Asia Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 Czyli konstrukcja rozbuchana w każdym aspekcie. Ciekawe czy tak też gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 Ja słyszałem te duże paki z jednym subem i to był najlepszy system jaki kiedykolwiek słyszałem. Oczywiście pokój odsłuchowy jest akustycznie ,, zrobiony'' i dodatkowo niski bas ma korekcję DSP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 Mnie zawsze bardzo interesuje na ile RALNIE jest to sprzęt uniwersalny. Czy wstawiony do "byle jakiego pomieszczenia" zagra całkiem nieźle czy trzeba wejść w w adaptację na "dość wysoki poziom" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 12 godzin temu, Asia napisał: Obudowa orzech... Tineo. 18 minut temu, Fafniak napisał: Mnie zawsze bardzo interesuje na ile RALNIE jest to sprzęt uniwersalny. Czy wstawiony do "byle jakiego pomieszczenia" zagra całkiem nieźle czy trzeba wejść w w adaptację na "dość wysoki poziom" Każdy sprzęt. Powtarzam KAŻDY zagra dużo lepiej w towarzystwie reszty elektroniki na wysokim poziomie i w przystosowanym akustycznie pomieszczeniu. Tu akurat fizyka nie robi różnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 lipca 2021 3 minuty temu, HQ150 napisał: Powtarzam KAŻDY zagra dużo lepiej w towarzystwie reszty elektroniki na wysokim poziomie i w przystosowanym akustycznie pomieszczeniu. nie o to pytałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 (edytowany) Kolejne zabawki spod ręki Audiosynergii.. Tym razem monobloki lampowe i jest jeszcze do nich pre. W takim towarzystwie będą pracować Edytowano 3 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 A coś więcej napiszesz? Jakie to lampy? I co to takie czarne na czym stoją? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Asia napisał: A coś więcej napiszesz? Jakie to lampy? I co to takie czarne na czym stoją? 814 Philips sterowana z C3a w połączeniu pentodowym przez powerdrive. 17W mocy. Lampowy prostownik i lampowy stabilizator wysokiego napięcia z softstartem i szybkim rozładowaniem zasilacza (3 sekundy). Fixed bias. Amorficzne transformatory wyjściowe. Polaryzacja C3m na LEDach. Jupitery copper wax, okablowanie wysokiego napięcia z miedzi srebrzonej w teflonie, okablowanie sygnałowe z miedzi monokrystalicznej. Terminale miedziane WBT, gniazda wejściowe miedziane CMC Gniazdo zasilania złocone. Chłodzenie wspomagane wentylatorem Sterowanie przez pasywkę (drabinka volume + selektor źródeł) A to czarne to jakieś podstawki antywibracyjne. Edytowano 3 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2021 Widziałam oznaczenie 814 , ale na szybko nie znalazłam. Ile ważą maleństwa? Czy wentylatory nie są słyszalne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 4 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2021 (edytowany) Nie, wentylatory są zupełnie ciche. Tak jak napisałem tam chłodzenie jest tylko wspomagane wentylatorem. Jeden monoblok to około 15-20 kg. Dokładnie nie wiem ile. Czyli cały system z pre to około 35 kg. Może 40. Edytowano 4 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2021 Szafka była pod to projektowana? Stelaż robi dość filigranowe wrażenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 4 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2021 A tego nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 14 września 2021 Udostępnij Napisano 14 września 2021 (edytowany) To kolejny fajny projekt z firmy Aida Acoustic. Monobloki Amaterasu. https://www.facebook.com/AidaAcoustics/videos/974078050038647/ Edytowano 14 września 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 września 2023 Udostępnij Napisano 9 września 2023 Dnia 3.08.2021 o 19:51, HQ150 napisał: Kolejne zabawki spod ręki Audiosynergii.. Tym razem monobloki lampowe i jest jeszcze do nich pre. W takim towarzystwie będą pracować Dopiero teraz zauważyłem te zdjęcia. Mam na telefonie inne. Rozmawiałem o tych monoblokach z Piotrem. I na poddaszu je postawię. Noszę w sobie radość oraz wdzięczność, że mogłem poznać dwóch Piotrów, których talenty, umiejętności w pośredni sposób przyczyniły się do tylu spokojnych i niezapomnianych „muzycznych” wieczorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Watson12 Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Dnia 3.08.2021 o 19:51, HQ150 napisał: Kolejne zabawki spod ręki Audiosynergii.. Tym razem monobloki lampowe i jest jeszcze do nich pre. W takim towarzystwie będą pracować Wygląda to przekozacko kolego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Ich wersję, ale „bogaciej” wyposażoną/zbudowaną mam nadzieję już za niedługo mieć u siebie w salonie. Tylko gdzie ja te wszystkie zabawki postawię😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 (edytowany) Mój błąd . Edytowano 30 listopada 2023 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 (edytowany) Bardzo ladne te kolumny Diory . I spore tez. Ciekawe jakie trzeba by wzmacniacze do nich, 80 dB skutecznosc , pierwszy raz widze. Zaczynaja sie od 80 hz - to tez slabo jak na kolumny stojace - Chors 5. Ale w koncu to oni sa inzynierami , nie ja. Wiec pewnie wiedza co robia. Edytowano 30 listopada 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 To juz nie dla mnie. Waga ciezka, choc nawet gdyby nie wazyly tyle, to i tak za duze. Ale, powtorze sie , ladne sa. Ostatnio chyba Tonsil pokazal nowy zestaw -tez urody im odmowic nie mozna . Tak na marginesie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca No proszę, daaaawno takiego kompletu nie widziałem. Chyba raz na Targach poznańskich... Ale pewny nie jestem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts