Matifcb Napisano 4 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2019 wszystko wiem mysle ze tasma nie da rady bo wgniecona jest cala kopulka jak pisze S4Home. Pekniec nie ma narazie. W wolnym czasie sie zabiore i zdam relacje. Najwyzej kupie za 20-30 zl nowe i przykleje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 4 września 2019 Udostępnij Napisano 4 września 2019 10 godzin temu, S4Home napisał: Te możesz już wyciągać rurką i ustami. A możesz nagrać proceder wyciągania ustami 😜 - przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać W kwestii naprawy tego głośnika to proponuje podgrzać ale delikatnie, tak żeby materiał nabrał delikatnie elastyczności ale żeby nie przedobrzyć tak jak pisał Moby bo odkształcimy. Swoją drogą maluszek się przy tym napracował 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darzur Napisano 4 września 2019 Udostępnij Napisano 4 września 2019 Witam Nie polecam rury od odkurzacza chyba że jej średnica idealnie pasuje do wielkości Twojej kopułki i nie będziesz miał innych pomysłów. Ja używałem kiedyś ssawek do maszyn poligraficznych i efekt był więcej niż zadowalający tylko że moja kopułka nie była wciśnięta na całej średnicy. Ssawki poligraficzne są wykonywane z różnego materiału w zależności od przeznaczenia. Spróbuj dobrać odpowiednią wielkość i typ będziesz miał pewność, że nie uszkodzisz, porysujesz membramy głośnika. Powodzenia, pozdrawiam 34 minuty temu, Inferno napisał: A możesz nagrać proceder wyciągania ustami 😜 - przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać Na końcu tej czerwonej rurki są usta. Nie ma ich do zdjęciu bo miałbyś jeszcze większy ubaw. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karo Napisano 4 września 2019 Udostępnij Napisano 4 września 2019 Ja wiele lat temu poradziłem sobie zżutą gumą do żucia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2019 Udostępnij Napisano 6 września 2019 Dnia 4.09.2019 o 20:26, Karo napisał: Ja wiele lat temu poradziłem sobie zżutą gumą do żucia. To może być dobre do plastikowych zaslepek. Nie pamiętam jaka jest w focalu. Ale jeśli nie do końca gładka to będzie problem. Pomysł ciekawy:) Dnia 4.09.2019 o 18:27, Inferno napisał: możesz nagrać proceder wyciągania ustami 😜 - przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać Wiem że śmieszne ale działa. Sprawdzone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 września 2019 Udostępnij Napisano 6 września 2019 @S4Home zacząłem sobie wyobrażać sytuacje. Klęczę przed kolumną, w ustach mam wystającą osłonę przeciwpyłową i jestem w trakcie ssania. Na to wszystko wchodzi moja żona🙂 ona jest wyrozumiała ale ciekaw jestem co pierwsze by jej przyszło do głowy🧐 ”speaker blowjob” ?? 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 6 września 2019 Udostępnij Napisano 6 września 2019 1 godzinę temu, Inferno napisał: @S4Home zacząłem sobie wyobrażać sytuacje. Klęczę przed kolumną, w ustach mam wystającą osłonę przeciwpyłową i jestem w trakcie ssania. Na to wszystko wchodzi moja żona🙂 ona jest wyrozumiała ale ciekaw jestem co pierwsze by jej przyszło do głowy🧐 Dobre! Kazdy sposob dobry jesli oczywiscie jest skuteczny i nie powoduje innych uszkodzen. Moze ktos juz mial taki przypadek gdy wchodzi zona, a Ty rurka w ustach w trakcie ssania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 września 2019 Udostępnij Napisano 6 września 2019 Pozostaje jeszcze kwestia z czego jest zrobiony taki kapsel. Tu jest chyba łatwo odkształcające się tworzywo i po jego wyciągnięciu ślady wgniecenia mogą być nieznaczne. Dopiero wtedy można próbować je usuwać działając ostrożnie ciepłym powietrzem. Gdy jest zrobiony z gumy może nie pozostać żaden ślad. Gdy jest zrobiony z sztywnego tworzywa może łatwo pęknąć, a nakładki papierowe są praktycznie do koniecznej wymiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2019 Udostępnij Napisano 6 września 2019 Hahahaha panowie:) Oglądałem wczoraj koncert eltona Johna z las Vegas . Był tak zajawiony nowym pianinem od Yamahy zapowiedział że będzie z nim uprawiał seks. patrzac na wielu audiofilów na audioshow myślę że niektórzy mają takie myśli w głowie :):) piatkowe żarty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 10 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2019 jeden z pomysłów tutaj rzuconych pójdzie na pierwszy ogień - guma do zucia. Spróbuję gumę przykleić niech trochę "wyschnie" i pociągnę za nią. Ten element wciśnięty jest z plastiku ale dość łatwo się formuje. spróbuje narzazie bez odkurzacza po prostu przykleić gumę jak przyschnie może chociaż kawałek wyciągnę. Jest to bezinwazyjny sposób wiec chce go wypróbować na start Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 września 2019 Udostępnij Napisano 10 września 2019 A taką nie wyschniętą się nie udało ? Lepkość gumy bez wysychania powinna wystarczyć . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 10 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2019 nie probowalem jeszcze. Mysle ze musi troche podeschnac, mam cholernie glebokie i na calej srednicy wgniecenie. Poprobuje napewno z gumą na dniach i zdam raport Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 29 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2019 guma nic nie dala wcisniecie bylo zbyt duze. Odkurzacz w 1sekunde wyciagnal i nic nawet nie widac. Nawet kreseczki czy znieksztalcenia jakiegos. Dzieki wam! jutro ide do piwnicy po maskownice.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2019 Udostępnij Napisano 30 września 2019 Temat znany i sprawdzony nie ma sprawy. Cieszę się że mogłem pomóc. Pamiętaj tylko że maskownica nie załatwia pełnej sprawy. Dziecko już wie co jest za. A wciskanie przez maskownice z czasem robi w niej dziury. A tego już tak łatwo nie naprawisz. Kontrola przede wszystkim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 2 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2019 oo i tu masz racje, moze lepiej niech rozwali ten kapturek niz siatke w maskownicy.. ja go pilnuje bo dbam o ciezko zarobone pieniadze ale jak mnie nie ma to co zrobic:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 października 2019 Udostępnij Napisano 3 października 2019 Myślę jednak że taka osłona głośników lepiej zabezpieczy membrany, a siatkę maskownicy da się dość łatwo wymienić, gdyby miała zostać uszkodzona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 3 października 2019 Udostępnij Napisano 3 października 2019 Dnia 4.09.2019 o 18:27, Inferno napisał: A możesz nagrać proceder wyciągania ustami 😜 - przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać Tutaj jest nagrany taki proceder (z użyciem rolki po papierze toaletowym) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 października 2019 Udostępnij Napisano 3 października 2019 Tak czy siak konkluzja jest taka że dzieciaki trzeba pilnować. Pamiętam lata temu klipsch zrobił pancerne piaskownice. Za materiałem był plastikowy stelaż milmilo było patrzeć jak nie mogą się dostać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 3 października 2019 Udostępnij Napisano 3 października 2019 Ja miałem kiedyś Canton'y Ergo RCL i tam były metalowe maskownice. Wspaniałe rozwiązanie przed dziećmi. 6 godzin temu, S4Home napisał: Pamiętam lata temu klipsch zrobił pancerne piaskownice. Za materiałem był plastikowy stelaż milmilo było patrzeć jak nie mogą się dostać Dokładnie. Mój znajomy miał takie w Klipsch Icon Kf-26 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 października 2019 Udostępnij Napisano 3 października 2019 Niektórzy producenci robią osłony głośników z metalowej siatki lub perforowanej blachy. Można też kupić osłony na pojedyncze głośniki z takiej metalowej siatki. Nie będą one jednak pasowały do wszystkich kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 3 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2019 mi sie wydaję, że w moich Focalach sa one bardziej idace w gume niz w plastik. Te na filmiku pare postow wczesniej widać jak walczy autor z odksztalconym plastikiem. Moj odkurzacz w seksunde wyciagnal ten moj material Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2019 Udostępnij Napisano 4 października 2019 Audiofile uważają że maskownice bardzo negatywnie wpływają na dźwięk. Dokładając do tego oszczędność kosztów metalowa vs plastik i rajtka producenci po prostu z nich rezygnują. Nie zmienia to faktu że na prawdę w swojej historii miałem kilku klientów którzy kupili produkt TYLKO że względu na taką maskownice. Serio. Nie tylko przed dziećmi. Metalowe chroniły też przed kotem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 26 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2019 (edytowany) koledzy pech mnie nie opuszcza. Teraz jest problem prawdopodobnie z wejsciem optycznym w tv. Nie wiem czy sie cos urwalo i nie trzyma czy co... Opisze jak puszczam moze dzwiek z tv i gdzie prawdopodobnie jest problem. Ze wzmacniacza 2x RCA ida do FiiO Fiio D03 TAISHAN Audio Converter pod ktory jest podlaczony polecany tu kabel optyczny ktopry leci do tv. Wejscie do tv jest od dolu. Ten kabel nie chce tam sie dobrze trzymac. Juz go nawet na tasme przykleilem zeby nie spadl ale okazalo sie ze dzwiek tracilem bo sie przekrecilwokol wlasnej osi.. Probnlem z kombinowaniem przy wejsciu optical przy tv utrudnia to ze jest ogromny i ciezki zeby go sciagac bo to 65cali Panasonic TX-P65VT50E. podpowiecie mi moze jak podlaczyc dzwiek innym zrodlem ze wzmacniacza ? sprawdze czy to rzeczywiscie to wejscie optyczne w tv... zalacze zdjecie jakie sa wejscia w tv. po prawej od optyka jest chyba taki co mi do konsoli dali, podobny do hdmi z jednej strony a konczy sie chyba RCA. Mam taki kabel do zalatwienia jesli to cos da. Dalej na prawo sa sluchawki wiec tu chyba nie pomoze, no i to zielone wejscie - tu myslalem ze wchodza chinche ale te wejscia maja rozne srednicy i pierwszy raz widze zeby gumowe wejscie na chinche bylo wiec to pewnie cos innego ? Edytowano 26 października 2019 przez Matifcb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 października 2019 Udostępnij Napisano 26 października 2019 (edytowany) Podłącz sobie od gniazda słuchawkowego przewodem mini jack - 2x RCA, bezpośrednio do wzmacniacza pod dowolne wejście liniowe np. Tuner. Testowałem kilka daców, takie połączenie kontra po koaksjalnym (optyka w TV nie mam) przez daca. I powiem Ci szczerze, że różnic żadnych praktycznie nie było. Nie wiem jak po optyku, może są. Ja po koaksjalu nie słyszałem. Kup tylko solidnie wykonany przewód jw. Najlepiej używany max 50 do 100 zł. Sprawdź tylko jaką długość potrzebujesz. Do oglądania TV, w zupełności wystarczy. Zachowasz sterowanie głośnością z pilota TV. Pozdrawiam Edytowano 26 października 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matifcb Napisano 26 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2019 hmm teraz nie mam takiego kabla ale jak skladalem stereo to wlasnie zakup optyka, zakup Fiio mi polecano tutaj w temacie i tak zrobilem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts