Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Teraz dawny wokalista zespołu Accept dziadek ma głos 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Np u mnie leci teraz Sarsa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 A skoro już mowa o yt, nie wiem czy zwrociliscie uwagę co się dzieje z muzyką ulicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) Sarsa.... moje ostatnie odkrycie wokalne 👍 a jesli chodzi o... 40 minut temu, audiowit napisał: nie wiem czy zwrociliscie uwagę co się dzieje z muzyką ulicy. To co masz dokladnie na mysli??? Edytowano 11 listopada 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 I można tak bez końca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Fakt ulica też zaczęła śpiewać! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 O to dobra pieśń patriotyczną Myślę, ze nie warto przegapić takich akcentów w muzyce. Jeśli ktoś naprawdę slucha muzyki, a nie tylko slodkosrania Krall, Dion czy Toru Amos. Mnie to przypomina np. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) Jacy politycy takie piosenki... Pewne Chinskie przyslowie (przekleństwo) mówi: "Obyś żył w ciekawych czasach". Pasuje do stanu obecnego. Edytowano 11 listopada 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) 10 minut temu, audiowit napisał: Szczerze to wole tą wersję tej piosenki ☻ I to jest naprawde Patriotyczna piosenka o Polsce! Eldo 😎 Edytowano 11 listopada 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 (edytowany) Nie przekonuje mnie chłopiec śpiewający o ojczyźnie w amerykańskim mundurze... Swoją drogą nie wygląda na zbyt gramotnego... Myślę, ze można mu tą niezręcznosć wybaczyć. To trochę tak jakby do żony mowić" kocham cię" pisząc sms do kochanki. To juz bardziej ostry Edytowano 11 listopada 2020 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 No jakże mogłem o Kaziku zapomnieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 (edytowany) 3 godziny temu, audiowit napisał: Nie przekonuje mnie chłopiec śpiewający o ojczyźnie w amerykańskim mundurze... Swoją drogą nie wygląda na zbyt gramotnego... Myślę, ze można mu tą niezręcznosć wybaczyć. A moim zdaniem jest właśnie bardzo gramotny i warto zwrócić uwage na jeszcze inne Jego kawałki, bo potrafi "wyczarować" teksty o jakie w innych gatunkach muzycznych mozna tylko pomarzyć i wcale nie mam tu na mysli discopolo. Np. Taka Diana Krall z utworem „Frim Fram Sauce”... nie ma to jak nuta o sosie i ziemniakach, albo "Peel me a grape" - nutka znowu o jedzeniu i...... chociaz zrealizowane dobrze akustycznie. A jesli chodzi o ubranie i brak Twojego przekonania, to myślę ze gdyby był w np. koszulce promujaca tematyke historyczna Polski np. Popularne ostatnio Orzełki i łopoczące pióra husarii, wyglądałby wiesniacko, tak naprawde to nie chodzi o Jego stroj, że nie wspomne ze to rodzaj "stylówki" w rapie w tamtym okresie. Sorki ale będę bronił Eldo! Co nie znaczy ze O.S.T.R. jest gorszy. Na Kochana Polso sie wychowałem ale ostatnie jego płyty tez sa ciekawe.... aż Sobie zaatakuje O.S.T.R.-a tej nocy.... Edytowano 12 listopada 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Miro, broń swoich przekonań. Jak najbardziej. Masz swoj rozum i przekonania, to broń. Większość tych z husarią na klacie kojaży Soplicę bardziej z napojem niż Tadeuszem ;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 1 godzinę temu, audiowit napisał: Większość tych z husarią na klacie kojaży Soplicę bardziej z napojem niż Tadeuszem ;). Też prawda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snach Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Słuchając tej płyty odpadam. Klimat, przyciemnione światło, drewno, dym papierosowy (z cygar) no i ... muzykaPolecam Live. Obłedny. https://www.empik.com/buena-vista-social-club-at-carnegie-hall-buena-vista-social-club,prod4620445,muzyka-pWysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visitor1230 Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Sporo tu dobrej muzyki ostatnio i ciekawe tematy. U mnie leci teraz to: (ciarki za każdym razem kiedy to słyszę) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 przepraszam ale.... no muszę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 "obcą ideologią" mi tu zajeżdża Dobre, nie znałem, uśmiałem się nieźle 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 13 listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 listopada 2020 Na dzisiejszy wieczór przygotowałem 3 Lp. Troszkę pachnie nostalgią do tamtych czasów, ale.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 listopada 2020 Die Antwoord - Mount Ninji And Da Nice Time Kid Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 listopada 2020 Udostępnij Napisano 14 listopada 2020 Na dzisiejszy wieczór. Tradycyjnie 2:1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 15 listopada 2020 Udostępnij Napisano 15 listopada 2020 Cigarettes After Sex - Sweet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts