rafau Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia Mam do niego podłączony Wiim Ultra i tak, z racji wygody obsługi chciałbym uruchamiać sprzęt jedną aplikacją. Wcześniej posiadając jedynie amplituner przyzwyczaiłem się do tego luksusu 😉 W tej chwili trochę irytuje mnie włączanie z osobna jednego i drugiego. Nie jestem z tych którzy celebrują włączanie sprzętów i rozsiadanie się w centralnym punkcie odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Mój ostatni wzmacniacz trzeba było włączyć wstając do niego. Tak się przyzwyczaiłem że glos tez tak później regulowałem. Mówię nie oceniam. Tak chcesz ok rozumiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Włączanie, sterowanie głośnością w całej skali z jednego pilota, czy aplikacji w telefonie to duża wygoda i komfort. Wybierając sprzęt zwracałem na to duża uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Rozumiem nie oceniam. Ja mówie że ja nie Pilot bez baterii leżał w szafce. I szczerze takie odczucie jakby pro zdrowotne miałem i wieksza radosc z muzyki angazujac się do niej. Serio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Dnia 3.02.2025 o 10:51, Webster.brd napisał: , czy aplikacji w telefonie to duża wygoda i komfort. Ja podobnie jak Piotr, mówię stanowcze NIE Dotknąć gałkę, poczuć jej metaliczny chłód, obrócić... coś wspaniałego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego A jak ktoś ma nędzną z tworzywa sztucznego gałeczkę to co? Zostaje smartfon i wygoda 🙂Zgoda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego Jedno nie wyklucza drugiego. Mogę zaraz po wejściu do domu wyjąć tel, kliknąć 2 razy i po chwili cieszyć się muzyka. Wieczorem mogę podejść do szafki. Włączyć ręcznie gramofon i wtedy kręcić gałka głośności. Jestem za możliwością wyboru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego 1 godzinę temu, Webster.brd napisał: Jedno nie wyklucza drugiego. Mogę zaraz po wejściu do domu wyjąć tel, kliknąć 2 razy i po chwili cieszyć się muzyka. Wieczorem mogę podejść do szafki. Włączyć ręcznie gramofon i wtedy kręcić gałka głośności. Jestem za możliwością wyboru. Nie da się dwa razy kliknąć i cieszyć się muzyką. Co najmniej trzeba kliknąć 4 razy , jeśli chcemy to zrobić fonem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego Oczywiście pisałem w przenośni, ale wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś, kto się przyczepi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego Dnia 8.02.2025 o 19:38, terracan1929 napisał: Ja podobnie jak Piotr, mówię stanowcze NIE Dotknąć gałkę, poczuć jej metaliczny chłód, obrócić... coś wspaniałego Uff myślałem że się ostatni ostałem 💖 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Dnia 25.01.2025 o 18:40, mejson napisał: Świetna oferta na Link 1. Używam WiiM mini i brakuje mi wejścia ethernet, bo wifi potrafi zanikać, a wolałbym schować pudełko niż wyciągać je do góry w poszukiwaniu zasięgu. Zamówiłem Link 1, odbiorę za tydzień i przetestuję. Po kilku dniach testów zwróciłem urządzenie. Solidnie zrobione, dwa razy większe i więcej niż dwa razy cięższe od krążka WiiM Mini, w solidnej gumowanej obudowie. Gra dość przyjemnie z wyjścia analogowego, tu nie miałem większych zastrzeżeń. Ale że korzystam z DAC we wzmacniaczu, podłączam cyfrowo urządzenia cyfrowe i tu się zawiodłem. Nie przypuszczałem, że mogą być jakieś różnice przy transmisji sygnału cyfrowego pomiędzy urządzeniami podłączonymi do tego samego DAC - przecież to te same zera i jedynki. Ale to co usłyszałem z wyjścia optycznego Link 1 nawet niewprawione ucho uzna za wyraźnie gorsze od wyjścia z prostego WiiM MIni - dźwięk jest przytłumiony, pozbawiony wyższych częstotliwości i dynamiki. Pewnie przyczyna tkwi w jakości elementów i oprogramowaniu, ale przyznam, że to dla mnie nowe doświadczenie - do tej pory cyfrowe urządzenia podłączone do DAC we wzmacniaczu grały podobnie - streamery Logitec Squeezebox Dueat, WiiM Pro, WiiM Mini czy odtwarzacz Bluray. Link 1 warte jest swojej ceny - rozbuduje funkcjonalność starszych wzmacniaczy o Bluetooth, Google Cast czy AirPlay ale po wyjściu analogowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca Dnia 21.03.2025 o 18:46, mejson napisał: Po kilku dniach testów zwróciłem urządzenie. Solidnie zrobione, dwa razy większe i więcej niż dwa razy cięższe od krążka WiiM Mini, w solidnej gumowanej obudowie. Gra dość przyjemnie z wyjścia analogowego, tu nie miałem większych zastrzeżeń. Ale że korzystam z DAC we wzmacniaczu, podłączam cyfrowo urządzenia cyfrowe i tu się zawiodłem. Nie przypuszczałem, że mogą być jakieś różnice przy transmisji sygnału cyfrowego pomiędzy urządzeniami podłączonymi do tego samego DAC - przecież to te same zera i jedynki. Ale to co usłyszałem z wyjścia optycznego Link 1 nawet niewprawione ucho uzna za wyraźnie gorsze od wyjścia z prostego WiiM MIni - dźwięk jest przytłumiony, pozbawiony wyższych częstotliwości i dynamiki. Pewnie przyczyna tkwi w jakości elementów i oprogramowaniu, ale przyznam, że to dla mnie nowe doświadczenie - do tej pory cyfrowe urządzenia podłączone do DAC we wzmacniaczu grały podobnie - streamery Logitec Squeezebox Dueat, WiiM Pro, WiiM Mini czy odtwarzacz Bluray. Link 1 warte jest swojej ceny - rozbuduje funkcjonalność starszych wzmacniaczy o Bluetooth, Google Cast czy AirPlay ale po wyjściu analogowym. Dorzucę trzy grosze, że ta cena 199 zł to była oferta wyprzedażowa i uważam, że w tym budżecie był bezkonkurencyjny. Niedługo powinny pojawić się nowe modele Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Dnia 21.03.2025 o 18:46, mejson napisał: Nie przypuszczałem, że mogą być jakieś różnice przy transmisji sygnału cyfrowego pomiędzy urządzeniami podłączonymi do tego samego DAC - przecież to te same zera i jedynki. kolejny nawrócony. Witamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Wtorek o 21:31 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:31 Dnia 24.03.2025 o 07:17, Piotr Sonido napisał: kolejny nawrócony. Witamy Przychodzi taki moment, że zaczyna się rozumieć pewne rzeczy, przez obycie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 05:19 Udostępnij Napisano Środa o 05:19 Dokładnie, klucz to oświadczenie. Własne testy. Jesli ktoś po takowych nie słyszy różnicy to tez uważam że to jest ok. Przy najmniej dokonał własnych testów a nie powal informacje z sieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommies Napisano Piątek o 14:59 Udostępnij Napisano Piątek o 14:59 R-N602 vs. R-N600A Główne różnice znam - w nowszym R-N600A przetwornik 32bit, zamiast 24bit DAC ; radio DAB+, wsparcie nowszego formatu DSD 11.2 MHz ; MultiCast z większą ilością stref; Tidal Connect ; dodane WiFi 5GHz ; nowszy Bluetooth 4.2 A jak z różnicami w dźwięku? Ktoś bezpośrednio porównywał? Nowszy to tylko lifting starszego, czy różnic w jakości odtwarzania jest więcej? Zastanawiam się właśnie czy używka R-N602, czy nowy R-N600A, bo tych drugich na rynku wtórnym brak. Ostatecznie rozważam R-N803D, bo używka w cenie nowego R-N600A, a dźwięk pewnie lepszy, ale nic wyżej i innego, bo lubię takie kombajny a nie pięć klocków i drugie, to nie chce wydać więcej jak okolice 2,5tys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Dnia 28.03.2025 o 15:59, tommies napisał: R-N602 vs. R-N600A Główne różnice znam - w nowszym R-N600A przetwornik 32bit, zamiast 24bit DAC ; radio DAB+, wsparcie nowszego formatu DSD 11.2 MHz ; MultiCast z większą ilością stref; Tidal Connect ; dodane WiFi 5GHz ; nowszy Bluetooth 4.2 A jak z różnicami w dźwięku? Ktoś bezpośrednio porównywał? Nowszy to tylko lifting starszego, czy różnic w jakości odtwarzania jest więcej? Zastanawiam się właśnie czy używka R-N602, czy nowy R-N600A, bo tych drugich na rynku wtórnym brak. Ostatecznie rozważam R-N803D, bo używka w cenie nowego R-N600A, a dźwięk pewnie lepszy, ale nic wyżej i innego, bo lubię takie kombajny a nie pięć klocków i drugie, to nie chce wydać więcej jak okolice 2,5tys. Różnice, wymieniłeś bez zastrzeżeń pomiędzy tymi modelami Jeśli piszemy na temat dźwięku, to różnice są subtelne. To bardzo bliskie konstrukcje. Model RN803 zabrzmi bez dwóch zdań zdecydowanie lepiej, ale zanim pójdziesz w tą stronę. Zerknij na jego nowego, bieżącego następcę RN800. Jego cena, jest teraz bardzo atrakcyjna, poniżej 4000 zł, a porównaj sobie po ile ludzie sprzedają RN803 https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAAD3sgsERx2fIUSN6PRj3msLr2utZW&gclid=Cj0KCQjw16O_BhDNARIsAC3i2GAgSyXCVkLrgW1uA9C_NQ32uo2e3N0RQhnRLL9MBaM85Yha7WUYe_caAqqAEALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Dnia 28.03.2025 o 15:59, tommies napisał: A jak z różnicami w dźwięku? Ktoś bezpośrednio porównywał? Nowszy to tylko lifting starszego, czy różnic w jakości odtwarzania jest więcej? w dzwięku brak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts