Rega Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 @DiBatonio - klatka Faradaya, w której siedział Tesla tez miała przestrzenie pomiędzy prętami o wszerokości kilkunastu cm. I co ciekawe sam Tesla stwierdził, ze geściejsze rozmieszczenie tych prętów NICZEGO nie zmienia w temacie ochrony lub ekranowania. Bedziesz dyskutował z autorytetem pokroju Tesli???😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Kolega @Dedal75 dostał fajny kabelek, mnie się podobał, niełatwy do obrobienia, ale bardzo przyjemnie wypadł we wzmaku tranzystorowym, lampy mniej podatne na wpływ takich kabli. No i też dostał z siateczkami nq wtykach 😉 Eecaudio przy nim to kpina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Lapp do audio się wręcz nie nadaje oprócz podstawowej funkcji zasilania zwłaszcza 2,5mm^, to już cut lepszy Olfleks z żyłami 5x1,5/7x1,5/18x1,0/18x1,5mm^. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 @Krzychu0304 - IC długości 30 cm??? I jak tym łączyć? Stawiając sprzęt ,,plecami do siebie? U mnie 50 cm to mało żeby połączyć sprzęty stojące na regale. No chyba, że jeden stoi na drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 11 minut temu, Krzychu0304 napisał: Mam parę interkonekterów stines gold 30cm Ja mam silver lecz 0,8 i 1,0 m i potwierdzam ich jakość ,lecz niedawno trafiłem lepszego grała https://www.olx.pl/d/oferta/rca-2x1m-brzmieniechord-chorus-2-CID99-IDRWlhD.html?bs=olx_pro_listing Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Ten Grall przybył z Alliexpress pewno.😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 I tu się głęboko mylisz . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu0304 Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 14 minut temu, Rega napisał: @Krzychu0304 - IC długości 30 cm??? I jak tym łączyć? Stawiając sprzęt ,,plecami do siebie? U mnie 50 cm to mało żeby połączyć sprzęty stojące na regale. No chyba, że jeden stoi na drugim. Yaqin i dac mają wyjścia rca w tylnych rogach, i jeśli by się je postawiło obok siebie, to odległość między wyjściami to niespełna 10cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Optymalna długość kabla RCA zaczyna się od 0,7m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Aha 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) Mam kilka IC o długości 50 - u mnie aby je sprawdzić to trzeba rujnować całość ustawień na regale. No, ale jesli ktoś lubi😄 to NIC mi do tego. I metr nie jest za dużo. Ale czasem (gramofon) trzeba. Edytowano 19 grudnia 2022 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 39 minut temu, P-na napisał: Optymalna długość kabla RCA zaczyna się od 0,7m 36 minut temu, Dedal75 napisał: Aha 👍 No no 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 1 godzinę temu, P-na napisał: Lapp do audio się wręcz nie nadaje oprócz podstawowej funkcji zasilania zwłaszcza 2,5mm^, to już cut lepszy Olfleks z żyłami 5x1,5/7x1,5/18x1,0/18x1,5mm^. Skąd taka wiedza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) 1-Z wieloletnich doświadczeń metodą kup-zrób-posłuchaj-oceń -oddaj,sprzedaj,wyżuć. 2-Z doświadczenia zawodowego przy naprawach maszyn i urządzeń do produkcji kabli Edytowano 19 grudnia 2022 przez P-na Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 1 minutę temu, P-na napisał: Z wieloletnich doświadczeń Nie kwestionuję a jedynie pytam. Tylko czemu takie dziwolągi jak 18x1.0 czy 18x1.5 w zestawieniu i to jeszcze jako te lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) 8 minut temu, Wito76 napisał: Nie kwestionuję a jedynie pytam. Tylko czemu takie dziwolągi jak 18x1.0 czy 18x1.5 w zestawieniu i to jeszcze jako te lepsze. Bo możesz zapleść i zrobić większy przekrój żyły roboczej. Niemniej ja wolę co innego w przewodach zasilających, nie tylko przekrój ma znaczenie. A Dedalowy dziwoląg, to pikuś? 😉 Edytowano 19 grudnia 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 U mnie wystarcza 50cm i w sumie lepiej bo mam burdello za szafką i niepotrzebnie majta się później dłuższy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) Ciekawostką jet to iż niektóre kable zasilające świetnie sprawdzają się jako głośnikowe i odwrotnie po odpowiednim zabezpieczeniu. Generalnie najlepszym kablem jest zrobienie hybrydy różnych komponentów. Edytowano 19 grudnia 2022 przez P-na Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) No ja robiłem taki głośnikowy, który w specyfikacji miał opis, że może być użyty jako zasilający. https://www.audiophonics.fr/en/cable-metre-cables-hautparleur/ramm-audio-amadeus-5-mk2-speaker-cable-occ-copper-6x15mm-6x16awg-11awg-o16mm-p-12202.html Edytowano 19 grudnia 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) 12 minut temu, Dedal75 napisał: niepotrzebnie majta się później dłuższy Ja mam 1,5m i wiem o czym mówisz. Taki boa to zawsze pręży i przeszkadza i powstaje burdel i potem mowa nienawiści z ust żony, hehe. Kolejny robię max 1m. Chociaż tu mi się przypomina artykuł tudzież opracowanie naukowe, który dawno temu linkował @MariuszZ, że kabel powinien być raczej dłuższy, nawet 2m a przekrój cieńszy. Już nie pamiętam dokładnie dlaczego, coś z masą w każdym razie. Edytowano 19 grudnia 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Zgadza się najlepsze 1,70m do 2,0m Ładne te wtyki zwłaszcza na 2 fotografii coś bliżej na ich temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 18 minut temu, P-na napisał: Zgadza się najlepsze 1,70m do 2,0m Ładne te wtyki zwłaszcza na 2 fotografii coś bliżej na ich temat. AQ Suregrip srebrzone. https://www.audioquest.com/accessories/splitters-connectors-adaptors/suregrip-300-connectors/suregrip-300-bfa-banana-silver 3 godziny temu, Rega napisał: To co dla jednego jest tanie to drugiemu będzie się wydawało drogie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Albo od zasobności portfela 😉 Mój kolega Sylwek ma zasilające za 20 i 30tys, ale też system za mIliony monet. Za niedlugo może będę u niego gościł, bo od ostatniego razu tam zaszło wiele zmian w systemie. Dla mnie to punkt odniesienia ever. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 Ja pisałem o IC 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) @Dedal75 - Oj tam, oj tam. 😉. Ale jakby co to ja tez. Przynajmniej o Ricable. 😉. A już na poważnie - najlepszym moim IC jest kabel DIY z odzysku z amerykańskiej stacji radarowej. Tylko ciiiiiii, bo ktoś może mnie uznać za dywersanta. Edytowano 19 grudnia 2022 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 19 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, J4Z napisał: Coś w ten deseń. @MariuszZ zapytany przeze mnie o długości powiedział że IC jak najkrótszy, a zasilający jak najdłuższy - wszystko w granicach rozsądku. Nie bez powodu np Oyaide gotowce ma 1,80m, a Illuminati Piotr zalecał 2,2m, chyba Siltech też ma 2m, Isoek swoje droższe od Evo3 Ellite też tylko 2m, a 1,5m na zamówienie. A IC ja się trzymam 1m, ani mniej, ani więcej. Dlatego, że jak lata temu Albedo miałem pożyczony 1m, a później 75cm, to ten drugi grał bardziej kanciasto i niestety inaczej jakoś. Czekam za coaxialem z metra 1m, chociaż mógłbym 0,5m, bo taniej 😉 Edytowano 19 grudnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts