Skocz do zawartości

Czego słuchasz??

karp

Recommended Posts

20 minut temu, sonique napisał:

I one wszystkie brzmią tak czysto, krystalicznie, selektywnie, przez co nieco sterylnie.

Dobrze wiedzieć, czyli to wydania nie dla mnie. Ta polska muzyka z lat 60-70 brzmi u mnie (albo dla mnie 😀?), dość specyficznie i bardzo mi się to podoba. To samo z "oceanami" Osieckiej. Mam nowe wydanie i słyszę, że coś było kombinowane. Coś wyczyszczone, podciągnięte... Lubię dobre jakościowo nagrania, zwracam na nie uwagę, ale uważam, że trzeba to robić dobrze od samego początku. Inaczej to takie pudrowanie. Bywa, że niepotrzebie, ładnej urody.

Chyba jedyne wydanie na nośniku kilku utworów (może wszystkich?) pięknej muzyki Komedy do filmu “Niewinni Czarodzieje” Wajdy. Na innych kompilacjach zawarto tylko jeden utwór, np. tutaj:

IMG_2264.jpeg.5966051ecf97e438578aedf2deed6ba2.jpeg

Po raz pierwszy usłyszałem “Niewinnych…” gdzieś koło roku 2000 w Trzech Kwadransach Jazzu u Pawła Brodowskiego i od tamtej pory są we mnie.

”Jazz in Polish Cinema…” to chyba wydanie czteropłytowe. Tak więc cena musi być odpowiednia.

3 godziny temu, sonique napisał:

Chyba jedyne wydanie na nośniku kilku utworów (może wszystkich?) pięknej muzyki Komedy do filmu “Niewinni Czarodzieje” Wajdy. Na innych kompilacjach zawarto tylko jeden utwór, np. tutaj:

IMG_2264.jpeg.5966051ecf97e438578aedf2deed6ba2.jpeg

Po raz pierwszy usłyszałem “Niewinnych…” gdzieś koło roku 2000 w Trzech Kwadransach Jazzu u Pawła Brodowskiego i od tamtej pory są we mnie.

”Jazz in Polish Cinema…” to chyba wydanie czteropłytowe. Tak więc cena musi być odpowiednia.

Jeżeli masz to czteroplytowe wydanie to szczęściarz z Ciebie. Obecnie jest praktycznie niedostępne,  na Discogs jedna oferta z USA. 😤🤬😫😭 a miałem to w rękach jakiś czas temu ale były ważniejsze plyty do kupienia.... No bo przecież Komeda... z milion egzemplarzy pewnie wydali więc się kupi potem, jak stanieje! Może będzie jakieś wznowienie.