S4Home Napisano 10 marca 2022 Udostępnij Napisano 10 marca 2022 Czy to jest sieciowy wzmacniacz lub amplituner stereo? Bo o tym jest ten temat. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 Arylic A 50 - wzmacniacz klasy D z niezłym steamerem i dac. Kupiłem kiedyś okazyjnie używany, miał być tymczasowy a został się na dłużej. Oczywiście wzmaxniacz to raczej miły dodatek, używam go jako streamera. Małe pudełko z WiFi, BT i pilotem. Jest również model bez wzmacniacza S 50 Pro. Nie jest to "hi-end" ale daje radę, szczególnie że cena jest niewygórowana. Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 Z jakim innym stremerem miałeś okazję go porównywać? Do tego jest jakaś aplikacja? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludecki12 Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 Czy w tych czasach znajdę jakiś wzmacniacz/amplituner stereo do 3000zł który spełniłby moje oczekiwania? wyjście na subwoofer wejście na gramofon BT przeznaczenie - muzyka rock/metal Głośniki mam może niezbyt wybitne (magnat 2002) lecz będą za jakiś czas wymienione, dlatego chciałbym aby sprzęt był w miarę przyszłościowy. Na chwilę obecną znalazłem dwa sprzęty które w miarę spełniają moje oczekiwania : CA AXR100 ROTEL A11 Może znajdzie się coś jeszcze do w tym segmencie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 6 godzin temu, S4Home napisał: Z jakim innym stremerem miałeś okazję go porównywać? Do tego jest jakaś aplikacja? Piotr Miałem okazje porównania do Cambridge Audio CXN oczywiście do CA mu brakuje ale cena wyższa 4-ro krotnie więc i porównanie nieadekwatne. Dedykowana aplikacja mobilna to 4Stream, działaja również inne popularne appki. Arylic obsługuje protokoły AirPlay, DLNA, UPnP. Oczywiście: Tidal, Spotify, Napster, Tuneln itd. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 19 godzin temu, ludecki12 napisał: Czy w tych czasach znajdę jakiś wzmacniacz/amplituner stereo do 3000zł który spełniłby moje oczekiwania? wyjście na subwoofer wejście na gramofon BT przeznaczenie - muzyka rock/metal Głośniki mam może niezbyt wybitne (magnat 2002) lecz będą za jakiś czas wymienione, dlatego chciałbym aby sprzęt był w miarę przyszłościowy. Na chwilę obecną znalazłem dwa sprzęty które w miarę spełniają moje oczekiwania : CA AXR100 ROTEL A11 Może znajdzie się coś jeszcze do w tym segmencie? Ca AXR 100 zgra się bardzo dobrze z tymi kolumnami. Ten zestaw polecam. Nawet jak kiedyś wymienisz kolumny to ten amplituner gra na prawdę bardzo dobrze. 17 godzin temu, SIpo napisał: Miałem okazje porównania do Cambridge Audio CXN oczywiście do CA mu brakuje ale cena wyższa 4-ro krotnie więc i porównanie nieadekwatne. Dedykowana aplikacja mobilna to 4Stream, działaja również inne popularne appki. Arylic obsługuje protokoły AirPlay, DLNA, UPnP. Oczywiście: Tidal, Spotify, Napster, Tuneln itd. Dzięki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Jezeli ktos szuka taniego wzmacniacza do stereo + sub , niech zwroci uwage na Aiyima d03 . Nie mam wielkiego porownania bo tylko do loxije 30 , i jak dla mnie to gra lepiej . Jakiees recenzje ponizej - byl do dostania na ali z kuponami za jakies 450zl z zasilaczem ( a nawet taniej jak sie mialo farta ) https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/aiyima-d03-class-d-amplifier-subjective-review.25686/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Była chyba o nim mowa w działe o małych wzmacniaczach. Tu temat jest sieciowych wzmacniaczach Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: Była chyba o nim mowa w działe o małych wzmacniaczach. Tu temat jest sieciowych wzmacniaczach Piotr ups , jakis link bo nie widze pzypietego tematu , a chetnie poczytam co tam pisza Edytowano 18 marca 2022 przez robotnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 No i pojawi się nowy amplituner Yamahy. Niektórzy na tym forum wieszczyli już koniec MusicCasta , a tu nowe urządzenie z Musiccas własnie. Z tym,że nowy ampli nie wypełni zapewne luki po 602 czy 803, bo jak widać to dużo wyższa półka. https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n2000a/index.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 Jestem bardo ciekawy, ile sobie będą liczyć za ten amplituner. Dostępność w sklepach to czwarty kwartał tego roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo89 Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 Ja również jestem ciekaw jak to wypadnie w porównaniu do rn803d dźwiękowo ale też pod względem funkcjonalności bo widzę że ma fajne analogowe wskaźniki ale za to chyba nie będzie można z poziomu pilota wlazic w ustawienia amplitunera bo nie ma wyświetlanych funkcji na wyświetlaczu z przodu i tym samym tracimy możliwość podglądu co teraz mam wyłączone więc jedynie zostaje aplikacja i telefon co jest dość minusowe na starcie bo przecież nie każdy zawsze chce operować telefonem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 Ciekawe jak brzmi cały zestaw ampli + kolumny. Wyglada zacnie. Szczególnie te charakterystyczne analogowe wskaźniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 16 minut temu, voytaz napisał: Wyglada zacnie. A mnie wygląd rozczarowuje. Może dlatego,że odnoszę go do mojej Yamszki, która bardzo mi się podoba i której design uważam za optymalny. Pobieństwa niby są -wychyły i układ pokręteł, ale jednak ten dolny element z diodami sieciowymi wykonany w innym kolorze i z innego materiału jakoś nie komponuje się za dobrze z góra amplitunera . Wygląda jakby złożyli ten amplituner z dwóch różnych produktów W porównaniu do 602 którą kiedyś użytkowałem, czy też 803, na pierwszy rzut oka widać, że przybyło wejście HDMI, a optyczne wejścia są 2. 42 minuty temu, lysyrafal napisał: Jestem bardo ciekawy, ile sobie będą liczyć za ten amplituner. Dostępność w sklepach to czwarty kwartał tego roku. Patrząc w przeszłość i na ówczesne ceny AS 501 / RN 602 i AS 701/ RN 803, oraz uwzględniając dzisiejszą cenę AS 1200 strzelam,że w okolicach 14 000 - 15 000 zł. A o terminie dostępności w Polsce skąd masz info ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 (edytowany) Z poniższego tekstu wyczytałem: https://www.hfc.com.pl/news/5184,yamaha-r-n2000a-i-ns-2000a.html Edytowano 21 maja 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 21 maja 2022 Udostępnij Napisano 21 maja 2022 53 minuty temu, Mateo89 napisał: ale za to chyba nie będzie można z poziomu pilota wlazic w ustawienia amplitunera bo nie ma wyświetlanych funkcji na wyświetlaczu z przodu Wyświetlacz jest chyba na dole , tam gdzie "świeci się" mc link..... ? Tak mi się wydaje. 3 minuty temu, lysyrafal napisał: Bardzo proszę: https://www.hfc.com.pl/news/5184,yamaha-r-n2000a-i-ns-2000a.html A bardzo dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Ale jeśli to będzie taka cena to znaczy że to amplituner który nie jest zbudowany na AS 2200. To jest ciekawe. Teraz nie ma co zastanawiać się nad ceną. Przez ostatni rok 803 zdrożała o 70% więc rozmowa teraz w jakiej cenie będzie RN2000A za pół roku nie ma sensu. Urządzenie potrzebne. Pod warunkiem że cena nie będzie zaporowa. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 4 godziny temu, S4Home napisał: Ale jeśli to będzie taka cena to znaczy że to amplituner który nie jest zbudowany na AS 2200. To jest ciekawe. Wg mnie jest zbudowany na bazie 1200. Nie jest zbalansowany, tak jak w przypadku 2200 czy 3200. I stąd moje przypuszczenia co do ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 maja 2022 Udostępnij Napisano 24 maja 2022 No to wówczas cena się zgadza a tylko mylnie wpada w serie 2000 zamiast w serie 1000 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka_szyszka Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 Cześć, R-N2000A ciekawa opcja, szkoda że nie podali ceny. Planuję zakup zestawu stereo, coś jakościowego w okolicy yamaha R-N803D jeśli chodzi o amplituner, kolumny jeszcze nie wiem. W polsce nowy R-N803D w sklepach jest po 6 tyś. zł .... (we wpisach na forum z 2018r. znalazłem jak pisali że był w cenie 3500). A teraz najlepsze: Ustawiam VPN na UK: ten sam sprzęt za 700-800GBP (ok. 4 tyś zł) Ustawiam VPN na Niemcy: ten sam sprzęt za 900 EUR (ok. 4 tyś zł). To co jest grane? Mam jechać do niemiec po amplituner bo jest 2k tańszy? Co tu się dzieje czy ktoś wie? Dzięki, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo89 Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 W Polsce zabijają nas cenami i podatkami. Sklepy muszą się utrzymać ale już niedługo mi się wydaje to walnie i ludzie w końcu wyjdą na ulicę bo ja również prowadzę sklepy i mam już dosłownie dość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 25 maja 2022 Udostępnij Napisano 25 maja 2022 (edytowany) 5 godzin temu, szyszka_szyszka napisał: Ustawiam VPN na Niemcy: ten sam sprzęt za 900 EUR (ok. 4 tyś zł). Ja moją yamache 803d kupiłem rok temu za 690 euro. Edytowano 25 maja 2022 przez grzegorz8370 literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 maja 2022 Udostępnij Napisano 26 maja 2022 16 godzin temu, szyszka_szyszka napisał: Cześć, R-N2000A ciekawa opcja, szkoda że nie podali ceny. Planuję zakup zestawu stereo, coś jakościowego w okolicy yamaha R-N803D jeśli chodzi o amplituner, kolumny jeszcze nie wiem. W polsce nowy R-N803D w sklepach jest po 6 tyś. zł .... (we wpisach na forum z 2018r. znalazłem jak pisali że był w cenie 3500). A teraz najlepsze: Ustawiam VPN na UK: ten sam sprzęt za 700-800GBP (ok. 4 tyś zł) Ustawiam VPN na Niemcy: ten sam sprzęt za 900 EUR (ok. 4 tyś zł). To co jest grane? Mam jechać do niemiec po amplituner bo jest 2k tańszy? Co tu się dzieje czy ktoś wie? Dzięki, Dokładnie tak. niestety Yamahy w PL mają niewyjaśnioną wysoką cenę. A że gwarancja jest europejska to możesz po niego jechać do Niemiec i go po prostu przywieść. 12 godzin temu, Mateo89 napisał: W Polsce zabijają nas cenami i podatkami. Sklepy muszą się utrzymać ale już niedługo mi się wydaje to walnie i ludzie w końcu wyjdą na ulicę bo ja również prowadzę sklepy i mam już dosłownie dość Wyjdą na ulice jeszcze nie. Ale odpuszczą zakupy które są zbędne. To dobro luksusowe. Możesz bez tego żyć. 10 godzin temu, grzegorz8370 napisał: Ja moją yamache 803d kupiłem rok temu za 690 euro. Tak jeszcze rok temu / półtora bywały w tej cenie także u nas. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 R-N2000A + kolumny NS-2000A koszt około 10'000- 11'000 €. https://hifi-ifas.de/neu-yamaha-r-n2000a-ns-2000a-streaming-auf-der-high-end-in-muenchen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 Rozmawialiśmy o tym w innym wątku. Podawanie ceny teraz co ma być za pół roku..... bez sensu No chyba że ta cena juz uwzględnia półroczny wzrost 😋 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts