kaczadupa Napisano 9 lipca 2020 Napisano 9 lipca 2020 (edytowany) 13 minut temu, Kraft napisał: A jakimi próbowałeś? To co mam teraz czyli Dynie Excite 14 i ATC7, a grał z Emit m20 i ATC 11, były też kapitalne Jean Marie Reynaud Lucia, S16hz Canto Grand Signature+, Impuls Audio - zapomniałem nazwy - te za 7 czy 8 kzł monitorki podobne do ProAc. Może coś jeszcze ale już nie pamiętam. Mam przeczucie, że za ten sposób prezentacji odpowiada wbudowany w Cyrusa 8.2 przetwornik a nie sam wzmacniacz. Może dzisiaj zamówię kabelek, żeby wyjść z mojego DAPa A&K Norma sr25 na sekcje wzmacniacza Cyrusa i zobaczę czy dobrze myślę. Jednak na 90% to ten wbudowany w Cyrusa DAC ma taką manierę. A pamiętam, że był też Elac bs 244.3 i to samo - wokal mały i wycofany. Zawsze wykorzystywałem Cyrusowy przetwornik. Edytowano 9 lipca 2020 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Inferno Napisano 9 lipca 2020 Napisano 9 lipca 2020 @kaczadupaa masz zwykły czy QX, a może QXR? Odpisz, cytując
Inferno Napisano 9 lipca 2020 Napisano 9 lipca 2020 Ok to może tu jest różnica, ja kupiłem 82 po upgradzie do QX. Ale chyba teraz ten QX dostaniesz w rozsądnych pieniądzach bo Ci co zainstalowali QXR go mają. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 lipca 2020 Napisano 9 lipca 2020 Ja już nie kumam tych płytek z DAC do Cyrusa 8, obecnie najnowsza ma oznaczenie QXR czy jak? Ta najnowsza jest na Sabre? Ty masz tą najnowszą zamontowaną, za 3kzl w detalu? Odpisz, cytując
Inferno Napisano 9 lipca 2020 Napisano 9 lipca 2020 Jest wersja wzmacniacza 82DAC, 82DACQX i ostatnia 82DACQXR. Każda z nich różni się wersją DAC’a To jaką masz? 🙂 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 lipca 2020 Napisano 9 lipca 2020 (edytowany) Mam 8.2 DAC. Sprawdziłbym tę ostatnią wersję ale jak to wypożyczyć? Przyślą mi płytkę i co dalej? A jak się nie spodoba to odeślę płytkę? Najłatwiej i bez grzebania w mojej maszynie byłoby wypożyczyć całego 8.2 QXR ale kaucja za gruuuba... Sprawdzę DAC w moim DAPie A&K, który moim zdaniem gra bardzo analogowo, muzykalnie, z bliskimi wokalami. Chociaż tu mogą mnie mylić moje nauszniki bo wszystkie grają bardzo nasyconym i intymnym wokalem. Edytowano 9 lipca 2020 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Inferno Napisano 9 lipca 2020 Napisano 9 lipca 2020 Ja widziałem moduły QX na ebay’u. Teraz sprawdzałem i nie ma Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 9 września 2020 Napisano 9 września 2020 Coś mało tu ostatnio jakicholwiek wpisów... Czyżby nie było nowych właścicieli którzy chcą się podzielić doświadczeniami tudzież opiniami Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 9 września 2020 Napisano 9 września 2020 Patrząc na to w ilu nowych salonach i sieciach sklepów pojawiają się cyrusy z serii one to raczej ilość użytkowników powinna wzrosnąć. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 9 września 2020 Napisano 9 września 2020 Może tylko się pojawiają i nikt ich nie kupuje... Odpisz, cytując
Inferno Napisano 9 września 2020 Napisano 9 września 2020 Mój kolega ostatnio kupił One ale chyba na forum nie pisze. Zresztą odsłuchał go za moją namową, chciał kupić jakiś paździerz 😏 Jakieś Klipsche podłogowe do niego wybrał. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 9 września 2020 Napisano 9 września 2020 Ciekawe dlaczego wszyscy którzy już kupują Cyrus-a wybierają tylko one... Jest tyle fajnych innych modeli z tej stajni które naprawdę fajnie grają...(chodzi mi o używki np) Odpisz, cytując
RoRo Napisano 9 września 2020 Autor Napisano 9 września 2020 Pewnie dlatego, że "jedynka" ma sporą moc, normalne zaciski głośnikowe, wejście PHONO (MM jest raczej wystarczające dla początkujących - i nie tylko...) , łączność bezprzewodową BT i (jako opcja lub w standardzie) DAC'a. No i trochę mniej "surowy" wygląd niż klasyczne modele i gniazdo słuchawkowe na froncie. Oraz że stanowi całość (nie ma opcji np. PSX-Ra) i wystarczy tylko podanie sygnału (oraz oczywiście kolumny i prąd też by się przydał). A że jeszcze ma SID - to już pewnie dla większości jest obojętne i niekoniecznie wiedzą co to jest (ale niewątpliwie sprzedawca się tym pochwali). Oraz co nie mniej ważne - ma obecnie w miarę rozsądną cenę (szczególnie jak na Cyrusa) za nowe urządzenie na gwarancji. Pozdrawiam Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 10 września 2020 Napisano 10 września 2020 Ma też możliwość pracy w trybie końcówki mocy, co akurat stanowi duży plus dla osób, które jak ja łączą stereo i kino domowe. W ogóle moim zdaniem w swoim przedziale cenowym ten wzmacniacz broni się znakomicie. Cyrusy z wyższych serii to raczej urządzenia dla osób, które mają potrzebę "zabawy" w poważne audio. Tutaj natomiast mamy urządzenie, do którego potrzebujemy jedynie kolumn, źródła i system dla mniej wymagających (jak ja 🙂) gotowy. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 10 września 2020 Napisano 10 września 2020 Muszę w końcu go posłuchać bo jeszcze nigdy nie miałem okazji a wszyscy go tak zachwalają... Na pewno jeśli chodzi o jego możliwości podłączeniowe wypada tak jak piszecie świetnie... Odpisz, cytując
RoRo Napisano 11 września 2020 Autor Napisano 11 września 2020 @Darek Zuk jak się już będziesz bawił "jedynką" - to proszę sprawdź go również jako pre (bo ma wyjście "PRE OUT"), bo nie pamiętam czy ktoś już coś napisał na ten temat. Pozdrawiam Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 października 2020 Napisano 1 października 2020 Żeby coś się w wątku działo... U mnie małe zmiany. Zensory 5 wymieniłem na mentory 1. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 1 października 2020 Napisano 1 października 2020 I jakie refleksje po tej zmianie ? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 października 2020 Napisano 1 października 2020 Bardzo pozytywne. Bałem się o bas ale w czternastu metrach jest ok. Poza tym mentory graja bardzo detalicznie, scena jest o wiele dokładniej poukładana niz w zensorach. Także ogólne wrażenia jak najbardziej na tak. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 1 października 2020 Napisano 1 października 2020 Pytałem, bo rzadko ktoś zmienia kolumny podłogowe na podstawkowe. Panuje przekonanie o wyższości jakości dźwięku z kolumn podłogowych, szczególnie jeśli chodzi o bas. Tymczasem często mniejsze kolumny w podobnej cenie zwykle grają lepiej. Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 października 2020 Napisano 1 października 2020 (edytowany) Ja, co prawda mam tylko Mentor Menuet, ale tez uważam, ze scena i detalicznosć dźwieku jest bardzo dobra. Basu w Mentor1 , z tego co wynika z wypowiedzi Seby, nie brakuje w 14 metrach. W moich Mentor Menuet było trochę mało w 17,5 metrach. No ale weźmy pod uwage, ze to kolumny nie za 500zł tylko z kilka tysięcy. Te kolumnienki mogą być użyte zarówno jako fronty lub też jako surroundy. Niektórzy dziwią się, że takie kolumienki można używać jako fronty. A jednak sprawdzają sie nieźle. Zadowolą gust nawet osłuchanego amatora takich maluchów i wiele nawet dużo większych kolumn nie dorówna im pod wzgledem szerokosci sceny. Co, prawda na codzień używam czegoś zupełnie innego, ale ,,złego słowa,, na nie nie powiem. Seba - myśle, ze dokonałeś dobrego wyboru. Przepraszam za OT w temacie Cyrusa. Edytowano 1 października 2020 przez Rega Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 października 2020 Napisano 1 października 2020 W temacie Cyrusa jakoś brak ruchu 🙂. Jakiś czas temu był szum z powodu podwyżki cen wzmacniaczy a niedawno ceny poszły w dół i są chyba nawet jeszcze niższe niż przed podwyżką 🙂. W ogóle mam wrażenie, że od jakiegoś czasu seria one stała się dość popularna, bo można ją kupić już nawet w sieciowkach tymu media expert. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 2 października 2020 Napisano 2 października 2020 Szkoda że tylko seria one stała się popularna bo można znaleźć sporo ciekawych pudełek w ofercie Cyrus-a. Jestem teraz na kilka tygodni w uk i bacznie przyglądam się co tu leży na eBay... Może coś się trafi do kolekcji Odpisz, cytując
Inferno Napisano 2 października 2020 Napisano 2 października 2020 1 godzinę temu, Darek Zuk napisał: Może coś się trafi do kolekcji Dawaj znać jak coś kupisz, ja mam powiadomienia ustawione 🤣 Odpisz, cytując
Recommended Posts