Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Nawiązując do wpisu @M&B Audio Cable dodam, że firma nie tylko srebrem stoi. Miałem okazję przetestować naprawdę dużą część oferty, w tym prototypowe modele analogowych XLR-ów, w których p. Marek niestrudzenie przekładał wtyki na moją prośbę, żebym mógł je wpinać bez zbytniego skręcania kabli. Mnie osobiście z interkonektów ze srebrnymi przewodnikami najbardziej przypadł do gustu Virtuoso, a z miedzianych - Nova. Ten ostatni uważam za taki "sweet spot" w ofercie firmy. W cenie ok. 1500 zł za 2 x 1m dostajemy produkt, który, moim zdaniem, jest ciekawszy niż np. PAD Musaeus czy wszystkie Tellurium z pionu Black (Black II, Ultra Black II i Black Diamond). Bardzo miedziany kabelek tzn. z przyjemnie nasyconą średnicą., ale - uwaga - bez ubitej / zrolowanej góry. Właśnie to połączenie barwnego środka z otwartością sopranów uważam za unikatowe i atrakcyjne. Bas? U mnie w systemie (na tle innych interkonektów): lekko po miękkiej stronie sprężystości. Zdarzało mi się słyszeć kable (również z oferty tej firmy) które podawały dół pasma w bardziej autorytarny sposób, ale wtedy zwykle coś innego mi przeszkadzało i nie mogłem się przekonać do brzmienia jako całości. A tutaj jest spójnie, organicznie, analogowo i naprawdę b. przyjemnie. (Gdyby ktoś pytał - tak, kupiłem). Edytowano 2 godziny temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Recommended Posts