kaczadupa Napisano Środa o 09:45 Napisano Środa o 09:45 (edytowany) Życzę powodzenia, zwłaszcza Cyrusowi, tak ogólnie bo mam złe przeczucia, że to początek końca ale może jestem głuchy albo zwyczajnie nie moje klimaty. Moim zdaniem Cyrus 40AMP to nie jest najbardziej udana brzmieniowo integra tego producenta jaką kiedykolwiek stworzył (a tak twierdzą recenzje). Za to wykonanie to faktycznie bardzo wysoki poziom, absolutnie odpowiadający jego wysokiej cenie. Na żywo prezentuje się bardzo ładnie, oczami kupiłem natychmiast, do tego nostalgia za starym Cyrusem 8.2. Niestety samym charakterem brzmienia jestem rozczarowany. Edytowano Środa o 09:47 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 22 godziny temu, kaczadupa napisał: Niestety samym charakterem brzmienia jestem rozczarowany. Prosimy o więcej. Dawaj konkrety. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) Po przygodzie z nowym Cyrusem 40AMP wydaje mi się, że mam coś z uszami albo moimi wyobrażeniami o dobrym brzmieniu. Powrót do Regi dawno tak nie ucieszył. Wobec powyższego wolę się powstrzymać od wyrokowania. No i mam sentyment do tych jeszcze „radiopodobnych” wzmacniaczy Cyrusa… … dla mnie to nie jest ciepło czy naturalnie grający wzmacniacz, gra wręcz za lekko. Niby niskie tony chcą trochę ożywiać spokojną średnicę ale nic mi się tu kupy nie trzyma. Ogólnie to gra czysto i na moje ucho za lekko oraz za spokojnie na średnicy. Miałem rozegrany egz. demo. Fajny wygląd, super zbudowany, wręcz luksusowo wykończony ale co z tego… Wolę trochę (więcej?) słodyczy, naturalnego ciepła na średnicy i więcej pazura, również na średnicy. To tylko moja opinia, zawodowi recenzenci z całego świata są oczarowani odrodzonym Cyrusem, pewnie mają rację. Ja tego pomysłu na brzmienie nie kupuję. Edytowano 18 godzin temu przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Ogólnie to gra czysto i na moje ucho za lekko oraz za spokojnie na średnicy. Słuchałeś tylko z ATC, czy też z Dynaudio? Teoretycznie Dynki powinny docenić czysto i lekko grający piec z dobrą kontrolą. Bo kontrolę chyba miał? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Podłączyłem wszystko co mam, włącznie z zewnętrznymi przetwornikami. Nie podobało mi się a pewnie się domyślasz, że już wystawiałem trzy swoje piecyki, żeby zostać tylko z Cyrusem. A potem dostaję jakąś dziwną modyfikację Hegla H95 z tonalnie jaśniejszą i spokojniejszą średnicą i ciut bardziej jak u Hegla nasyconą i delikatnie słodką górą pasma. Ta sama czystość w obu przypadkach ale muzyka nie angażowała, do tego nawet bardziej jak z Hegla trzeba ją było „wyduszać” z głośników (dystans) podkręcając wyżej i wyżej głośność. Nie moje granie ale znam osoby, które są tym wzmakiem oczarowane więc jak zawsze tylko własne uszy przy wyborze. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts