kaczadupa Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 (edytowany) Ta recenzja, moim zdaniem, została bardziej skierowana do miłośników Cyrusa, którzy znają produkty tego producenta bo dużo porównań, odniesień do starszych Cyrusów 6 i 8.2 oraz nowych z serii XR. Dla osoby, która nigdy nie miała styczności z produktami Cyrusa jest w sumie jedno stwierdzenie - brzmi bardzo dobrze i śmiało może konkurować z podobnie wycenionymi piecami innych producentów (tu wskazać należy świeżo wypuszczoną Regę Elicit mk5 oraz już w tym momencie klasyka - Naita XS3). Ja mam tylko jedno pytanie, czy wokal AMP będzie miał ciało i odrobinę ciepła czy kierunek na chłodną neutralność, lekkość itd. Edytowano 27 października 2022 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 (edytowany) 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Ta recenzja, moim zdaniem, została bardziej skierowana do miłośników Cyrusa, którzy znają produkty tego producenta bo dużo porównań, odniesień do starszych Cyrusów 6 i 8.2 oraz nowych z serii XR. Trudno przeoczyć zbieżność wprowadzenia modelu Classic Amp z ogromną obniżką ceny i7 XR. Dla mnie wniosek jest oczywisty - po wprowadzeniu Ampa nikt nie kupiłby już i7 XR w starej cenie. Czytaj: Classic Amp jest naprawdę dobry. Edytowano 27 października 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 A o obniżce ceny i7 nic nie wiem, zaraz sprawdzę na stronie NTA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Pytanie ile będzie kosztował. 8.2 są teraz do kupienia za 5800. Patrząc bo bebechach wiele się nie zmieniło... Ja 8.2 nie umiem sprzedać, ma coś w sobie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 października 2022 Udostępnij Napisano 27 października 2022 Faktycznie , i7XR za 10 z 15 kzł, bezprecedensowe wydarzenie na obecnym rynku audio 5 minut temu, marcinmarcin napisał: Ja 8.2 nie umiem sprzedać, ma coś w sobie I nawet o tym nie myśl, bo to "coś” jest w tej zabawie najważniejsze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 1 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 Mission 778X = Cyrus One ? https://www.whathifi.com/news/mission-778x-is-the-companys-first-stereo-amplifier-in-40-years#xenforo-comments-127080 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 W sumie wynika że charakter zachowany, ale dołożono basu zgodnie z obowiązującą tendencją... akurat kultura, zwinność i ilość basu w 8.2 była na świetnym poziomie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2022 (edytowany) A też dzisiaj znalazłem jakiś zagraniczny test Classic AMP. I wydaje się, że faktycznie jest to najbliższa kontynuacja starej szkoły brzmienia Cyrusa. Bas z bardzo dobrym uderzeniem, brzmienie żywe, pierwszy plan blisko, głębia sceny nie bardzo, góra otwarta, słychać czasem lekką szorstkość, dla niektórych góra może być trochę za "sucha". Cyrus jak nic. Dodać psx r2 i będzie OK. Edytowano 6 grudnia 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 A gdzie ten test? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 Tutaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 7 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2022 (edytowany) 3 godziny temu, maxredaktor napisał: Tutaj. O, dzięki. A od kiedy w Cyrusach nie stosuje się już wtyczek BFA? No i że w ogóle widzę, że oszczędzają na gniazdkach głośnikowych. Kiedyś były zdublowane, do bi-wiringu czy innego bi-ampingu… ale pewnie mało kto z tego korzystał. Ja w każdym razie nie. No, a od kiedy była przerwa w klasycznych wzmacniaczach? Od 8a? Edytowano 7 grudnia 2022 przez TAtomicus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Kolejna recka nowego Cyrusa Classic AMP. https://www.hifipig.com/cyrus-classic-amplifier/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 14 godzin temu, TAtomicus napisał: O, dzięki. A od kiedy w Cyrusach nie stosuje się już wtyczek BFA? No i że w ogóle widzę, że oszczędzają na gniazdkach głośnikowych. Kiedyś były zdublowane, do bi-wiringu czy innego bi-ampingu… ale pewnie mało kto z tego korzystał. Ja w każdym razie nie. No, a od kiedy była przerwa w klasycznych wzmacniaczach? Od 8a? W modelach tj. Cyrus One i HD gniazda były jeszcze zdublowane a w One Cast są już pojedyncze. W tej taniej serii nie było BFA chyba tylko w tych lepsiejszych : D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 27 minut temu, kassyx napisał: W modelach tj. Cyrus One i HD gniazda były jeszcze zdublowane a w One Cast są już pojedyncze. W tej taniej serii nie było BFA chyba tylko w tych lepsiejszych : D Ale te „nowe” One to boczna linia. Mi w pytaniu chodziło o główną linię, która zaczęła się od modelu III. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2022 Dnia 17.09.2021 o 10:41, maxredaktor napisał: Nie wiem, czy to jest kwestia moich kolumn, ale ja nie mam najmniejszego problemu z basem. Niemniej jednak nie miałem nigdy okazji posłuchać 8.2 (może wizyta w salonie temu zaradzi), ani tym bardziej z tym Marantzem, za to z 7000n już tak, ale to trochę inna klasa. Zaciekawiliście mnie. Co dla Ciebie znaczy inna klasa 7000n?, jest "półkę wyżej czy niżej dźwiękowo w porównaniu do One? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2022 8 godzin temu, Kubus72 napisał: Co dla Ciebie znaczy inna klasa 7000n?, jest "półkę wyżej czy niżej dźwiękowo w porównaniu do One? Dla mnie to ta sama półka 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2022 (edytowany) Porównanie popularnych wzmacniaczy takich jak Rega Elicit mk5, Moon 250, Cyrus Classic AMP itd. https://alpha-audio.net/review/multitest-integrated-amplifiers-2500-euro-which-is-the-best-for-you/5/ Edytowano 11 grudnia 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 11 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2022 👍🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 11 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2022 11 godzin temu, Kubus72 napisał: Co dla Ciebie znaczy inna klasa 7000n?, jest "półkę wyżej czy niżej dźwiękowo w porównaniu do One? Aż musiałem cofnąć się w czasie, ponieważ całość wyrwana była z kontekstu. @seba3002 wspominał o swoim Marantzu, Ki Pearl Lite, i to o niego mi chodziło, kiedy porównywałem go z 7000n. Sam mam One HD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 11 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2022 3 godziny temu, maxredaktor napisał: Aż musiałem cofnąć się w czasie, ponieważ całość wyrwana była z kontekstu. @seba3002 wspominał o swoim Marantzu, Ki Pearl Lite, i to o niego mi chodziło, kiedy porównywałem go z 7000n. Sam mam One HD Możesz napisać jakiego streamera używasz do One Hd? i czy to lepiej wypada pod względem dźwięku niż One Cast? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 11 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2022 Mam Blusounda Node'a 2i. Casta słuchałem dawno temu, więc nie pokuszę się o porównanie dźwięku. Z pewnością Node ma dużo fajniejsze, moim zdaniem, oprogramowanie. Działa szybko i bezproblemowo. I z brzmienia Node'a też jestem zadowolony. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 11 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2022 1 godzinę temu, maxredaktor napisał: Mam Blusounda Node'a 2i. Casta słuchałem dawno temu, więc nie pokuszę się o porównanie dźwięku. Z pewnością Node ma dużo fajniejsze, moim zdaniem, oprogramowanie. Działa szybko i bezproblemowo. I z brzmienia Node'a też jestem zadowolony. Napisz proszę jakie kable głośnikowe masz i czym połączyłeś Blusounda z Cyrusem. Prawdopodobnie na taki zestaw się zdecyduje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2022 2 minuty temu, MarekB napisał: Podobno Cyrus ogranicza serię XR do tyko jednego Skąd masz to info ? Na stronie producenta dalej widnieje jako obecnie produkowany. Uśmiercili by go zanim wyszedł dedykowany do niego zasilacz ? Nieeee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 21 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2022 (edytowany) @kaczadupa - https://dnaaudio.co.uk/2022/10/21/amazing-cyrus-i7-xr-offer/ "Cyrus have just decided that the I7 and the new classic integrated are simply too close together in price so are discontinuing the I7." Edytowano 21 grudnia 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 21 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2022 To jednak coś poszło nie tak.... Miał przygotowane gniazdo na dodatkowy zasilacz itd. No cóż, nie będzie i7XR ale będzie Classic AMP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts