S4Home Napisano 26 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2017 As2100 ma coś co wiele osób pożąda. Wychyłowe wskaźniki. Owszem jest to także wersja delikatnie poprawiona. Ale w cenie jakiej można dostać as2000 to jednak ten model jest lepszym wyborem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 26 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2017 (edytowany) Angel....chyba masz racje....uzbieram na as2100.... Dziękuję za poświęcony czas. S4Home.... te wskaźniki....baja w nic....Pozdrawiam Edytowano 26 kwietnia 2017 przez michalwronki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 26 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2017 @S4Home, model AS 2000 jest lepszym wyborem? Przecież model AS 2100, to nie facelifting, ale zdecydowanie lepszy dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2017 Model Yamaha A-S2100 jest lepszy od A-S2000. Modelem porównywalnym klasą z tym ostatnim jest natomiast A-S1100, więc możesz zbierać na niego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2017 1 godzinę temu, Angel napisał: @S4Home, model AS 2000 jest lepszym wyborem? Przecież model AS 2100, to nie facelifting, ale zdecydowanie lepszy dźwięk. Napisałem że 2100 jest lepszy ale biorąc pod uwagę cenę i jakość za jaką dostajesz oba to lepiej wypada as2000. czyżbyś zmienił zdanie i na stawiał się na nowe?:) Używanego 2100 jeszcze nie widziałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 26 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2017 Tylko używany. As1100 tez jest super...bo na as2100 to chyba nigdy nie uzbieram.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 26 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2017 (edytowany) Nie zmieniłem zdania. Stawiam zazwyczaj na używane. Napisałem tylko, że AS 2100 jest lepszym wzmacniaczem. I to słyszalnie. Na pewno też nie chodzi mi o "wycieraczki" . Gdyby grały na jednakowym poziomie poleciłbym zdecydowanie używanego AS 2000. A tak w ogóle, to rozprawialiśmy o nich, bo @michalwronki stwierdził, że odpowiada mu dźwięk Yamahy i tylko chciałby przejść na wyższy poziom. Osobiście nie wydałbym takich pieniędzy na Yamahę, tylko wybrałbym inny wzmacniacz. Ale to ja. Edytowano 26 kwietnia 2017 przez Angel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2017 No właśnie każdy jest inny. Mi dźwięk tych klocków się podoba, ale na nich nie gram. Używanego as1100 też ciężko dostać. Albo sprzedawały się mniej, albo jeszcze za mało czasu albo użytkownicy są zadowoleni Chodź ostatnie ceny na roksan oxygene jakie są na necie, nie wiem czy widzieliście spychają wybór as 2000. Powiem ci że polował bym na tego oxygene! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 27 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2017 Dobrze chlopaki....bede zbierał €€€ i zacznę polować. Dziękuję za poświęcony mi czas....jeszcze tu zawitam, z dokładniejszymi planami i ostateczną kwotą na sprzęt.... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 27 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2017 (edytowany) Michałwronki, przepraszam Cię za szczerość ale odnoszę wrażenie, że trochę za mało zainwestowałeś w ... odsłuchy porównawcze. Ja gdybym miał wydawać grube tysiące na wzmacniacz przede wszystkim najpierw sporo sprzętu bym posłuchał, żeby wiedzieć czy tego co mi się wydaje na prawdę chcę... Edytowano 27 kwietnia 2017 przez Majtek2013 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 27 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2017 Witam Cie Majtek2013.....moze masz rację, ale uwierz mi, dźwięk yamaha naprawdę mi się podoba. Może gdybym miał z 18 lat, to więcej bym tego odsluchal...jak dla minie , oferowany dźwięk przez tą firmę jest the best....zobaczymy co czas przyniesie. " apetyt rośnie w miarę jedzenia " Ps. Bardziej stawiał bym na odsluchanie większej ilości kolumn głośnikowych, w szczególności canton ergo rcl....i canton digital z moją as, lub innym równie mocnym wzmacniaczem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2017 Na allegro widziałem używany a-s 2000, na olx a-s 2100, przy czym cena około połowę niższa za a-s2000. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2017 Ten as2000 za 3400? On jest od Rafała, przy najmniej pewny sprzęt. Jeśli mówimy o tym samym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2017 @michalwronki minął już prawie miesiąc, jak postępy? Kupiłeś yamahe? Pochwalisz się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 23 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2017 1Ender....nie, nie kupiłem, wyskoczyły inne wydatki, tak zupełnie nieoczekiwane... Ale dzięki, że pamiętasz o mnie, chyba, że jest to pod kątem szyderstwa...a to też dziękuje.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2017 Hehe:) Dobrze że masz zdrowe podejście i nie wszystko obraca się wokół ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 26 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2017 S4Home....powiem więcej, nawet chodziło mi po głowie sprzedanie wszystkiego i dołożenia €€ do ale usłyszałem stanowcze " nieeee !!!! " z ust mojej żony, która obawia sie, że za chwilę będzie trzepać mnie na dyńkę i będę kupował sprzęt za grube pieniądze, nie przespane noce i nawet nie będzie miala ze mnie pożytku.... hmmm...( wiadomo o co mi chodzi ) Ps. Z tego co mam jestem zadowolony, wiadomo mozna lepiej, ale nie jestem jakiś "bogol" który nie ma co robić z €€€ Pozdrawiam serdecznie z wlkp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2017 Powiem Ci że zdrowe podejście do Audio to coraz trudniejsza sprawa. Czasem rozmawiam ze stałymi klientami którym robiliśmy już kilka systemów i mówię " Panie Adamie po co kolejna zmiana" i sami klienci przyznają że to nie kwestia wyboru zestawu lepszego, często jest to zmiana dla czystej zmiany, chęci posłuchania czegoś innego. A że to hobby nie należy do tańszych no to inna sprawa..... Ale że żona broni tak sprzętu? No to jesteś jedyny na forum chyba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 12 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2017 (edytowany) Siemka Panowie chciałbym kupić odtwarzacz cd, z racji tej , że posiadam jako odtwarzacz na razie tylko dvd onkyo DV-SP303E (lipa) chciałbym coś lepiej grającego... 2. kwota do + - ...300 zł 3. sprzęt używany 4. sprzęt towarzyszący yamaha as1000, elac 512 jet, aim sc8000. zasilający Melodika, Interkonekt 1.) Stines Silve, 2.) Prolink Futura 2m, kabelki głośnikowe Chord carnival silverscreen bi wire dwa kolejne punkty podarujemy sobie 7. pliki mp3, może flac, o ile to możliwe...czyste stereo, bez bajerów, także zdam się na Waszą dobroć i propozycje, fajnie byłoby, aby był kolor srebrny, ale jeśli inny kolor odtwarzacza, nawet różowy, będzie grał lepiej, jak srebrny, to może być różowy, w końcu kolor nie gra, tylko odtwarzacz i wazne aby był dostępny laser w razie ''W''... dzwięk szczegółowy...kiedyś słuchałem yamaha as500 i cd cambridge audio 500D SE z moimi starymi mission m35i...i było fajnie, może przez akustykę tamtego pomieszczenia ? ale 500 zł. jak za ten odtwarzacz, to troszkę dużo jak dla mnie...wiem , że jest dobry, ale no wiecie, szkoda mi 500 zł...może źle podchodzę do tematu, ale są rzeczy ważne i ważniejsze.... 8. wronki wlkp Dużo płyt nie mam, ale kilka jest....więcej słucham z pc z mojej aim sc8000 pozdrawiam przeserdecznie Edytowano 12 listopada 2017 przez michalwronki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Hmmm No w 300 zł to nie poszlalejemy. Nie wchodziłem dawno na allegro na cdki. Coś z Pioneera, Sony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 14 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 To troszkę lipa, że nie poszalejemy za taką kwotę.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 Patrzyłeś na oferty? Jest coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 15 listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 listopada 2017 W cenie do 300 zł to straszna lipa niestety, 500 zł to już lepiej, ale licz się z tym , że do większości tych lepszych odtwarzaczy (czyli starszych) nie ma już dostępnych laserów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 No może coś kolega znajdzie i po wkleja linki. Zobaczymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 18 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2017 (edytowany) no siemka... znalazłem czas....więc wklejam 1. http://allegro.pl/grundig-fine-arts-cd-3-i7036595749.html#thumb/1 2. http://allegro.pl/grundig-finearts-cd3-i7042008611.html 3. http://allegro.pl/odtwarzacz-pioneer-pd-s702-gwarancja-paragon-i6979276507.html 4. http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-yamaha-cdx-e200-pianocraft-i6974256179.html 5. https://www.olx.pl/oferta/odtwarzacz-cd-sony-cdp-xe700-CID99-IDoUpVi.html#286be95dc0 ps. czy dozbierać jeszcze pieniędzy i kupić coś godnego do tego co posiadam, żeby czytało mp3, nagrane płyty...no może flac-i ten laser w razie '' w '' aby był dostępny... no tak do 500 zł. czy to będzie nadal za mało.... Chodzi mi po głowie jeszcze tuner z DAB.... Pozdrawiam Edytowano 18 listopada 2017 przez michalwronki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts