lysy Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 (edytowany) Tak myslalem, ze troche za wysoko przynajmniej na zdjeciu tak wyglada. Co do wzmacniacza i przy okazji odtwarzacza to najlepiej daj je na gore polki, ewentualnie jezeli nie mozesz to wytnij caly tyl z tej polki. Edytowano 17 grudnia 2019 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1970 Napisano 17 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 Spróbuję na początek z 20 cm innej wysokości a co do wzmacniacza to tył szafki nie jest zakryty. Niestety jestem wzrokowcem i celowo kupiłem taką szafkę bi wiedziałem że pomieszczę to wszystko pod spodem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 (edytowany) Cześć. Czy może ktoś z Was napisac jak brzmią te podstawkowe SF w kształcie trapezu (Principia, toy, chameleon, amator etc), ale gdy ustawić je nie na podstawce a niżej, duuuzo niżej? Jak się rozchodzi ten dźwięk, skoro trapezy są skierowane do góry? To samo pytanie dotyczy centralnego. Mam kłopotliwy salon, a te trapezy dają mi iskierkę nadziei. Muszą jednak stać nisko. Czytałem, że Principia dużo wybacza, ale nie wiem jak dużo. Edytowano 7 stycznia 2021 przez Mike N. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Wątpię aby ktoś kupował tego typu kolumny by ustawiać je tak jak to zaproponowałeś. Jedyna opcja to poprosić kogos kto juz używa tych paczek by zrobił doswiadczenie i zdjął je z standów np. na taboret i opisał roznice brzmieniowe. Jednak pochylenie scianki ma za zadanie "wyrównać osie przetwornikow" bardzo niskie obniżenie zestawów prawdopodobnie zmieni zamysł dzwiekowy producenta (ta sama odległość obu przetwornikow od sluchacza). Odległość przetwornikow wzgledem płaszczyzny sufit-podłoga tez jest nie bez znaczenia. 11 godzin temu, Mike N. napisał: Mam kłopotliwy salon, a te trapezy dają mi iskierkę nadziei. Muszą jednak stać nisko. Może dobrym rozwiązaniem problemu dla Ciebie byłoby "neat iota alpha". Te niskie podłogowe mogą być strzałem w dziesiątkę. No chyba ze bardzo zalezy Ci na produktach SF. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 (edytowany) Neat za wysokie (!). Zostaje mi albo SF nisko, ale siedzę też nisko albo małe monitory, przy czym jedna w rogu. Słabość straszna Liczę, że jaki użytkownik SF poratuje i opiszę wrażenia z odsłuchania z podłogi Edytowano 8 stycznia 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 (edytowany) Nizej niż ioty? One mają mniej niż pół metra. To chcesz postawić te monitory na podłodze...? 12 godzin temu, Mike N. napisał: Mam kłopotliwy salon, a te trapezy dają mi iskierkę nadziei. Muszą jednak stać nisko. Mozna jakieś fotki pomieszczenia....? Moze cos da sie wymyślić. Edytowano 8 stycznia 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 (edytowany) Tu całość. Edytowano 8 stycznia 2021 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 Czy ktoś z Was ma Principia C czyli central? jakie wrażenia? jak gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Melduję się że swoimi Sonetto 3 3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Napiszesz coś więcej? Jak duże pomieszczenie nagłaśniają, z czym grają? Właśnie wczoraj oglądałam identyczne na olx :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 1 minutę temu, Asia napisał: Jak duże pomieszczenie nagłaśniają, z czym grają? Nieważne gdzie i z czym. Grunt, żeby leciało "Born to Run". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Ja poproszę "Glory Days". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 5 minut temu, Asia napisał: Ja poproszę "Glory Days". Rozumiem, że prześwietliłaś wzrokiem płyty i wypatrzyłaś gdzieś z tyłu "Born in the U.S.A". Ja tak nie umiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Sonetto wspominam bardzo dobrze ze zlotu w łódzkim Forum Audio , że zgrabnie nawiążę do meritum wątku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 No widzisz jak ja szukałem używek to nie było. Za taką cenę jak jest na OLX to bierz w ciemno. Białe odebrałem nóweczki ze standami w zeszłym tygodniu. Do nagłośnienia mam naście do dwudziestu metrów. Ciężko policzyć bo pokój otwarty na kuchnię i przedpokój. Mogłoby być więcej basu, ogólnie detaliczne fajne brzmienie. Napędza je LineMagnetic na lampach KT88. Wcześniej Marantz PM7000N. Też spoko ogarniał. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 50 minut temu, karbeti napisał: Napędza je LineMagnetic na lampach KT88. Wcześniej Marantz PM7000N Za co najbardziej cenisz LM po przesiadce z Marantz-a? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 3 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Za co najbardziej cenisz LM po przesiadce z Marantz-a? Niepowtarzalne brzmienie i klimat lampy. Natomiast brakuje mi regulacji tonów. Pomimo tego jak na chwilę obecną LineMagnetic ma u mnie dożywocie. Oprócz dźwięku wizualnie wykonany jest perfekcyjnie. Mogę na niego patrzeć godzinami🎵 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 13 minut temu, J4Z napisał: Według niektórych na tym forum kt88 nie brzmią jak lampy. 😔 Jak najbardziej brzmią. Natomiast są bardziej dynamiczne niż np EL34. Dlatego chciałem KT88. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 1 godzinę temu, J4Z napisał: Według niektórych na tym forum kt88 nie brzmią jak lampy. 😔 Np. Tutaj... Ps: ale co "tam" jeszcze pisza... 🙉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 (edytowany) 3 godziny temu, karbeti napisał: Białe odebrałem nóweczki ze standami w zeszłym tygodniu. Czyli już się wstępnie wygrzały. Ale to są chyba Sonetto II a nie III, bo III to podłogówki, prawda? Miałem kiedyś Sonetto II na liście do odsłuchu, zrezygnowałem tylko dlatego, że chciałem większych wooferów. W końcu dotarłem do Oper, które są na Sonusach wzorowane (kształt obudowy) i chyba podobne brzmieniowo tzn. też dosyć muzykalne, ale jednocześnie bliskie neutralności, nie idą ostentacyjnie w miękkość czy gęstość. Twoje Sonetto też grają w ten sposób? Jakie kolumny miałeś wcześniej? Edytowano 7 lutego 2023 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 2 godziny temu, Rafał S napisał: Czyli już się wstępnie wygrzały. Ale to są chyba Sonetto II a nie III, bo III to podłogówki, prawda? Miałem kiedyś Sonetto II na liście do odsłuchu, zrezygnowałem tylko dlatego, że chciałem większych wooferów. W końcu dotarłem do Oper, które są na Sonusach wzorowane (kształt obudowy) i chyba podobne brzmieniowo tzn. też dosyć muzykalne, ale jednocześnie bliskie neutralności, nie idą ostentacyjnie w miękkość czy gęstość. Twoje Sonetto też grają w ten sposób? Jakie kolumny miałeś wcześniej? To nie dwójki to Sonetto I. Wcześniej miałem Tannoy Revolution XT6F, potem też Sonetto jedyneczki tylko w innym kolorze. Sorki ale jestem na służbie i ciężko mi odpisywać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 Jak się mają Sonetto @karbeti? Próbuję zwalczać pokusę 😆. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 12 godzin temu, Asia napisał: Jak się mają Sonetto @karbeti? Próbuję zwalczać pokusę 😆. Mają się rewelacyjnie. Kolejny zakup to preamp gramofonowy ale Sonusy zostają na pewno 🎶🎵🎻 2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miłośnik Sansui Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 Witam Kolegów. Melduję się w Klubie z moimi dwoma zestawami SF. Pierwszy to Elipsa plus Sansui AU-07 i Micro Seiki BL 91 CD napęd Esoteric P0s z Dac Reimyo 99 EX, plus komplet okablowania AudioQest , czyli kondycjoner, sieciowe, ic i głośnikowe. Drugi zestaw to Lignea plus Luxman MQ 68C i Esoteric DV60 .Długo miałem różne kolumny i teraz te zostają na zawsze, są mega muzykalne, dynamiczne i na dodatek cieszą oczy wyglądem. Pozdrawiam Jan 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2023 Elipsa i Lignea... no ładnie.. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts