Fortepiano Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 (edytowany) Przemawia do mnie stosowanie naturalnych materiałów nie tylko dla zmian w brzmieniu jakie mogą wnieść co wymaga sprawdzenia ale również ze wzgledu na ich pozytywny wpływ na zdrowie. Zdecydowanie lepiej mieć w otoczeniu drewno ( olejowane nie lakierowane), jedwab, bawełnę, miedź, kamień niż plastik, płyty mdf, poliester czy aluminium. Edytowano 11 czerwca 2020 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 Zgadzam się w pełni , tak spojrzałem po pokoju ; - podłoga, drzwi i meble : dąb , jesion, palisander - oświetlenie : marmur , mosiądz , szkło - dywan : ręcznie robiony z masy drzewnej - wiskoza - sprzęt ; 100% metal - obrazy : olej kurde nie mam nic plastikowego , normalnie ekologia pełną gębą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 Ja niestety mam trochę sztucznizny ale staram się już wprowadzać naturalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 Walcz !!! Nie chcę kolegi dobijać ale - okna : drewno sosna - zasłony : jedwab - rolety rzymskie : bawełna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 Gdyby ludzie nagle wyginęli to drewno spróchnieje, jedwab i bawełnę zeżrą mole, metale skorodują. Pozostanie po nas plastik . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 (edytowany) Bardzo optymistycznie .... oby nie stało się tak z nadmiaru plastiku. Edytowano 11 czerwca 2020 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 (edytowany) 55 minut temu, tomek4446 napisał: Walcz !!! Nie chcę kolegi dobijać ale - okna : drewno sosna - zasłony : jedwab - rolety rzymskie : bawełna U mnie nie jest tak źle. Mam drewno na podłodze i ścianie ale powinienem je zaolejować a nie lakierować. Niestety pianino, kredens z głośnikami są z płyty drewnopodobnej plus do tego monitor, komputer, wzmacniacz. Gdy dodam trochę ładnych kamieni, drewna, jedwabiu to sztuczniznę trochę zneutralizuję. Edytowano 11 czerwca 2020 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 33 minuty temu, MobyDick napisał: Pozostanie po nas plastik . No i od razu mi lepiej Kurde , dla tych co pamiętają , komu przeszkadzały szklane butelki na mleko roznoszone co rano / mleko/ i tylko na wymianę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 Bo były nieekologiczne . Trzeba je odwieźć spalając paliwo i umyć zużywając wodę . Podobnie jak elektrownie wodne, przy których budowie trzeba zalać tereny na których mieszkają zwierzęta lub elektrownie wiatrowe które hałasują i straszą ptaki . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 Moby natchnąłeś mnie , wywalam wszystko z chałupy i wchodzę w polimery Przynajmniej moje listwy zostaną i będą odsiewać brudy z prądu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 Swoja droga polimery mają dobre właściwości tłumiące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekBydzia Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 Odświeżam, polecam. Potrzebowałem jak najwęższej listwy z filtrem przeciwzakłóceniowym i zabezpieczonej przepięciowo. Całość powstała z klocków Simon. https://www.kontakt-simon.com.pl/pl/Gniazda-wtyczkowe-K45.html Dowolna konfiguracja i łatwość montażu. Filtr od polskiego producenta. https://filtercon.com.pl/produkty/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 To juz skonczone i ten filtr ma byc widoczny? Swoja droga to fajny pomysł by wykorzystac taki system modułowy👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekBydzia Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: To juz skonczone i ten filtr ma byc widoczny? Swoja droga to fajny pomysł by wykorzystac taki system modułowy👍 ... eee no nie, tam przychodzi zaślepka, a w zasadzie 2 w wielkości modułu, brak jednego zdjęcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 W jakiej kwocie złotówek zrealizowałeś ten fajny projekt ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekBydzia Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 (edytowany) Około 3 stówek wyszło. Edytowano 13 grudnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Świetny pomysł , zrób test jak ma się dźwięk gdy jest wpięta listwa z filtrem. A jak to wygląda gdy zwykły przedłużacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekBydzia Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Filtr jest tylko na 2 pomarańczowe gniazda reszta bez filtru, tylko sam warystor, wiem drugi, dołożony pracujący równolegle z tym w filtrze też jest, ale jakoś tak prądowo mógłby być niewystarczający. Zrobiłem 2 takie sztuki. Muszę jeszcze poskładać kable zasilające i będę przepinał. 5 godzin temu, tomek4446 napisał: Świetny pomysł , zrób test jak ma się dźwięk gdy jest wpięta listwa z filtrem. A jak to wygląda gdy zwykły przedłużacz. Sam jestem ciekawy, czy skórka warta wyprawki. Kiedyś miałem pomysł, aby zatachać z firmy analizator zakłóceń, ale co by to zmieniło poza świadomością obecności tychże? Posłuchamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 @MarekBydzia , dawaj ten analizator !!! Zrób pomiar z listwą i bez . To bardzo cenne doświadczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekBydzia Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 18 minut temu, tomek4446 napisał: @MarekBydzia , dawaj ten analizator !!! Zrób pomiar z listwą i bez . To bardzo cenne doświadczenie. Dużo roboty, trzeba by rozpiąć rozdzielnię, podłączyć na 12 godzin, eee... i bez tego wiem jak wyglądają piki w sieci, harmoniczne, nie jest tak źle. W blokowisku, na osiedlu, gdzie nie ma za dużych zakładów sytuacja jest znośna, zresztą sąsiedzi swoje dokładają, nie mamy na to wpływu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 GDZIE JEST TA ROZDZIELNIA , CO Z NIEJ WYJMIEMY TO USTROJSTWO ? Ok. rozumiem. Też mieszkam w bloku i z niejednym przydźwiękiem miałem i mam do czynienia. Filtr niestety na przydźwięk nie działa, ale u mnie po wpięciu systemu do listew z filtrami znacznie zmalał szum tła przez co właściwy dźwięk stał się bardziej eksponowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekBydzia Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Nie no trzeba się wpiąć w zasilanie. U mnie najlepiej na wejściu. Za dużo roboty. Zobaczymy jak to zadziała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekBydzia Napisano 19 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2020 Jestem po odsłuchach, nie było kiedy, za dużo roboty. Układ był taki, że listwa wpięta w ten sam obwód zasilania co reszta (potrójne gniazdo) do listwy tylko CD na przemian z i bez filtra. Pokrótce, jestem zaskoczony pozytywnie, a zarazem zdziwiony. Różnice nie są spektakularne, ale jednak. Daje się odczuć po odfiltrowaniu odrobinę większą przestrzeń, wysokie tony są jakby bardziej szczegółowe, talerze mniej sykliwe. A może to tylko sugestia. Potrzeba by ślepego testu. Słuchanie w kółko tego samego fragmentu przez jakiś czas u mnie powoduje autosugestię. Inna sprawa, że mój Sonacz został poddany lekkiemu tuningowi/serwisowi i czort wie co tak na prawde i gdzie siedzi ten diabeł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2020 Marek , nie wnikaj w szczegóły , jest lepiej , i tylko to się liczy. Podjąłeś trud ruszenia mózgownicą , zbudowałeś coś samemu w oparciu o własny projekt i za to szacunek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotopon Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Czy Power Roota można gdzieś kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts