Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał:

Mnie zastanawia, ponowny wybór Marantz CD6006

hmmm...

Jeśli średnio jest 1% audiofilów itp. to 99% bierze to co w markecie do kupienia np. na black friday czy innych takich i potem by zachwalać swoje dużą masą posiadaczy głosują na swój model - masz odpowiedź o takich konkursach ;) 

Napisano
1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał:

Gość pożyczył w piątek na test NuPrime CDT-8 Pro, dziś miał oddać i ....... nie oddał, dzwonił tylko i kazał nabić na kasę. eehh

Bogusławie handlujesz sprzętem ? Bo tak można wnioskować z tego posta :D 

PS: jak lampy , wygrzane ?

Napisano

Czy ktoś spojrzał w parametry NuPrime?  Który napęd idzie z duchem czasu i przez mnożnik podbija sygnał na wyjściu do takich wartości i to tak blisko źródła. +typowy napęd cd-Rom 

Mówią ze od 175.4  błędy zegara juz nie istnieją. Dlatego taki trend  w streamerach i cedekach.

Napisano
7 minut temu, Pędrak napisał:

BLACK FRIDAY - 29.11.2019😎

Dzięki. Jest jeszcze trochę czasu.

8 minut temu, 1Ender napisał:

Boguś, a próbowałeś linucha? Np. Linux mint mate? Obecne linuxy to nie to co 20 lat temu.. Jest to w pełni wyposażony system, gotowy do pracy. Mnie akurat on bardzo podpasował ze wszystkich, które testowałem. 

Mam 7-ki na wszystkich kompach odkąd weszły, przyzwyczaiłem się i już nie będę kombinował. Tylko najnowszy laptop ma Win10, coś mi w nim nie pasuje.

Napisano (edytowany)

Do kiedy 7 ma wsparcie?

Linuxy są za darmo i wolne od wirusów. Wystarczy, że odpalisz firewalla i masz w d. wszystkie programy antywirusowe, które spowalniaja i zamulaja system. Linux to przede wszystkim bezpieczeństwo. Nic nie zainstaluje się samo bez twojej zgody. To inna filozofia systemu, gdzie jesteś gościem, a nie adminem. Do każdej aktualizacji, czy instalacji czegokolwiek Linux prosi o podanie hasła. W windozie nawet nie będziesz świadom, że masz jakiś badziew, typu rootkity, wirusy, trojany i inne szkodniki. 😁

Pozdrawiam Cię Boguś. 

PS. Można mieć 2 systemy i w niczym to nie wadzi. No i jest szybki. 

Edytowano przez 1Ender
Napisano

Przez xx lat (od Pentium 266) tylko raz Norton nie się poddał, bo szukałem craka do gry na ruskich serwerach.

To że 7-ka jest bez wsparcia to nic, może nie długo dopracują 10-ke i będzie git.

A teraz trza szybko sprawdzić transporty cd, wybrać coś wartościowego i czekać na "Piątek"

Napisano (edytowany)
48 minut temu, Inferno napisał:

Ja jeszcze lubię Debiana, to tez dobra dystrybucja

Mnie nie podszedł ze względu na przyciężkawe menu i mało przejrzyste. Mint jest na Ubuntu i Debianie. 

Edytowano przez 1Ender