slawko69 napisał:

Szczególnie po kilku drinkach

Nie pamiętam kiedy wypiłem ostatniego drinka, a pomimo to .... . Sugestia ma się nijak do rzeczywistości. Szczególnie w wieku licealnym.

Edytowano przez Rega
Napisano
3 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Joe Dassin

Ja też mojego podsumowania nie udostępnię,  bo wyjdzie żem element wywrotowy, ale Panie Kolego! Wstydzić to byś się mógł miauczenia pewnego Dawida, a nie takiej klasyki 🙂.