Fafniak Napisano 10 września 2019 Udostępnij Napisano 10 września 2019 I to jest problem 310 z fajnie wydaną płytę 16/44 72 za pliki 96/24 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 września 2019 Udostępnij Napisano 10 września 2019 (edytowany) Ciekawe co lepsze Mnie bardzo kusi żeby napluć na palec i ENTER kupiono CD. Czy to edycja limitowana a jeśli tak to jak będzie potem z dostępnością? Edytowano 10 września 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 września 2019 Udostępnij Napisano 10 września 2019 Wybuchnie bomba jadrowa i juz po pliku :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 września 2019 Udostępnij Napisano 10 września 2019 To będzie najmniejsze zmartwienie w takim wypadku - tfu ... cholera !!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 września 2019 Udostępnij Napisano 10 września 2019 (edytowany) Donald Byrd - "Think Twice" z płyty "Stepping into Tomorrow" Solidne Jazz-Fusion z połowy lat 70-tych. Do tego świetnie zrealizowane. Szeroka scena i chętnie odrywający się od kolumn dźwięk. Edytowano 10 września 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 września 2019 Udostępnij Napisano 12 września 2019 (edytowany) Michał Kowalonek - List od syna. Piosenka pochodzi z albumu „O miłości w czasach powstania” poświęconego powstaniu wielkopolskiemu 1918/1919. Dlaczego postanowiłem zaproponować tę piosenkę? Po pierwsze, byłem ostatnio na koncercie Kowalonka (tylko on i gitara) i występ zrobił na mnie duże wrażenie. Uroczy facet o pięknym głosie i dużej muzycznej wrażliwości, Po drugie, jestem z Wielkopolski i historia wielkopolskiego zrywu jest mi bliska. Po trzecie, dowiedziałem się wczoraj, że mój znajomy reżyserował teledysk do tej piosenki Edytowano 12 września 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 września 2019 Udostępnij Napisano 12 września 2019 To ja polecę ten teledysk. Bo lubię Hey i robiłem go. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 Niewytrzymałem i kupiłem sobie cyfrową wersję TOOL-a 24/96 za 60 zł - da sie wytrzymać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 @Fafniak Szybciej naplułeś na palec niż ja 😉 Ja jutro lecę w miasto poszukać CD. Jak nie znajdę to z Polski ktoś mi kupi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 Ale chcesz kupić to ekskluzywne wydanie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 Tak, może być to ekskluzywne, pal licho . Jak patrzę teraz sklepy online UK to wszędzie "out of stock". Jedynie na eBay są. Jutro sprawdzę tu w mieście, jak nie znajdę to córka mi kupi w Polsce. Chociaż nie wiem jak tam z dostępnością. Nie pali się, póki co stream. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 (edytowany) W Empiku jest dostępna za 440, a tydzień temu była za 340 Edytowano 13 września 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 Na płycie (krążku) CD jest 7 utworów + jakieś kody do digital download - chyba tych trzech pozostałych, natomiast digital oraz stream 10 utworów. Ktoś wie czemu tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 Żeby można wydać później wersję de lux? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 Sama pojemność płyty CD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 Tak czytam te Wasze zachwyty na temat Tool-a że postanowiłem sprawdzić o czym tutaj mowa. Łałłłł......(szczególnie instrumenty), jestem pod wrażeniem 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 A ja to się chyba trochę już uspokoję z tą nową płytą. Niestety mam tendencje do "niszczenia muzyki" jak mi się coś zbytnio spodoba 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 września 2019 Udostępnij Napisano 14 września 2019 Posłuchałem dyskutowanej płyty Tool - Fear Inoculum. Podoba mi się, a zaznaczę, że to mój pierwszy kontakt z twórczością grupy (ciężkie klimaty, to nie moja bajka). Nastrój nowej płyty Tool jakoś skojarzył mi się z dokonaniami grupy Opeth, szczególnie z płytą Damnation z 2003 r.. Skoro wysoko oceniacie Fear Inoculum, to ciekaw jestem, co sądzicie o produkcji Szwedów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 14 września 2019 Udostępnij Napisano 14 września 2019 Mam parę płytek tej grupy i bardzo cenię ich twórczość, szczególnie z okresu, gdy wyszła ta wspomniana przez Ciebie. Trzeba Opeth'owi przyznać, że ma pojęcie o muzyce. Zapewne dlatego, że o ile mi wiadomo zespół tworzą wykształceni muzycy. Nie wiem czy wszyscy, ale w kompozycjach słychać rękę fachowca. Ostatnie płyty to już bardziej klimatyczne granie i zdecydowanie mniej ryczenia Oczywiście Damnation także jest "nieco" odmienna, szczególnie w porównaniu z innymi z tamtych lat (Blackwater Park, Deliverence, Ghost reveries). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 września 2019 Udostępnij Napisano 14 września 2019 Mnie ta grupa strasznie irytuje. Podoba mi się muzyka, ale niestety odrzuca mnie śpiew growlem, więc większość ich twórczości jest dla mnie stracona. Wkurza mnie takie marnotrawstwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 15 września 2019 Udostępnij Napisano 15 września 2019 No tak, to się nie musi podobać. Ale można się przyzwyczaić Ja z podobnych powodów nie słucham heavy/power metalu. Nie lubię wycia :) A skoro Tool jest na tapecie, to chciałbym polecić tym, którzy nie słyszeli, wg mnie jeden z najlepszych ich utworów: https://www.youtube.com/watch?v=hglVqACd1C8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 września 2019 Udostępnij Napisano 15 września 2019 A ja dzisiaj : Henryk Miśkiewicz – Kakaruka https://www.discogs.com/Henryk-Miśkiewicz-Kakaruka/master/1263732 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 września 2019 Udostępnij Napisano 16 września 2019 A ja od kilku dni (jak większość świata 😉) katuje nowego toola. Dziś zrobiłem sobie nawet bezpośrednie porównanie z moim ulubionym lateralusem i... stawiam tę nową płytę w tym samym rzędzie co album z 2001 roku. Dla mnie rewelacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 września 2019 Udostępnij Napisano 16 września 2019 (edytowany) Ja również porównałem nową płytę do Lateralus i innych Tool. Kiedyś miałem CD Lateralus (przepadła gdzieś) i pamiętam że też była fajnie wydana, plastikowe przezroczyste strony książeczki, oczy z każdej karty zachodziły na kolejną tworząc psychodeliczny obrazek. Muzycznie rzeczywiście nowa płyta nie odstaje od poprzednich. Ale jak dla mnie, Fear Inoculum brzmi jakby czyściej, dokładniej, jest lepiej dopracowana w finalnej "obróbce". To moje wrażenia. Edytowano 16 września 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 września 2019 Udostępnij Napisano 16 września 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts