bartek2 Napisano 2 lutego 2018 Napisano 2 lutego 2018 53 minuty temu, Kubakk napisał: bartek2 tzn. ,że jesteś młody to bierz yamahę z heco i nie kombinuj z innościami chciałbym niestety było minęło Odpisz, cytując
venom200 Napisano 2 lutego 2018 Napisano 2 lutego 2018 Czyli zestawianie amplitunera z zewnętrznym DAC-em nie ma sensu.Ma sens i to znaczny. Miałem Marantza SR7008 i ten dopiero jak tyloo jako wzmacniacz grał z zew DACiem pokazał co umie. Ten wbudowany DAC streamer to tragedia straszna była. Całkiem inne brzmienie. Co do Maliny to jest petarda nie ma do niej startu żaden inny transport w cenie do 3 k.pln Oczywiście Malina musi mieć odpowiedni HAT. Sama w sobie dupy nie urywa. Najlepsze do Raspiberry i Digione lub Sparky USB bridge Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 lutego 2018 Napisano 2 lutego 2018 11 minut temu, venom200 napisał: Ma sens i to znaczny. Miałem Marantza SR7008 i ten dopiero jak tyloo jako wzmacniacz grał z zew DACiem pokazał co umie. Ten wbudowany DAC streamer to tragedia straszna była. Całkiem inne brzmienie. Tylko, jak nie chcemy używać streamera i DAC-a z amplitunera, tylko zamiast nich zewnętrzny DAC i zewnętrzne źródło, to po co mamy kupować amplituner? Lepiej kupmy wzmacniacz. Dlatego podtrzymuję opinię, że zakup amplitunera i zewnętrznego DAC-a nie ma sensu. Odpisz, cytując
venom200 Napisano 2 lutego 2018 Napisano 2 lutego 2018 Ale zakup wzmacniacza w stereo oczywiście ma zawsze sens. Jednak jak ktoś chce mieć kino i stereo w miarę znkednym urządzeniem ma to sensWysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując
hasos Napisano 2 lutego 2018 Autor Napisano 2 lutego 2018 53 minuty temu, venom200 napisał: Ma sens i to znaczny. Miałem Marantza SR7008 i ten dopiero jak tyloo jako wzmacniacz grał z zew DACiem pokazał co umie. Ten wbudowany DAC streamer to tragedia straszna była. Całkiem inne brzmienie. Co do Maliny to jest petarda nie ma do niej startu żaden inny transport w cenie do 3 k.pln Oczywiście Malina musi mieć odpowiedni HAT. Sama w sobie dupy nie urywa. Najlepsze do Raspiberry i Digione lub Sparky USB bridge Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Są dużolepsze niż ta polecana hifibery pro? Odpisz, cytując
venom200 Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 Są dużolepsze niż ta polecana hifibery pro?Lepsze ale czy dużo Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 Lepsze niż HiFi berry Digi + Pro? O którym rozszerzeniu mówisz? Wklej jakiegoś linka proszę. Odpisz, cytując
hasos Napisano 3 lutego 2018 Autor Napisano 3 lutego 2018 (edytowany) 13 godzin temu, venom200 napisał: Lepsze ale czy dużo Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Chodzi o to? https://botland.com.pl/raspberry-pi-karty-dzwiekowe-i-hifiberry/9463-digione-spdif-rca-bnc-karta-dzwiekowa-dla-raspberry-pi-32.html https://botland.com.pl/sparky/9622-sparky-usbridge-cyfrowy-przekaznik-dzwieku-adapter-emmc-obudowa.html --------------- Dziś posłuchałem Castle Knight 4 oraz Dynaudio Emit M30. Był to sklep hi-end, więc takiej bidy, jak CA nie mieli Słuchałem więc Accuphase E-470 Wzmacniacz pokazał, że cena to nie wszystko. Strasznie suchy, bardziej suchy niż Hegel. W każdym razie z tym sprzętem ani Castle, Ani Dynaudio nie zrobiły wrażenia. Castle grają środkiem, wcale barwowo nie są tak bardzo ocieplone. Bas gdzieś w tle, na przedzie średnica. Nie bardzo. Trochę w stylu Bronze 6. Podobnie z M30, strasznie twardy bas, niesympatycznie. Nie wiem, ile w tym winy wzmacniacza, ale te połączenie z 40 tys. było słabe. Mam nadzieję, że na dłużą metę CA nie będzie taki suchy. Na koniec poszedł wzmacniacz, który w zasadzie mógłby zakończyć moje poszukiwania Cudo. Moja żona, do tej pory średnio zainteresowana tematem, zaczęła rozmyślać, że może jednak..., raz się żyje... "Powiem" tyle: Edytowano 3 lutego 2018 przez hasos Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 Panie to wzmak lampowy za ~12tysi , to już inna liga , inne brzmienie - w przyszłości planuje zakup hybrydy albo pełnej lampy jak będą na to środki Ponoć PL fezz audio też dają radę , chociaż ten leben wygląda oldskul-kozacko btw. idź słuchać focala a nie jakiś dziadostwa odsłuchujesz Odpisz, cytując
venom200 Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 Lepsze niż HiFi berry Digi + Pro? O którym rozszerzeniu mówisz? Wklej jakiegoś linka proszę. Allo digione lub Sparky i USB bridge Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Chodzi o to?https://botland.com.pl/raspberry-pi-karty-dzwiekowe-i-hifiberry/9463-digione-spdif-rca-bnc-karta-dzwiekowa-dla-raspberry-pi-32.htmlhttps://botland.com.pl/sparky/9622-sparky-usbridge-cyfrowy-przekaznik-dzwieku-adapter-emmc-obudowa.html --------------- Dziś posłuchałem Castle Knight 4 oraz Dynaudio Emit M30. Był to sklep hi-end, więc takiej bidy, jak CA nie mieli Słuchałem więc Accuphase E-470 Wzmacniacz pokazał, że cena to nie wszystko. Strasznie suchy, bardziej suchy niż Hegel. W każdym razie z tym sprzętem ani Castle, Ani Dynaudio nie zrobiły wrażenia. Castle grają środkiem, wcale barwowo nie są tak bardzo ocieplone. Bas gdzieś w tle, na przedzie średnica. Nie bardzo. Trochę w stylu Bronze 6. Podobnie z M30, strasznie twardy bas, niesympatycznie. Nie wiem, ile w tym winy wzmacniacza, ale te połączenie z 40 tys. było słabe. Mam nadzieję, że na dłużą metę CA nie będzie taki suchy. Na koniec poszedł wzmacniacz, który w zasadzie mógłby zakończyć moje poszukiwania Cudo. Moja żona, do tej pory średnio zainteresowana tematem, zaczęła rozmyślać, że może jednak..., raz się żyje... "Powiem" tyle: Polecam ten wzmacniacz. Tylko musi być z kolumnami zgrany. Ale to propozycja której ciężko przebić w cenie to dużo dużo większej http://cayin.com.pl/a-70-t-lampowy-wzmacniacz-mocy-push-pull/Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując
hasos Napisano 3 lutego 2018 Autor Napisano 3 lutego 2018 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Panie to wzmak lampowy za ~12tysi , to już inna liga , inne brzmienie - w przyszłości planuje zakup hybrydy albo pełnej lampy jak będą na to środki Ponoć PL fezz audio też dają radę , chociaż ten leben wygląda oldskul-kozacko btw. idź słuchać focala a nie jakiś dziadostwa odsłuchujesz Raz się żyje Odpisz, cytując
bartek2 Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 44 minuty temu, hasos napisał: Raz się żyje bierzesz go? może za 8 tys, a może używany za 5-6 tys ? Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 I nikt nie zapyta czemu tyle trzeba zapłacić za wzmacniacz o mocy 15 W na kanał ? Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 2 minuty temu, MobyDick napisał: I nikt nie zapyta czemu tyle trzeba zapłacić za wzmacniacz o mocy 15 W na kanał ? Czekałem kto to zauważy ale to chyba moc w klasie A ? Odpisz, cytując
bartek2 Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 to brzmi jakby miało 5 razy tyle Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 Ten wzmacniacz pracuje w klasie AB i po to aby mógł grać głośniej wymaga kolumn o większej skuteczności. Jednak na kolumnach o zupełnie normalnej skuteczności można na nim posłuchać muzyki z normalna głośnością. Bo wcale do tego nie trzeba więcej mocy. Przydały by się do tego jednak odpowiednie kolumny do współpracy z wzmacniaczem lampowym. Odpisz, cytując
bartek2 Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 8 minut temu, MobyDick napisał: Ten wzmacniacz pracuje w klasie AB i po to aby mógł grać głośniej wymaga kolumn o większej skuteczności. Jednak na kolumnach o zupełnie normalnej skuteczności można na nim posłuchać muzyki z normalna głośnością. Bo wcale do tego nie trzeba więcej mocy. Przydały by się do tego jednak odpowiednie kolumny do współpracy z wzmacniaczem lampowym. prawie jak Zodiak "Unitry" Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 10 minut temu, MobyDick napisał: Ten wzmacniacz pracuje w klasie AB i po to aby mógł grać głośniej wymaga kolumn o większej skuteczności. Jednak na kolumnach o zupełnie normalnej skuteczności można na nim posłuchać muzyki z normalna głośnością. Bo wcale do tego nie trzeba więcej mocy. Przydały by się do tego jednak odpowiednie kolumny do współpracy z wzmacniaczem lampowym. Klipsche ? Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 (edytowany) Niekoniecznie. Wybór zależy od tego co ktoś lubi. Większość obecnych na rynku kolumn buduje się do współpracy z wzmacniaczami tranzystorowymi. Do wzmacniaczy lampowych zwykle lepiej nadają się kolumny o małej zmienności impedancji w funkcji częstotliwości. Do tego muszą to być kolumny które nie będą wymagały wzmacniacza o dużym współczynniku tłumienia. Dlatego kolumny typu Dynaudio odpadają. Edytowano 3 lutego 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 A hybryda lampowa np. vincent albo adv acoustics ? Wtedy chyba nie ma problemu z kolumnami Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 Wtedy dobór jest taki sam jak w przypadku wzmacniaczy tranzystorowych. Przynajmniej w przypadku hybryd gdzie stopnie końcowe są zbudowane na tranzystorach. Słyszałem o hybrydach z lampami w stopniu końcowym i tam trzeba kolumn takich jak do wzmacniaczy lampowych. Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 ciekawe jak grają fezz-y , wg mnie 2x 30W na lampie chyba powinno starczyć , ale też tam w opisach bywało iż grają w klasie AB ? wydawało mi się ,że lampy tylko A hmm Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 Lampy tak samo mogą grac w klasie A jak i AB. Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 3 lutego 2018 Napisano 3 lutego 2018 Filmik z yt , ale fajnie słychać w szczególności Adamsa Odpisz, cytując
Recommended Posts