Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
14 godzin temu, MobyDick napisał:

Chyba mam coś, co potwierdza Twoje słowa o filtrach w listwie.

Pisałem wcześniej że zawsze zaglądam co tak z tyłu za sprzętem w salkach odsłuchowych, zawsze są ze 3 listwy. 

Temat streamera czeka do jesieni.

--------------------------

A jutro XLR cyfrowy Genesis dojedzie.

Specjalnie zrezygnowałem z RCA na rzecz XLR, by wpiąć oba równolegle. Się znaczy, Carbon-Genesis

Edytowano przez Bogusław Kożyczkowski
Napisano

Może by tak nakręcili Predator kontra Arnold 2 ( po 33 latach ) , o emerytowanych twardzielach :) . Mam już pomysł na zaadaptowanie cytatu z Muszkieterów po latach : Zaletą hemoroidów jest to, ze zapomina się o reumatyzmie.

Napisano
28 minut temu, Kubakk napisał:

The Expendables

Scenariusz w części i całość reżyserii to Sylvester Stallone 👍 fajne lekkie kino w stylu zabili go i uciekł 🙂 kiedyś czytałem że zatrudniając Mickey Rourke do tego filmu Sylvek wyciągnął go z  jakiegoś kolejnego alkoholowego bagna.

Napisano
21 godzin temu, Inferno napisał:

Scenariusz w części i całość reżyserii to Sylvester Stallone 👍 fajne lekkie kino w stylu zabili go i uciekł 🙂 kiedyś czytałem że zatrudniając Mickey Rourke do tego filmu Sylvek wyciągnął go z  jakiegoś kolejnego alkoholowego bagna.

A dając mu kasę za film po nakręceniu wpędzil w kolejne. A nie mógłby tak wydać kaski w S4:(

Napisano

DHL znów ukazuje się nam z jak najlepszej strony, wczoraj nie, dzisiaj nie, czyli standardowo, z jedną czy dwoma pakunkami nie będzie specjalnie nadkładał drogi. Tak właściwie wedle systemu, to już przesyłkę odebrałem wczoraj, hehe, zaglądając dokładniej na stronie, dziś rano pobrał ponownie i po 15min oddał, pewnie też nie było po drodze, albo już wiedział że nie zastanie nikogo w domu. Stanisław obiecał interweniować, tylko ja, jak ten kretyn nigdzie nie mogę się ruszyć z domu. Dlatego ja tak uwielbiam przesyłanie sprzętu na odległość i regularnie pożyczam to, co mam w zasięgu, (Trójmiasto). Na szczęście tu mamy tylko kabelek i nic się nie stanie, ale z Mac D150 była podobna historia o czy pisałem, ani na czas do mnie, ani na czas odebrać. "+"-" 2-3 dni, jest ok.

Napisano

Mnie paczka express24 szła 15 dni (wysyłka i adresat w tym samym mieście) , firma kurierska stwierdziła ,że nie ma kuriera na rejon , no rozumiem na pipidowie ale nie ex stolicy kraju :D

Także Bogusławie znam Twój ból

Napisano
17 minut temu, Kubakk napisał:

Mnie paczka express24 szła 15 dni (wysyłka i adresat w tym samym mieście) , firma kurierska stwierdziła ,że nie ma kuriera na rejon , no rozumiem na pipidowie ale nie ex stolicy kraju :D

Także Bogusławie znam Twój ból

hehehehehheh.....   dobre!

To tylko kabelek, nic mu się nie stanie, ale...... był przypadek że testowe Heco  na palecie zaginęły od S4, trzeba było ich szukać, a potem kurier nie odebrał na czas i zostały na noc na wjeździe, blokując auto rano do wyjazdu.

20171116_153203.jpg

Napisano
Przed chwilą, Bogusław Kożyczkowski napisał:

Tak patrze na swój profil na AS, że to już ponad dwa lata minęły, jak postanowiłem pożegnać wieże Technics i pójść do przodu w nieznane.

2lata.jpg

Hmm ja w sumie gdzieś tak w sierpniu będę mieć 2 lata jak zacząłem zmieniać sprzęty :P 

Niby miało się skończyć na samej zmianie ampli av ...

Napisano (edytowany)

Ja jeszcze jestem przed tematem kabli :P 

Na razie testuje bezpieczniki , czy i po jakim czasie przepali się w subie.

Z 1,5zł za 5szt to nie lada wydatek , ostatnio podczas oglądania Shafta w DD 5.1 było przyjemnie słychać tylne + sub dawały wrażenie jakby dźwięk z tylu szedł taki mocny z łupnięciem ;) 

Edytowano przez Kubakk
Napisano

To fakt, Kabelki kosztują, ale to jedyny sposób na wydobycie potencjału ze sprzętu. Oczywiście w sprzęcie budżetowym, te kwestie można pominąć.

@Kraft             Jeśli chcesz, to pożyczę Tobie Umik1, zanim zaczniesz  w ich miejsce, kupować nowe absorbery czy rozpraszacze.

Napisano
7 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał:

To fakt, Kabelki kosztują, ale to jedyny sposób na wydobycie potencjału ze sprzętu. Oczywiście w sprzęcie budżetowym, te kwestie można pominąć.

Najlepszym sposobem na wydobycie potencjału ze sprzętu to butelka soczystego trunku i zaaplikowanie odpowiedniej jej ilości , odczekanie 10-15minut (akurat lekka rozgrzewka sprzętu) i gotowe ;)