MobyDick Napisano 8 października 2019 Udostępnij Napisano 8 października 2019 W Niemczech i Francji z tego co wiem jest podobnie. Wynika to zapewne w dużej mierze z patriotyzmu, lecz wpływ lokalnych gustów również nie jest bez znaczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 8 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2019 Mnie zastanawia, ponowny wybór Marantz CD6006 hmmm... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 października 2019 Udostępnij Napisano 8 października 2019 8 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Mnie zastanawia, ponowny wybór Marantz CD6006 hmmm... Jeśli średnio jest 1% audiofilów itp. to 99% bierze to co w markecie do kupienia np. na black friday czy innych takich i potem by zachwalać swoje dużą masą posiadaczy głosują na swój model - masz odpowiedź o takich konkursach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 października 2019 Udostępnij Napisano 8 października 2019 @Bogusław Kożyczkowski szukasz pleyera a tu konsekwentnie CDI znowu na topie 🙂 kuszą co? Swoją drogą jak zaczynałem tu na forum to też coś napisałem o WhatHiFi Awards i zostałem zrugany i zmieszany z błotem. Do dzisiaj pamiętam 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 8 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2019 Zasadniczo jestem ustawiony frontem do CEC TL5, ale wydanie teraz 10k cholernie mi nie pasuje. Wiec kombinuje (jak Koń pod górę), a pomyślałem że wizualnie może przypasować pod DACa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 października 2019 Udostępnij Napisano 9 października 2019 Boguś, a kiedy testujesz kolumny inne lepsze, może jakieś używane?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2019 3 minuty temu, 1Ender napisał: Boguś, a kiedy testujesz kolumny inne lepsze, może jakieś używane?? Heco są na tyle dobre, że w tej chwili o tym nie myślę, sądze też, że mój pokój (bez adaptacji lekkiej) troszkę je hamuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2019 i jeszcze coś o ECC http://www.audiodrom.net/en/special-edition-reviews/117-the-best-12ax7-tubes-for-almost-no-money Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2019 Gość pożyczył w piątek na test NuPrime CDT-8 Pro, dziś miał oddać i ....... nie oddał, dzwonił tylko i kazał nabić na kasę. eehh Nie wiem kiedy? i czy będzie? kolejny egzemplarz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Gość pożyczył w piątek na test NuPrime CDT-8 Pro, dziś miał oddać i ....... nie oddał, dzwonił tylko i kazał nabić na kasę. eehh Bogusławie handlujesz sprzętem ? Bo tak można wnioskować z tego posta PS: jak lampy , wygrzane ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2019 Dobra. Edit. Do gadalem się na pożyczenie CDT8 od PremiumSound.pl na dziś, bo dziś miał być oddany, niestety na miejscu, okazali się że NuPrime został u klienta już na stałe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 Kurde a tego Cyrus’a CDT nie chcesz spróbować ? Może będzie łatwiej go posłuchać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 A to było? https://planetadzwieku.com/audio-analogue-fortissimo-cd-czarny.html ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2019 3 minuty temu, meHIFI napisał: A to było? https://planetadzwieku.com/audio-analogue-fortissimo-cd-czarny.html ? Tego nie znam. Dzięki. **** Cyrus ma dwie wady # brak wyjścia xlr & brak tradycyjnej szuflady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 4 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Tego nie znam. Dzięki. Goście z PD są do dogadania, może pożyczą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2019 Czy ktoś spojrzał w parametry NuPrime? Który napęd idzie z duchem czasu i przez mnożnik podbija sygnał na wyjściu do takich wartości i to tak blisko źródła. +typowy napęd cd-Rom Mówią ze od 175.4 błędy zegara juz nie istnieją. Dlatego taki trend w streamerach i cedekach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2019 To kiedy mamy ten "właściwy" piątek na zakupy elektroniki? Powróciłem do kaset i Technics RS AZ6 PS. Musiałem ponownie postawić Win 7 Systemowy dysk SSD padł, ale miał już swoje latka, to był dysk 64GB, kupiony gdy 128GB miały ceny kosmiczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 BLACK FRIDAY - 29.11.2019😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 Boguś, a próbowałeś linucha? Np. Linux mint mate? Obecne linuxy to nie to co 20 lat temu.. Jest to w pełni wyposażony system, gotowy do pracy. Mnie akurat on bardzo podpasował ze wszystkich, które testowałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2019 7 minut temu, Pędrak napisał: BLACK FRIDAY - 29.11.2019😎 Dzięki. Jest jeszcze trochę czasu. 8 minut temu, 1Ender napisał: Boguś, a próbowałeś linucha? Np. Linux mint mate? Obecne linuxy to nie to co 20 lat temu.. Jest to w pełni wyposażony system, gotowy do pracy. Mnie akurat on bardzo podpasował ze wszystkich, które testowałem. Mam 7-ki na wszystkich kompach odkąd weszły, przyzwyczaiłem się i już nie będę kombinował. Tylko najnowszy laptop ma Win10, coś mi w nim nie pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 (edytowany) Do kiedy 7 ma wsparcie? Linuxy są za darmo i wolne od wirusów. Wystarczy, że odpalisz firewalla i masz w d. wszystkie programy antywirusowe, które spowalniaja i zamulaja system. Linux to przede wszystkim bezpieczeństwo. Nic nie zainstaluje się samo bez twojej zgody. To inna filozofia systemu, gdzie jesteś gościem, a nie adminem. Do każdej aktualizacji, czy instalacji czegokolwiek Linux prosi o podanie hasła. W windozie nawet nie będziesz świadom, że masz jakiś badziew, typu rootkity, wirusy, trojany i inne szkodniki. 😁 Pozdrawiam Cię Boguś. PS. Można mieć 2 systemy i w niczym to nie wadzi. No i jest szybki. Edytowano 16 października 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 15 minut temu, 1Ender napisał: Do kiedy 7 ma wsparcie? 14 stycznia 2020 https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4057281/windows-7-support-will-end-on-january-14-2020 Ja jeszcze lubię Debiana, to tez dobra dystrybucja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2019 Przez xx lat (od Pentium 266) tylko raz Norton nie się poddał, bo szukałem craka do gry na ruskich serwerach. To że 7-ka jest bez wsparcia to nic, może nie długo dopracują 10-ke i będzie git. A teraz trza szybko sprawdzić transporty cd, wybrać coś wartościowego i czekać na "Piątek" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2019 Tak właściwie, nagrywać na kaseciaka z Qobuz, mogę też i dziś, wystarczy RCA pod wyjście Moon`a i tak są luzem bo do wzmacniacza są xlr-y Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 (edytowany) 48 minut temu, Inferno napisał: Ja jeszcze lubię Debiana, to tez dobra dystrybucja Mnie nie podszedł ze względu na przyciężkawe menu i mało przejrzyste. Mint jest na Ubuntu i Debianie. Edytowano 16 października 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts