Skocz do zawartości

Luxman – sprzęt z duszą

Recommended Posts

Piękny sprzęt @MarekB 👍😊

Nie mam pojęcia jak gra, ale jak na okolice 2002r (sprawdziłem sobie 😋) to jeśli chodzi o design powiedziałbym, że to sprzęt max kilkuletni.

Można go porównać do któregoś z modeli Sansui, które posiadasz?

Ta sama liga co np. Twoje 607 MOS, czy to całkowicie inne granie?

Edytowano przez Kamill00

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

2 godziny temu, 1Ender napisał:

Pytanie jak mogę wykorzystać gniazda signal out, procesor in? Czy jest to, to samo co pre out, Main in? Czy np. Mogę je wykorzystać do podłączenia osobnej pre i końcówki? Co to konkretnie jest? 

Ktoś mógłby spojrzeć? @MariuszZ  @MobyDick 

Istotne jest również to co znajduje się z przodu tego wzmacniacza. A tam jest przełącznik signal procesor z położeniami in  i out.

b483d4a5460c93254a020e7e493f

Stawiał bym na to że te złącza służą do podłączenia np. korektora graficznego lub innego procesora sygnałowego, który włącza się pomiędzy przedwzmacniacz i końcówkę mocy. Oczywiście można wtedy tędy wyprowadzić dźwięk na zewnętrzną końcówkę mocy lub użyć końcówki mocy z tego wzmacniacza podłączając inny przedwzmacniacz. W ten sposób można podłączyć np. do jego końcówki mocy wyjście na kanały przednie z amplitunera kina domowego.

• 1 month later...
  • 9 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Witam

Miałem kiedyś L215. Grał całkiem przyjemnie, ale trochę odstręczało mnie obcowanie z plastikowymi pokrętłami i gałkami. Wymieniłem go zatem na L525 :D Tak poważnie to porównałem bezpośrednio brzmienie i L215 niestety przegrał prawie po całości. Jak dla mnie L525 gra fantastycznie. Takiej sceny nigdy jeszcze nie słyszałem. Gra żywo, wesoło, precyzyjnie,a przy tym miło i nie męcząco. Bas potrafi być potężny, ale z reguły miło dopełnia całości. Idealny fo jazzu, elektroniki i damskich wokali. Do ciężkiego metalu trochę za słodki i zbyt gładki. Do takich zastosowań lepszy jest mój Rotel 980bx. Jestem ciekaw jak grałby on w porównaniu do L510 lub L530. Różnią się one na pewno tranzystorami, jaki to ma wpływ na dźwięk ??

• 3 months later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...