polaj6 Napisano 20 marca 2019 Udostępnij Napisano 20 marca 2019 Panowie mam dylemat, kupiłem dali zensor 7 i do tego chce dokupić amplituner stereo, wybór padł na Yamahę rn 602, jednak trochę poczytałem i jestem skłonny dołożyć do Yamahy 803 tylko pytanie czy przy dali zensor 7 odczuje tą różnice ? Czy warto pakować się w 803 czy wystarczy 602 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Witaj,. Tak zdecydowanie odczujesz różnice. Gra dużo lepiej Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 21 marca 2019 Udostępnij Napisano 21 marca 2019 Być może i gra lepiej, ale radzę posłuchać tego zestawienia przed zakupem. Dla mnie na przykład zestawienie zensorów 7 z yamahą 803 nie jest zbyt dobrym pomysłem. Gra to trochę sucho, bez konkretnego basu. Zależy to też pewnie w dużej mierze od pomieszczenia. Ja mam spore i mnie zestaw ten się nie sprawdził. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 Spore czyli ile? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 Sam salon ma 26m2, ale jest to tylko umowna granica salonu, gdyż jest połączony z holem, jadalnia i kuchnią co daje razem ~70m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 A no to zdecydowanie za dużo! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 U mnie na podobnym metrażu i konfiguracji, od ok. miesiąca gra 803 i Dynaudio Excite X34. Jestem więcej niż zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 1 minutę temu, Marek Mondalski napisał: U mnie na podobnym metrażu i konfiguracji, od ok. miesiąca gra 803 i Dynaudio Excite X34. Jestem więcej niż zadowolony Może dlatego, że Twoja jedna kolumna kosztuje więcej niż moja para Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 22 marca 2019 Udostępnij Napisano 22 marca 2019 Nie było aż tak źle. Organizowałem większy zakup (kilka osób z firmy), ceny były bardzo atrakcyjne :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 23 marca 2019 Udostępnij Napisano 23 marca 2019 Dnia 22.03.2019 o 08:29, Marek Mondalski napisał: U mnie na podobnym metrażu i konfiguracji, od ok. miesiąca gra 803 i Dynaudio Excite X34. Jestem więcej niż zadowolony czy dobrze rozumiem, że na metrażu ~70m2 dobrze spisują się kolumny z 14cm przetwornikami? Czy porównywałeś ich brzmienie z większymi kolumnami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 23 marca 2019 Udostępnij Napisano 23 marca 2019 1. Nie do końca dobrze, bo metrów łącznie jest ok. 70 (salon otwarty na kuchnię, hal, itp,) ale kolumny grają w części o pow. ok. 30 m2. 2. Tak wcześniej miałem Monitor Silver (20 cm), Pro Ac, a sto lat temu Avance Signature coś tam. Przez 3 dni grały Fyne Audio F501. Też dawały radę 3. Słucham muzyki. Nie urządzam dyskotek ani koncertów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 marca 2019 Udostępnij Napisano 23 marca 2019 Do tego głośniki Excite X34 mają zapewnić wysokie poziomy głośności w zakresie niskich częstotliwości dzięki dużemu ich wychyleniu liniowemu membran. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 23 marca 2019 Udostępnij Napisano 23 marca 2019 Słabo się znam, ale potęga dźwięku wydaje się nie pasować do smukłej sylwetki kolumn Patricia Barber podnosi sufit szeptem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 marca 2019 Udostępnij Napisano 23 marca 2019 Czasem można się zdziwić . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 23 marca 2019 Udostępnij Napisano 23 marca 2019 5 godzin temu, Marek Mondalski napisał: Słabo się znam, ale potęga dźwięku wydaje się nie pasować do smukłej sylwetki kolumn Patricia Barber podnosi sufit szeptem OK, dzięki za opis. A najważniejsze, że jesteś zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 I wróćmy do tematu amplitunerów o ktorych tutaj mowa:) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomcio Napisano 20 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2019 Witam Wszystkich. Jeśli ktoś zajrzy dzisiaj to WESOŁYCH ŚWIĄT!!! No właśnie Piotrze - wracając do tematu - Twoje typy, gdyby ustawić podium to: - Yamaha RN 803? - Magnat MR780? - Denon DRA 100? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2019 Witaj, Co prawda po świętach, Ale wszystkiego dobrego Moje typy nie koniecznie zgodne na przykład z opiniami moich kolegów z salonu. 1. Magnat i Yamaha Czemu na równi? Bo to dwa inne grania. Yamaha pasuje do kolumn ciemniejszych troszke mulących, z kolei Magnat na odwrót, do żywych, energetycznych. 3. DRA 100 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łach Napisano 20 maja 2019 Udostępnij Napisano 20 maja 2019 Witam ponownie Jako że budżet nieco mi opadł po remoncie sprawa ostatecznie skończyła się na Przedwzmacniaczu/DAC z Bluetooth 5.0 - MIAOLAI A2 ~~ 300 pln Końcówka mocy Nikko Alpha 130 ~~ 400 pln Tonsil Maestro II 180 ~~ 620 pln Całość gra całkiem sympatycznie, lagów po BT nie ma w związku z czym zgodnie z założeniem pierwotnym nie ma problemu z oglądaniem Netflixa w trybie bezprzewodowym Różnica jakości pomiędzy trybem DAC/BT jest słyszalna przy muzyce oczywiście na korzyść USB ale jest na tyle niewielka że przy trybie filmowym do pominięcia Lampki w preampie chyba rzeczywiście coś robią, dźwięk uległ znacznej poprawie po kilku godzinach grania jak się lekko wygrzały, pewnie jeszcze trochę się poprawi Podsumowując mam zestaw który robi co miał robić za mniej niż połowę tego co planowałem wydać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rd168 Napisano 16 lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 lipca 2019 Witam wszystkich . Jest to mój pierwszy wpis na forum,proszę o wyrozumiałość. Jestem przed remontem mieszkania i wymianą sprzętu audio . Przeczytałem cały wątek , poniewaz interesuje mnie takie własnie rozwiązanie jak amplituner sieciowy. Ostatnio pojawił się Denon DRA-800 H i ma dobre recenzje. Czy ktoś już go używa lub słuchał go . Mam pokój 16 m2 -czy byłby odpowiedni i z jakimi kolumnami . Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 lipca 2019 45 minut temu, rd168 napisał: Ostatnio pojawił się Denon DRA-800 H i ma dobre recenzje. Recenzje? Już? Gdzie je czytałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 16 lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 lipca 2019 37 minut temu, Kraft napisał: Recenzje? Już? Gdzie je czytałeś? Kolega pewnie pomylił artykuł sponsorowany z recenzją. Co nie zmienia faktu, że też czytałem co nieco o nim. Ciekawe jak w porównaniu z konkurencją typu Onkyo, Yamaha. Cenowo podobnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 lipca 2019 Podobno ma go Q21 ale jakoś nie chce podzielić się opinią o nim . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rd168 Napisano 16 lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 lipca 2019 Witam. Tak źle się wyraziłem i chodziło mi o opis z Stereo Life . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 lipca 2019 14 godzin temu, rd168 napisał: Witam wszystkich . Jest to mój pierwszy wpis na forum,proszę o wyrozumiałość. Jestem przed remontem mieszkania i wymianą sprzętu audio . Przeczytałem cały wątek , poniewaz interesuje mnie takie własnie rozwiązanie jak amplituner sieciowy. Ostatnio pojawił się Denon DRA-800 H i ma dobre recenzje. Czy ktoś już go używa lub słuchał go . Mam pokój 16 m2 -czy byłby odpowiedni i z jakimi kolumnami . Dziękuję. Ma dobre recenzje? Nikt go jeszcze nie ma? Skąd recenzję? Nie to już jest absurd! 13 godzin temu, seba3002 napisał: Podobno ma go Q21 ale jakoś nie chce podzielić się opinią o nim . Bo może nie jest taki jak go zachwalano. Wiecie jakie krążą o nim jak na razie plotki? 10 godzin temu, rd168 napisał: Witam. Tak źle się wyraziłem i chodziło mi o opis z Stereo Life . Opis to nie recenzja. Szukasz amplitunera sprawdzonego? Masz rn803 od Yamahy. Albo niższe modele Onkyo 8250 i Yamahę rn602. Z denonem weź na razie na wstrzymanie. Daj go sprawdzić nam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts