Celdur Napisano 11 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2014 Orientuje się ktoś może czy kolumny Polton Omega 180 to mógłbym jakoś dociążyć od środka?Nie bardzo wiem jak można się do nich dostać i czy w ogóle można.Z tyłu wygląda tak http://www.tonsilsklep.pl/galerie/polton-z...a-domow_895.jpg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 lutego 2014 Może takie woreczki z piaskiem. Mały woreczek foliowy z piaskiem i w jakąś skarpę frotte uformować w kształt kiełbasy i przez port br. , jak do armaty Lub hurtowo jeden większy w poszewkach po jaśkach, delikatnie na dół, po odkręceniu niskotonowca i uważając na zwrotnicę . Drgają przy mocnym graniu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 11 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2014 Myślę że na pewno trochę gdyż ważą tylko po 10,5 kg sztuka mimo że stoją na kolcach i okrągłych podstawkach z mosiądzu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 lutego 2014 po co takie coś robić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 11 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2014 Bo są za lekkie? Ponoć im cięższe kolumny (solidniej stojące na podłożu) tym lepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 lutego 2014 To raczej się tyczy ich ogólnej solidności, a nie samej wagi. Chodzi raczej o myślenie: większa waga --> większa solidność --> grubsze/gęstsze płyty użyte do budowy skrzyni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 lutego 2014 nie chce być nie miły ale dla mnie to głupi pomysł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 11 lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 lutego 2014 A'propos postu #200. Tak, rozmawiamy właśnie o tych zworkach. Czy warto? Napisałem, że warto, ale zmiana nie jest duża.Przede wszystkim czy warto każdy powinien sobie sam odpowiedzieć.Pomysł z dociążeniem może i nie jest taki głupi, ale dość ryzykowny. Kolumny są na gwarancji. Jeśli coś uszkodzisz, to będzie na Ciebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 12 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2014 Ano właśnie tego się boję. Mam opory żeby nawet odkręcić śrubki i pooglądać membrany od tyłu Co do zworek to pokusiłem się na takie http://allegro.pl/zworki-zwory-2xrca-klotz...3965239478.html(wydaje mi się że to dość dobra cena) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 14 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2014 Po zmianie tych zworek dźwięk jest zdecydowanie bardziej szczegółowy.Faktycznie pomogło. Dzięki.Kolory na tych zworkach raczej nie mają wpływu na nic? Obojętnie który do main lub do pre podłącze? (mam zielony i czarny) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 lutego 2014 Obojetnie. Byle tak jak było z metalowymi zworkami Czasami na kablach jest strzałka i wówczas podłącza się strzałką w kierunku przepływu prądu. Albo tak jak ''płyną" napisy.Ale tu nie masz chyba żadnej strzałki ani napisów na koszulce kabla? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 14 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2014 No nie widzę żadnych strzałek. Tylko kolory na końcówkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 14 lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 lutego 2014 Cytat Ano właśnie tego się boję. Mam opory żeby nawet odkręcić śrubki i pooglądać membrany od tyłu Ech, daj spokój, nie dość że rozbierzesz, to sobie obejrzysz i dodatkowo dociążysz 3in1 Jest dział rozbieranych ? Czy w np. w "wasze systemy " Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 14 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2014 Pomyślę. Słuchał ktoś może na kablach alpharda da vinci i na melidika z tym całym ich BassCore?Jakieś znaczące zmiany były odczuwalne czy to tylko strata pieniędzy dokładając do Melodiki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 14 lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 lutego 2014 Czytałem że ta żyła bc to pic na wodę, brak różnicy do analogicznego kabla danej firmy i przekroju, u mnie basu nie brakuje, więc zostaje przy swoich . Kusi mnie natomiast interkonekt tej melodiki, te zaciskane wtyki-bez lutowania, ciekawa sprawa ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 15 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2014 O tych mówisz? http://sklep.rms.pl/melodika-md2r05-kabel-...urple-rain-0-5m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 15 lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 lutego 2014 Tak te, szkoda że na niektóre produkty audio, ceny są tak sztywno ustalone przez dystrybutora(?), próżno szukać w innych sklepach wszędzie tak samo .Teraz mam rca prolink, jestem zadowolony (kiedyś podpiąłem znalezionego prowire i zamulił strasznie, a da-vinci grał jak prolink, mimo wyższej ceny) .(Kable głośnikowe mam płaskie białe profigolda 1,5mm bez żyły, mają bardziej zróżnicowany i przejrzysty dźwięk, niż kiedyś na szybko kupione po przestawieniu mebli, kable 2,5mm w pobliskim sklepie elektro.) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 15 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2014 Odnośnie tych kabli to chodziło mi bardziej o jakość dźwięku a nie o sam bas. Jeśli oprócz innego basu niczego nowego nie usłyszępo zmianie z Alpharda to nie ma co płacić prawie 30 za mb. Z prodigy cube do wzmacniacza mam polecane prolink futura.Ciekawe czy po zmianie na melodiki coś do ucha nowego napłynie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 14 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Cześć,Czy ktoś miał okazję posłuchać Pylon Audio Pearl 20 na żywo?Interesuje mnie czy sprawdzą się w salonie o powierzchni 18 m2.Głównie Smooth Jazz, trochę Disco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibson Napisano 14 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Jak mieszkasz w Warszawie to może umów się na odsłuch i się przekonaj nausznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Producent zaleca je do pomieszczeń maksymalnie niewiele większych. Tu raczej powinien lepiej się sprawdzić model 25. 20 powinien również dać sobie radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 15 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 Pewnie znalazłeś i czytałeś , ale proszę : http://www.highfidelity.pl/@main-963&lang=, zastanów sie też nad mission m33i , http://audio.com.pl/testy/mission-m33i:1 , to solidniejsza i dojrzalsza konstrukcja, a można trafić w sumie nowe ( roczne, dwu letnie po 800zł ) . Do pylona 20 faktycznie najlepiej podejść do sklepu ze wszmacniaczem, w W-wie pewnie jest parę sklepów, bo co lepsze , a co trochę gorsze to czasem rzecz względna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 15 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2015 Dzięki Jacku za link, tak czytałem Muszą być nowe w cenie Pylonów 20.25 zdecydowanie za drogie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts