kaczadupa Napisano 22 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2022 Faktycznie. Zasugerowałem się napisem a nie samym gniazdem. Spostrzegawczy jesteś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 Ostatni tydzień (no dobra z miesiąc) mocno zastanawiałem się nad kupnem i9-xr. Tylko nie wiem ile na tym skorzystam, jak odczuwalna będzie taka zmiana. Jeśli kupię to na następną zimę siłą rzeczy monitory/kolumny również (teraz gra One Cast z LinearOne/Q Acoustics 3050i). Czy czegoś mi brakuje w obecnym wzmacniaczu? Raczej nie, w kolumnach pewnie da się dużo poprawić. Bardziej ciekawość na ile tej klasy wzmacniacz wniesienie nowego/wartego tej ceny. Akustycznie chyba niewiele mogę poprawić (za mały kąt na poważne adaptacje), pogłosu, dudnienia nie mam. Na czas grania wyciągam kolumny, zaslaniam kotary, poduchy w kąty i takie tam... Ktoś może podpowiedzieć? Albo ma podobny dylemat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 Akurat Cast nie znam... I9xr z pewnością wyróżnia się jakością niskich tonów (szybkie, czytelne, jest kontur i jest wypełnienie w bardzo dobrych proporcjach) oraz precyzją i głębią sceny. Spokojna, bogata średnica. Góra mogłaby być bardziej otwarta, tak jak w klasycznych Cyrusach. Gdybym miał się do czegoś przyczepić (a ja zawsze mogę) albo nie napiszę bo tego nowego Cyrusa Classic AMP to tylko na obrazkach posłucham Wypożycz, fajny jest. Taki dojrzały dźwięk. Zwłaszcza na tle super szybkiego i7XR. Ja wybrałbym tego szybkiego (nawet jak na bardzo niskich zejsciach niskich tonów w muzyce elektronicznej już tracił kontrolę nad ATC a i9XR nadal pozostawał czytelny i nie luzował). I do i9xr w końcu jest gotowy zewnętrzny zasilacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 Przyznam się, że śledzę Twój wątek z SN3 i liczę na porównanie i9 xr 🙂. To też mnie wstrzymuję z zakupem. Raczej nie pójdę w zewnętrzny zasilacz - cena może za x lat. Wolę z czasem zmienić kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 Bezpośrednio może uda się porównać Classic AMP z SN3. Z pamięci (i9xr vs SN3) wokale dla SN3, niskie tony dla Cyrusa, góra dla SN3, precyzja i przestrzeń dla Cyrusa (wszystko subiektywnie). Jak widzisz, nie ma jednogłośnego zwycięzcy. Kwestia gustu i dobrania głośników. Ładniejszy ocznie Naim, ta jego płyta frontowa jest okrutnie uzależniająca i ponadczasowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 26 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2022 No to poczekam, Classic też mnie zaciekawił - bardziej vintage Faktycznie trudny wybór, chociaż przestrzeń to jest to co lubię, ale tak jak napisałeś, chyba kwestia głośników - u mnie monitory dają lepszą - brakuję mi tego w moich kolumnach. Naim ładniejszy? Na zdjęciach mi nie podszedł, aż obejrzę gdzieś z ciekawości...Cyrus jest śliczny 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawko Napisano 29 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 Witam, czy możecie polecić jakiś serwis pogwarancyjny który naprawia sprzęt Cyrus, niestety prawdopodobnie mój Cyrus One HD został uszkodzony przez wyładowania atmosferyczne, przepięcie poszło od strony routera, do którego miałem podpiętą kablem sieciowym Yamahę WXAD-10 (też padła) i dalej analogowo do wzmacniacza. Objaw jest taki, że po włączeniu wzmacniacza diody zapalają się tak jak zwykle, niestety po zapaleniu się ostatniej, test zostaje zatrzymany, diody nie gasną i nic nie można zrobić Znalazłem trzy serwisy które twierdzą że zajmują się sprzętem Cyrus, czy macie doświadczenia z którymś z nich (pozytywne lub negatywne) lub możecie polecić jeszcze jakiś inny? https://iviterserwis.pl/serwis-audio/serwis-cyrus - serwis mieści się w Warszawie, ma darmowy transport w obie strony i darmową ekspertyzę (te koszty zostaną i tak ujęte w kosztach naprawy) https://eic.com.pl/webpage/serwis-autoryzowany.html - to chyba jest tylko dystrybutor, który nie naprawia sprzętu, a wysyła prawdopodobnie do serwisu z linka poniżej https://cyrus-service.eu/pl/index.html - to jest chyba oficjalny serwis sprzętu Cyrus, tu już na wstępie są koszty wysyłki do Niemiec + 39€ za diagnozę. Skłaniam się ku ostatniej opcji ale poczekam na Wasze opinie. PS. czy w jakiś sposób (bez wzmacniacza) można sprawdzić czy kolumny też dostały? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 29 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 Może @Na Temat Audio coś doradzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Cześć, z pierwszym serwisem nie miałem nigdy styczności więc ciężko mi powiedzieć. Jeśli chodzi o serwis EIC to Jarek i Wojtek są godni polecenia, jednak nie wszystkie naprawy są wykonywane tu w Warszawie ze względu na umowy z Cyrusem. W przypadku poważniejszych awarii sprzęt trafia do oficjalnego serwisu w Niemczech. W przypadku naprawy pogwarancyjnej może to być jednak kosztowne i czasochłonne. Przedzwoń do Panów z serwisu EIC i pogadaj, może uda im się określić czy byliby w stanie pomóc. Pozdrawiam, Michał 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Wpisuje się do klubu 😀 cieszę się ze swojego One... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 17 minut temu, J4Z napisał: Śpiochu Czasami się będę udzielał. Nie zależy mi na poklasku . . . Pzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 31 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2022 (edytowany) r Taka (nie)ciekawostka. Informacja o wygrzewaniu załączona do i7-XR. Edytowano 31 grudnia 2022 przez kassyx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 31 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2022 @lpomis mogę Cię prosić o zwięzłe streszczenie i przełożenie na j. polski? Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 31 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2022 (edytowany) Proszę bardzo. Poniżej streszczenie: Pier*olenie o Szopenie producenta żeby mieć nadzieję na lepsze jutro i nie robić zwrotu w ciągu 14 dni Edytowano 31 grudnia 2022 przez lpomis 3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 31 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2022 Uff, chyba jednak z Twoim angielskim nie jest tak dobrze jak myślałem ;). Muszę poprosić Twoją żonę. Paula pomożesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 31 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2022 A, to ok. Miałem go całkiem nowego przez chyba 7dni i stąd moje zainteresowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 31 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2022 To sporo zmienia. Dobrze wiedzieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 1 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2023 Ale na początku piszą, że prawdziwy dźwiękowy charakter pojawi się stopniowo po paru miesiącach 😀. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2023 To jak u Naima. Pół roku bite ma grać bo "tantale" tyle potrzebują do ustabilizowania. Przez ten okres będzie grał raz olśniewająco a raz bardzo źle ale zatrzyma się na olśniewająco. A jak nie to kable i stolik naima trza nabyć. Lubię to nasze hobby Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2023 (edytowany) Dnia 31.12.2022 o 00:54, Fantomas napisał: Czasami się będę udzielał. Nie zależy mi na poklasku . . . Pzdr. Poklasku to tu nie uświadczysz 🤪. Tak na marginesie. Pisałeś coś o zakupie jakiegoś wypasionego wzmacniacza za grube pieniądze a tu wyskakujesz z cyrusem one 😁? Edytowano 2 stycznia 2023 przez seba3002 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 2 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2023 Czy we współczesnych Cyrusach (w szczególności wzmacniaczach) jest timer? Jeśli tak, to od kiedy mniej więcej? W moich (8vs2 i oczywiście w vintagowym 2) timera nie ma, i trochę mi tego brakuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Drodzy Klubowicze, Zapraszamy serdecznie na prezentację urządzeń brytyjskiej marki Cyrus, która odbędzie się w piątek 20 stycznia w godzinach 12-19. w naszym salonie w Warszawie. Spotkanie będzie okazją, żeby zapoznać się z najnowszym, premierowym zasilaczem PSU-XR, jak również z pozostałymi komponentami linii XR. Dodatkowo pokażemy najnowsze urządzenia z linii Classic, czyli AMP i PRE. Spotkanie uświetni obecność Bartosza Hajbowicza z firmy Cyrus. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 4 godziny temu, Na Temat Audio napisał: Spotkanie będzie okazją, żeby zapoznać się z najnowszym, premierowym zasilaczem PSU-XR, jak również z pozostałymi komponentami linii XR. Dodatkowo pokażemy najnowsze urządzenia z linii Classic, czyli AMP i PRE. Spotkanie uświetni obecność Bartosza Hajbowicza z firmy Cyrus. Ten zasilacz jest prawie jak Yeti - niby jest (w sprzedaży), ale go nie ma ... Na szczęście są zdjęcia. Nie jest to zarzut do polskich salonów, lecz tylko taka ciekawostka, że nie udało się od razu wprowadzić dodatkowych zasilaczy do nowej (topowej) linii produktów Cyrusa. Wzmacniacze i odtwarzacz oraz transport są już rok...dwa, dołączył przedwzmacniacz, a zasilacz do nich pojawiał się tylko na wystawach i wracał na Wyspy. Pozdrawiam PS. Dziękuję za informację - fajnie, że się coś rusza w tym temacie 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 5 godzin temu, RoRo napisał: Ten zasilacz jest prawie jak Yeti - niby jest (w sprzedaży), ale go nie ma ... Na szczęście są zdjęcia. Nie wiem czemu te małe brytyjskie firmy jak np. Cyrus nie biorą przykładu z Naima. Ten wypuszcza właśnie nową serię Classic i od razu klient ma gotowy zasilacz, końcówkę mocy i odtwarzacz strumieniowy z pre. Cały komplet!, który do tego wygląda bajecznie. Druga sprawa, jak już się daje coś na testy do What HiFi to trzeba zadbać o to, żeby chociaż te pięć gwiazdek było (już pomijam nagrodę roku) a nie, że jedzie taki Cyrus i7xr na testy a What HiFi pisze, że brakuje mu najważniejszego czyli muzykalności i jeszcze jako przykład w recenzji Cyrusa podaje Naima Nait XS3 z którym nowy Cyrus miał konkurować... I jaki tego efekt ? Cyrus wycofuje wzmacniacz i7xr całkowicie z produkcji po zaledwie 2 latach bo ten się nie sprzedaje. Trzecia sprawa. Jak Cyrus znowu planuje wypuścić coś w stylu klamotów z serii Uniti od Naima to niech zainwestuje i zapłaci jakiejś firmie, która zaprojektuje im świetny wygląd takiej zabawki a nie wypuszczają jakieś cudaki w stylu rakiety z Akademii Pana Kleksa bo tego znowu nikt nie kupi i po dwóch latach trzeba będzie kończyć produkcję. Po czwarte. Jak nowy zasilacz okaże się klapą to i9XR za rok podzieli los i7XR a Cyrus albo przestanie istnieć albo w najlepszym wypadku kupi go Chińczyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 Najlepiej jak by robili konkretne zasilanie w standardzie a nie oddzielny klocek który może coś wnosi ale nie za te pieniądze . 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts