Kamill00 Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 (edytowany) Piękny sprzęt @MarekB 👍😊 Nie mam pojęcia jak gra, ale jak na okolice 2002r (sprawdziłem sobie 😋) to jeśli chodzi o design powiedziałbym, że to sprzęt max kilkuletni. Można go porównać do któregoś z modeli Sansui, które posiadasz? Ta sama liga co np. Twoje 607 MOS, czy to całkowicie inne granie? Edytowano 27 listopada 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2019 (edytowany) Pytanie jak mogę wykorzystać gniazda signal out, procesor in? Czy jest to, to samo co pre out, Main in? Czy np. Mogę je wykorzystać do podłączenia osobnej pre i końcówki? Co to konkretnie jest? Ktoś mógłby spojrzeć? @MariuszZ @MobyDick Edytowano 6 grudnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2019 Ja myślę, że to analogowe wejście na końcówkę i wyjście z przedwzmacniacza ale dobrze, żeby ktoś potwierdził. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2019 2 godziny temu, 1Ender napisał: Pytanie jak mogę wykorzystać gniazda signal out, procesor in? Czy jest to, to samo co pre out, Main in? Czy np. Mogę je wykorzystać do podłączenia osobnej pre i końcówki? Co to konkretnie jest? Ktoś mógłby spojrzeć? @MariuszZ @MobyDick Istotne jest również to co znajduje się z przodu tego wzmacniacza. A tam jest przełącznik signal procesor z położeniami in i out. Stawiał bym na to że te złącza służą do podłączenia np. korektora graficznego lub innego procesora sygnałowego, który włącza się pomiędzy przedwzmacniacz i końcówkę mocy. Oczywiście można wtedy tędy wyprowadzić dźwięk na zewnętrzną końcówkę mocy lub użyć końcówki mocy z tego wzmacniacza podłączając inny przedwzmacniacz. W ten sposób można podłączyć np. do jego końcówki mocy wyjście na kanały przednie z amplitunera kina domowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2019 Tu na schemacie widać co nieco Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 10 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2020 Dnia 27.11.2019 o 19:15, MarekB napisał: Ostatnio cicho w Klubie Luxmana. Pochwalę się więc, nowym, choć już leciwym nabytkiem. Luxman L-509fSE Marku nie mówiłeś , że masz Luxa 😉 wygląda świetnie , aż chciało by się posłuchać vs Mr o Xr zachaczając o Dr'kę ☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 10 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2020 Te Luxy mają coś w sobie , chętnie postawił bym takiego na stoliku. Ciekawe jak na żywo i w zaciemnionym pokoju wyglądają te wskaźniki? W moim ex Accu robiły fajną robotę , a tutaj nowsze wykonanie i niebieskie światełko. Musisz przyznać , że hipnotyzują ☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 10 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2020 Dokładnie tak , linia wzornicza podąża utratą ścieżką. Rozkład przełączników i wycieraczki w tym samym miejscu. Coś jak 911 Porsche prawie się nie zmieniają 😉 W Twoim Luxie obudowa górna jest demontowana jak w Au-07? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 10 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2020 Hmm , może pora przewietrzyć "szafę" 😉 tak to jest , jak człowiek zacznie zbierać sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 Dlatego trzeba zrobić "wietrzenie magazynu" dla znajomych i przyjaciół. Zawsze to cieszy, kiedy wzmacniacz zostaje w "rodzinie" 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 tak tu cicho to wrzucę stare zdjęcia mojego poprzedniego systemu, wzmacniacz L 210 tuner T 230 cedek D 351 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekBydzia Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Jako, że to mój pierwszy post, witam się i dołączam do grupy ze swoim Luxmanem C383 oraz M383 - ulubione brzmienie Sankenów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellios Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 Witam Miałem kiedyś L215. Grał całkiem przyjemnie, ale trochę odstręczało mnie obcowanie z plastikowymi pokrętłami i gałkami. Wymieniłem go zatem na L525 Tak poważnie to porównałem bezpośrednio brzmienie i L215 niestety przegrał prawie po całości. Jak dla mnie L525 gra fantastycznie. Takiej sceny nigdy jeszcze nie słyszałem. Gra żywo, wesoło, precyzyjnie,a przy tym miło i nie męcząco. Bas potrafi być potężny, ale z reguły miło dopełnia całości. Idealny fo jazzu, elektroniki i damskich wokali. Do ciężkiego metalu trochę za słodki i zbyt gładki. Do takich zastosowań lepszy jest mój Rotel 980bx. Jestem ciekaw jak grałby on w porównaniu do L510 lub L530. Różnią się one na pewno tranzystorami, jaki to ma wpływ na dźwięk ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 25 lipca 2021 Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 (edytowany) Luxman LV-117 na sprzedaż. 110W - 8 Omów, 250W - 4 Omy. Sprawny, serwisowany. Więcej na priv. Pozdrawiam Edytowano 25 lipca 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 (edytowany) To i ja odświeżę klub Luxmana. Fajnie grający wzmacniacz L-2 wraz z tunerem T-2 z dziwnym umiejscowieniem złączy we wzmacniaczu od spodu. Edytowano 18 kwietnia 2023 przez gogiel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żbik Napisano 26 maja 2023 Udostępnij Napisano 26 maja 2023 Witam wszystkich. Potrzebuję porady jakim luxmanem mogę zastąpić Yamahę ax-700? Chodzi mi o moc. Zależy mi na ciepłym graniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 maja 2023 Udostępnij Napisano 26 maja 2023 Wszystko zależy od budżetu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Siedlecki Napisano 26 maja 2023 Udostępnij Napisano 26 maja 2023 Dnia 10.01.2020 o 22:38, MarekB napisał: Wyglądają super. W sumie to znak rozpoznawczy Luxmana. Zobacz jak niewiele zmienił się design marki. Najnowszy L-509X. najnowszy to jest L-509z. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 maja 2023 Udostępnij Napisano 26 maja 2023 (edytowany) 13 minut temu, Rafał Siedlecki napisał: najnowszy to jest L-509z. A zauważyłeś może, że post na który odpowiadasz jest z 2020 roku? Edytowano 26 maja 2023 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Siedlecki Napisano 26 maja 2023 Udostępnij Napisano 26 maja 2023 Faktycznie, nie zwróciłem uwagi. Przepraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts