Bogusław 66 Napisano 3 listopada 2018 Udostępnij Napisano 3 listopada 2018 NO! W KOŃCU ADMIN ZADZIAŁAŁ! BRAVO TY! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 listopada 2018 Udostępnij Napisano 3 listopada 2018 3 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: NO! W KOŃCU ADMIN ZADZIAŁAŁ! BRAVO TY! w końcu bądź... dając szansę nam- użytkownikom, powściągnąć wodze fantazji (tak to nazwę). A więc przyłączam się do podziękowań, Pozdrawiam Moderatora, który o nas dba, WP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Dziś dzień wolny wiec posłucham i wyciągnę wnioski Po lewo HDCD VJCP-68837 --- Reissue, Remastered, SHM-CD UICY-75879 Mamy tu jeszcze dwie dodatkowe płyty, Pierwsza cd jest z oklaskami z opisu to materiał nagrywany live at the Sportshalle, Cologne, Dec. 6th, 1982. Trzecią płytą jest DVD z zapisem Dolby Digital 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 listopada 2018 Udostępnij Napisano 15 listopada 2018 Poddaje się. Nie jestem w stanie jednoznacznie określić które wydanie jest lepsze. Nie które nagrania w wersji HDCD są lepsze na ucho a inne lepsze w wersji SHM-CD. Ogólnie remis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 Pomimo że brakuje mi tej wersji, to za taką cenę - odpuszczę. https://www.discogs.com/sell/release/5711440?ev=rb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Dnia 11.12.2018 o 23:05, Bogusław Kożyczkowski napisał: Pomimo że brakuje mi tej wersji, to za taką cenę - odpuszczę. https://www.discogs.com/sell/release/5711440?ev=rb Już jest nowa cena, nadal za wysoko. a to historia cenowa https://www.discogs.com/sell/history/5711440 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2018 Jak to pliki przeszły na złoto. na Chodzi te pliki: 5,1 w jakości 24-48 nas nie interesuje, 2009 Stereo Mix | MLP Lossless Stereo (24/96) jak i Original Master Edition 2004 | MLP Lossless Stereo (24/96) mam już na płycie CD wiec też nie. Ale chce te zaznaczone, czyli inne wersje, gdzie muzycy bawią się dźwiękami instrumentów, hmm......nie wiem czy nie improwizują, w standardowych wersjach to wszystko jest wycięte, a ja chce słuchać tych wersji z płyty cd. i tak mamy pliki 24-96 na dysku możemy od razu je wypalać, Nero sam przerzuci na 16,44,1 i tak zrobiłem pierwsza próbną płytę. ale..... możemy wykorzystać dBpoweramp co jest lepsze? nie mam pojęcia. Ale nagrywanie na zlocie, musi poczekać, bo moja nagrywarka coś nie domaga, wiec lepiej jak kupie nową, by nie zniszczyć Gold cd, ale to już pewnie w nowym roku. I jedno nagranie jakości 24-96 / 12mni / 404MB Mam jeszcze parę innych płyt DVD, jak wyżej Mike Oldfield – Five Miles Out i Depeche Mode......i nie wiem co jeszcze. Teraz jak już nie mam Tidala, czas przeprosić parę płyt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatlesiak Napisano 8 lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 lutego 2019 (edytowany) Dnia 6.05.2014 o 19:17, RS75 napisał: Istnieje dobrze grająca płyta "Sade - Love Deluxe" ? Kiedyś obiła mi się o uszy, pamiętam, że wrażenia dobrego nie zrobiła na mnie. Sam materiał muzyczny podoba mi się. Pomimo tego, że post RS75 ma swoje lata to nadal wydaje mi się, że na solidny remaster dyskografii Sade przyjdzie jeszcze trochę poczekać jak dla mnie mistrzowskie brzmienie Sade jest na podwójnej składance "Ultimate Collection": równo, czysto i w pełnej barwie - dyskograficzne płyty puszczam sobie w dowolnej chwili "z marszu", a gdy chcę wieczorem ucho nacieszyć to wyłącznie "Ultimate" fenomenalny mastering, i choć utwory powstały na przestrzeni wielu lat, w tym wydaniu brzmią jak gdyby to była zwykła płyta dyskograficzna a nie kompilacja z 30 lat Edytowano 8 lutego 2019 przez Beatlesiak 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 lutego 2019 (edytowany) 9 godzin temu, Beatlesiak napisał: Pomimo tego, że post RS75 ma swoje lata to nadal wydaje mi się, że na solidny remaster dyskografii Sade przyjdzie jeszcze trochę poczekać jak dla mnie mistrzowskie brzmienie Sade jest na podwójnej składance "Ultimate Collection": równo, czysto i w pełnej barwie - dyskograficzne płyty puszczam sobie w dowolnej chwili "z marszu", a gdy chcę wieczorem ucho nacieszyć to wyłącznie "Ultimate" fenomenalny mastering, i choć utwory powstały na przestrzeni wielu lat, w tym wydaniu brzmią jak gdyby to była zwykła płyta dyskograficzna a nie kompilacja z 30 lat Dobrze że tu piszesz bo płyty w odwrocie i temat umiera, a jednak mamy jeszcze osoby korzystające z tego nośnika i cieszące się muzyką. Brawo! I zachęcam do kolejnych wpisów. Edytowano 9 lutego 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 lutego 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: płyty w odwrocie i temat umiera, a jednak mamy jeszcze osoby korzystające z tego nośnika Wcale niemała jest ich ilość. Płyty kupuję już pół wieku. Śledzę wobec tego portale giełdowe jak eBay czy Discogs... Nie pamiętam takiej masy kupujących jak obecnie, choć ceny znowu podskoczyły. Trudno się przebić w licytacjach... Udaje mi się, ale kosztem dość znacznych pieniędzy (Ty akurat coś wiesz na ten temat). To nie to co Allegro, gdzie rzeczywiście ruch jest mały.... Mój wniosek jest taki- w odwrocie CD jest.... Ale w Polsce i bodaj tylko w Polsce. Edytowano 9 lutego 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 lutego 2019 Oj wiem, wiem, sam liczyłem na znaczny spadek cen płyt CD i się doczekałem, ale tych masowo tłoczonych, tych co, na co dzień można posłuchać w Tidalu A te wartościowe ciągle w góre i już nie wypominam o tych pierwszych tłoczeniach (z reguły najlepszych). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 lutego 2019 No wiesz.... Są tacy co przeca nie wierzą w różnice pomiędzy płytami, bo to ino "1" i "0", więc nie jest tak źle może jak tu przedstawiamy? Jedno pewne- za japońca co to okładką udaje LP trza płacić z reguły (bo są chwalebne wyjątki oraz wyjątki mniej chwalebne) od 150 do 200 zł... Ja tam płacę i się cieszę, że kupiłem, bo chyba taniej nie będzie. Był czas wmawiania, że plik jest lepszy... Jakieś dwa lata... Kupiłem wtedy olbrzymią ilość mini LP... Oj to był piękny czas, ale "to se ne vrati." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 lutego 2019 Też wole Japan Ukazała się nowa płyta Vangielisa i przypadła mi gustu, wiec co, do Empiku? przeca już tam jest. Znasz mnie - Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 lutego 2019 Znam... Ja też wybrałbym droższą. Na taki wybór Szwedzi mówią- "nie stać mnie na kiepski produkt" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 lutego 2019 Udostępnij Napisano 17 lutego 2019 Na pewno do świetnych realizacji można zaliczyć podwójną płytę The Cream "Wheels of Fire". Ostatecznie to klasyka... Mam dwie edycje- obie japońskiej produkcji: pierwsza to mini LP o nr kat.- UICY-9152-3 a druga to wersja Platinum-SHM o nr kat: UICY-40038. Obie warte kupna. Jednak przypuszczam, że są tacy wśród Was, którzy nie wiedzą jak edycje te wyglądają, więc zaprezentuję. UICY-9152-3 UICY-40038: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 24 marca 2019 Udostępnij Napisano 24 marca 2019 (edytowany) Z cała pewnością album "Parallax Error" Leszka Wiśniowskiego można zaliczyć do znakomicie zrealizowanych w studio. Muzyka może nie każdemu przypadnie do gustu, warto posłuchać choćby z czystej ciekawości, jak brzmią mało znane instrumenty. Edytowano 24 marca 2019 przez Profi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 marca 2019 Udostępnij Napisano 24 marca 2019 interesujące Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 21 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2024 Istnieją jakieś polskie płyty wydane w formacie HDCD? Kojarzy ktoś? Szukam i nie umiem niczego znaleźć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 21 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2024 Nie sądzę. Ale ..... Empik wypuszcza ostatnio płyty w formacie Hybrid SACD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2024 Słucham właśnie perfektu i brzmi to krystalicznie rozdzielczo ale klinicznie zupełnie bez emocji, albo te nagrania tak mają, albo trza odtwarzacz zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 stycznia 2024 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2024 Nie spodziewał bym sie super jakosci od materiału z ebiegłego wieku. Ani nie porządnego sprzętu ani porządnych taśm za komuny. To najpewniej materiał oczyszczony materiał źródłowy potem up sampling i tyle. Płytę Perfectu mam i mam odmienne zdanie na jej temat grania. Jako fan tego zespołu, który zdominował moje dzieciństwo znam ten materiał na pamięć i to wydanie jest najlepsze jakie do tej pory słyszałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 29 października 2024 Udostępnij Napisano 29 października 2024 Dnia 9.02.2019 o 00:19, Beatlesiak napisał: dla mnie mistrzowskie brzmienie Sade jest na podwójnej składance "Ultimate Collection" Pełna zgoda i mówię to jako wielki fan SADE. Powiedziałbym nawet Ohh, Sade! Odchodząc od dobrych realizacji, super jakości dźwięku, ale pozostając przy SADE, polecam ciekawe remixy housowe tej wykonawczyni: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 29 października 2024 Udostępnij Napisano 29 października 2024 Dnia 27.01.2024 o 12:19, Bogusław 66 napisał: Nie spodziewał bym sie super jakosci od materiału z ebiegłego wieku. Ani nie porządnego sprzętu ani porządnych taśm za komuny. Dokładnie tak, z pustego nie najlejesz A co do komuny, to ludzie mówią, że jest to temat nadal aktualny, tylko w innej formie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts