Angel Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Aaa, no to słuchaj. Takie doświadczenia są bardzo ważne. Ale miałem wrażenie, że chciałeś kupić tego vintage'owego Pioneera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 28 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2016 f1angel przyznam się że przez chwilę miałem pomysl aby kupić model A-9 , każdego dnia pojawiam się w komisie i poluję na coś sensownego , są oczywiście fajne wzmacniacze na półce ale póki co przekraczają mój zaplanowany budźet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Cytat , każdego dnia pojawiam się w komisie i poluję na coś sensownego , są oczywiście fajne wzmacniacze W którym komisie ? Na manhatanie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 28 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2016 Piotrkowska 204 na manhatanie i drugi taki komis/lombard Limanowskiego 70 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 28 września 2016 Udostępnij Napisano 28 września 2016 Bo od komisu na Manhatanie masz rzut beretem na plac Reymonta . Rzgowska 14 komis audio, miedzy Zarzewską, a Uniwersalem ( za komisem z płytami ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 28 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2016 Jacek tego komisu na Rzgowskiej juz nie ma , przenieśli sie niedawno w inne miejsce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 30 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2016 Jest! Mam! Znalazłem to czego szukałem Atoll IN 100 SETeraz pozostaje zakupić jakiś dobry interkonekt , zmienić kabelki głosnikowe ( obecnie są AudioQuest FLX/SLiP 14/4) na coś lepszego i jeszcze odtwarzacz cd , obecnie jest Pioneer pd 6500 , Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 Kupiłeś nowy czy używany?.Napisz coś o nim. Jest często wybieraną integrą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 No to warto do kompletu CD100. Ale może wystarczy Ci tańszy CD80 - jest obecnie w dobrej cenie (czarny, stan bdb, lokalizacja - pomorskie)http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/39/235258.phpPozdrawiam.PS. Nie śpiesz się jeszcze z kablami - zostaw to na koniec. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 października 2016 Udostępnij Napisano 1 października 2016 No to świetnie, że znalazłeś wzmacniacz. Mam nadzieję, że Ci się spodoba. Bo to bardzo dobre urządzenie.A słuchać, porównywać inne wzmacniacze nadal warto. Co do okablowania, to rzeczywiście nie spiesz się. Posłuchaj na tym co masz, zastanów się, czy to finalny zestaw (no, przynajmniej na dłużej) i dopiero zastanawiaj się nad kablami. Będziesz wiedział czego Ci trzeba, jakie kabelki, o jakim brzmieniu zechcesz nabyć.Do Atolla warto też dokupić dobry kabel zasilający. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 1 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2016 Audiowit upiłem oczywiście używkę , wrażeniami na spokojnie podzielę się po weekendzie jak troszczeczkę dłużej posłucham , interkonekt musze wymienić już teraz bo podpięta jest zwykła marketówka za 5zł.f1angel dobrze że zwróciłeś mi uwage na kabel zasilający , poszukam czegoś lepszego.RoRo o do CD to nie myślałem póki co o tej półce cenowej ,na wzmacniacz i tak przekroczyłem zaplanowany budźet dwukrotnieWpadł mi w oko GRUNDIG CD-905 Fine Arts.No i jeszcze zabrałem do domu do posłuchania ampli Sony str4800 cholernie podoba mi się sprzet z tamtych lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 października 2016 Udostępnij Napisano 1 października 2016 Jeśli chodzi o używki, to ja nie upijam, ale wypijam w całości Grundig CD 905 Fine Arts, to bardzo fajny odtwarzacz. Ale sprawdź, poszukaj czy dostaniesz gdzieś taki laser (transport) JVC OPTIMA-5S Według tego źródła: http://vasiltech.narod.ru/CD-Player-DAC-Transport.htmJeśli przekroczyłeś budżet, to kup na razie tańszy odtwarzacz. Fine Arts'y są bardzo dobre w swojej cenie. A składaj powoli na lepszy odtwarzacz CD. Np. właśnie CD 100 Atoll'aAlbo jakiś Docet Lector Sony STR4800, też jest niezły. Ale trochę słaby mocowo. Do niezbyt głośnego grania może być.Oczywiście jakościowo (dźwiękowo) nie zagraża Atollowi. Jeśli lubisz takie urządzenia, to może trzeba było jaśniej dać do zrozumienia, że taki chcesz i już.Mógłbyś wówczas pomyśleć o Sansui, Luxmanie, czy może jakimś Accuphase. Bywają czasem w dobrych cenach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 października 2016 Udostępnij Napisano 1 października 2016 Fineartsy fajne. Jak już myślisz o 905 to dopłacisz kilka groszy i masz 9000. On jeszcze lepszy. Fajne są też Brauny serii atelier. Choruję na nie i mam nawet na oku całą wieżę serii4. Wygląda njak nówka. Szkoda tylko, że kolega ma czarną, a nie białą. Sprzęt z tamtych lat to wspaniałe maszyny. Pooglądaj zdjęcia wnętrz wysokich wzmacniaczy. Tam są tak wspaniałe gadżeciki elektroniczne, że kobiety mogly by je nosić jako biżuteria. I wcale te kondensatorki, rezystorki nie były tańsze od niektorych naszyjników . Ale ile można tego sprzętu mieć.... Po chwili stwierdzam, że...dużo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 2 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2016 Nadal będę szukał dobrego wzmacniacza/amplitunera stereo z tamtych lat który będzie pieknie wygladał i rownie dobrze zagra.Jesli macie jakieś propozycje to podrzućcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 12 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2017 Witam forumowiczów po ''krótkiej'' przerwie Mam pytanko czy ktoś z Was miał styczność z kolumnami HECO Ascada 990 ?lub Dali Grand Diva ? kompletuje zestaw do drugiego pokoju , są do kupienia za 2000 z groszem w stanie idealnym i zanim wybiorę się na odsłuch i ewentualny zakup chciałbym znać zdanie osób które miały okazję ich posłuchać.Brzmienie jakie lubię jest opisane na pierwszej stronie tematu.pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 13 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2017 nikt nic ? przy okazji trafiły mi się takie o to Cantony SC-L do kupienia w kwocie poniżej 2000zł z małym defektem widocznym na zdjęciu , zawieszenie od średniotonowego uszkodzone przez kota i sklejone na swój sposób , warto brać?obudowy i cała reszta w stanie wzorowym , jest nawet rachunek zakupu i kontroler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2017 Nie warto. Zawieszenie to podstawa. Raz żęw rym miejscu na pewno jest twardsze od reszty. Dwa klej nie jest tak giętki. Trzy co ja puści?Co do wcześniejszego postu to obie konstrukcje są ciekawe. Heco ma nieco więcej basu. Jest mocniejszy w przekazie. Dali takie bardziej hmmm audiofilskie (równiejsze).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 14 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2017 Dzięki , w takim razie odpuszczam te Cantony , zadziwia mnie waga tych Heco bo aż 65kg jedna sztuka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 14 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2017 Akurat to dobrze świadczy o solidności skrzyni, inżynierowie nie żałowali materiałów... to czy 65 kg jedna, czy para już nawet nie istotne ( bo 32,5kg też sporo) w sumie ich cena 6 tys DM też mówi nieco o klasie. Taki ówczesny Heco Stetment . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 17 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2017 Jak zauważyliście Hyperiony na sprzedaż , Atoll sprzedał się już dawno , szukam czegoś innego używanego z wyższej półki.W zestawieniu AA + in100 brakowało mi tej dziarskości w brzmieniu , niby wszystko okej ale tej kropki na i zabrakło , no i niskie tony których było za dużo i buczało to wszystko.Może akustyka pomieszczenia? może wzmacniacz? kable? Odległość między kolumnami 3m , od ściany 70cm , od miejsca odsłuchu 3,50m , przy normalnym słuchaniu wszystko było okej ale przy głośniejszym odsłuchu wszystko się burzyło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 18 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 Pytanie czy problemem nie jest akustyka pomieszczenia. Warto byłoby postarać się o to, aby narożniki pomieszczenia zajęły meble, okna firany lub rolety, zaś ściany obrazy czy inne gobeliny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 18 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 wszystko jest , narożniki zajęte meblami , firany , zasłony , dywany , obrazy są.O niebo lepiej grały wcześniejsze Cantony GLE 426 które posiadałem , stereofonia , przestrzeń , aż się chciało słuchać , teraz wszystko zlewa się w jedną całość i dudni zamiast grać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 No to jesteśmy w jednym sprawy.Czyli nie leży ci po prostu dźwięk AA.Canton to inne granie bardziej sterylne dokładne.Sprawdź linie chrono albo modele magnata z linii quantum 75 to brzmienie które powinno ci się spodobać.Odsluch zalecany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 21 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2017 Cytat Dzięki , w takim razie odpuszczam te Cantony Nie odpuszczaj! LINKMasz PayPal lub kogoś, kto mógłby zapłacić w Niemczech za towar z wysyłką do Polski? Wymiana zawieszenia to koszt jakieś 100-150 zł.Przeczytaj jeszcze raz swoje słowa: Cytat O niebo lepiej grały wcześniejsze Cantony GLE 426 które posiadałem , stereofonia , przestrzeń , aż się chciało słuchać ... Skoro tak Ci się podobały GLE, to co dopiero jedne z najlepszych Ergo? Czy na pewno "ciepłe" brzmienie to jest to, czego szukasz? Ja wiem, że słowo "ciepłe" bardzo pozytywnie się kojarzy, lecz brzmienie o takiej barwie wcale nie musi być przyjemne. Mnie na przykład mdli.Natomiast jak nie chcesz się angażować w jakiekolwiek naprawy, zobacz kolumny Audio Physic Tempo (LINK). Ja bym zapytał sprzedającego, czy zgodziłby się na przywiezienie kolumn do Ciebie oczywiście w jego asyście, posłuchałbyś u siebie i miałbyś jakieś nowe doświadczenie. Zaproponujesz flaszkę, może się skusi? To są dość ciekawe kolumny. Powinny dać radę w 35m. A może z kolei on będzie reflektować na Twoje AA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozu99 Napisano 21 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2017 (edytowany) no własnie wystarczy wymienić zawieszenie i mam w pełni sprawne kolumny Profi dzięki za link , już napisałem do sprzedającegoi jesteśmy umówieni na 18 na odsłuch Edytowano 21 stycznia 2017 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts