kaczadupa Napisano 30 października 2024 Udostępnij Napisano 30 października 2024 Cześć. Nie mam, jeszcze. Cena mnie trochę... No drogi sprzęcik jest. Podoba mi się wizualnie i idealnie pasuje do mojego Elexa MK4. Mam też swoje ulubione płyty CD, których nie ma na Tidalach itp. a i dziady zabrali z serwisów inne albumy, które bardzo lubię, zostawiając po jednym utworze... Stąd pomysł na tego cedeka. Mogę w każdej chwili wypożyczyć demo i pewnie to zrobię. Dam znać jak będę miał coś do powiedzenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 30 października 2024 Udostępnij Napisano 30 października 2024 Dawaj, jak nie teraz to kiedy? Jak Ci masa zejdzie? Tak, byłem w branży 25 lat;) Teraz "trochę" mniej aktywny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 listopada 2024 Udostępnij Napisano 2 listopada 2024 @tomasz1w Tomasz, jak oceniasz połączenie nowego Bowersa serii 700 z Elexem? Coś irytuje, czegoś brakuje czy jest w pyte dobrze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 3 listopada 2024 Udostępnij Napisano 3 listopada 2024 6 godzin temu, kaczadupa napisał: @tomasz1w Tomasz, jak oceniasz połączenie nowego Bowersa serii 700 z Elexem? Coś irytuje, czegoś brakuje czy jest w pyte dobrze? Irytuje mnie to, że paczka z Bowersami jest wciąż w DHL Niemcy... Choć przynajmniej na trackingu jakieś ruchy pojawiły się w czwartek, więc mam nadzieję, że w końcu dotrze. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 listopada 2024 Udostępnij Napisano 11 listopada 2024 Nowy fon, nowa fotka. Moja ślicznotka 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano 2 stycznia Udostępnij Napisano 2 stycznia Dnia 19.09.2022 o 12:20, soberowy napisał: Końcówka mocy Audio GD A1 Jak Ci się spisuje ta końcówka mocy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 2 stycznia Udostępnij Napisano 2 stycznia Nie mam już tej końcówki. Z tamtego systemu zostały tylko kolumny. Obecny jest znacznie tańszy, a cieszy prawie tak samo. Bardzo dobrze wspominam tę końcówkę, jedyna wada to potrafiła brumić, przy wieczornych odsłuchach było to mocno dokuczliwe. Po latach zauważyłem, że wszystkie systemy, w których używałem strumieniowania coś brumiło, od kiedy używam odtwarzacza CD jest cisza w systemie. Nie mam pojęcia czemu tak było i na razie nie interesuje mnie to. Wkręciłem się w płyty CD i sprawia mi to sporo radości, a że kosztuje niemało, trudno 😀 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 21 stycznia Udostępnij Napisano 21 stycznia Cześć, czy ktoś jest w stanie polecić solidny serwis lub po prostu osobę (z Warszawy), który / która sprawdzi co zaczęło dolegać Redze Apollo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 21:01 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:01 Ciekawostka. Nasz Magazyn Audio przetestował Rege Elex mk4. Kto zainteresowany i ma dobry wzrok niech czyta, reszta musi założyć okulary. Ogólne podsumowanie - fajny wzmak nie dlatego, że czymś powala ale dlatego, że niczym nie wkurza. Prawda. Ps. Żeby jeszcze potrafił tak oddać transjenty i dynamikę basu jak stare integry Cyrusa z zasilaczami... Tego niestety nie potrafi, brakuje pary, ale tu na ratunek spieszy Bowers 🙂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Poniedziałek o 21:09 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:09 7 minut temu, kaczadupa napisał: Kto zainteresowany i ma dobry wzrok niech czyta, reszta musi założyć okulary. Heh przydałby się jeszcze jakiś remastering, bo w obecnym wyglądzie trzeba się domyślać co tam jest napisane ,) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Poniedziałek o 21:24 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:24 Nic nie tracisz nie widząc, bo nie ma żadnej treści ta recenzja, zero konkretu. Tylko lanie wody i na dziesięć sposobów przekazane ze Rega jest fajna. Niestety, takie są ostatnio „testy” elektroniki w Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 21:34 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:34 (edytowany) Nasycenie, dźwięczność, miękkość, bliskość, zwinność, ogólnie łatwo przyswajalny charakter. Do tego porównanie do konkurentów i wymienienie ich mocnych stron. Jak na opis wzmacniaczy to chyba nawet bardzo dużo ( i jest porównanie z innymi wzmacniaczami a przed tym inni bronią się jak mogą ) ale to moje zdanie. Edytowano Poniedziałek o 21:36 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Poniedziałek o 21:44 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:44 Nie ma słowa o takich „szczegółach” jak bas, przejrzystość, szybkość, rytm, jakość wysokich tonów. W zamian bezpieczne, pitu-pitu w stylu AI. Choć jestem w stanie zrozumieć, że inni mogą to odbierać inaczej. Ja zdecydowanie wolę podejście do testów w Audio-Video i opisy F. Kulpy i M. Lackiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 21:47 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:47 (edytowany) A ja nie mogę się przekonać do AV. Dla mnie trzecia liga przy Audio ale dla każdego coś dobrego. Edytowano Poniedziałek o 21:47 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didka88 Napisano Poniedziałek o 21:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:59 11 minut temu, kaczadupa napisał: A ja nie mogę się przekonać do AV. Dla mnie trzecia liga przy Audio ale dla każdego coś dobrego. Osobiście, uważam, że jak ktoś nie jest audiofilem, to nie ma sensu przepłacać za sprzęt, który i tak nie zrobi wielkiej różnicy w codziennym użytkowaniu. Ale dla fanów dźwięku to może być gratka dla mnie to trochę "overkill". Każdy ma swój poziom, więc jeśli Ci to nie pasuje, to w porządku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 22:04 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:04 Nie rozumiem o co chodzi z przepłacaniem bo do tej pory nic o tym nie wspomniałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Poniedziałek o 22:13 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:13 7 minut temu, kaczadupa napisał: Nie rozumiem o co chodzi z przepłacaniem Kolega powyżej (z pierwszym postem na forum) nie zrozumiał chyba, że AV i Audio to czasopisma. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Poniedziałek o 22:32 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:32 Chyba rozwiązałeś zagadkę tego tajemniczego wpisu 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano Wtorek o 10:51 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:51 13 godzin temu, kaczadupa napisał: Nasz Magazyn Audio przetestował Rege Elex mk4. Kto zainteresowany i ma dobry wzrok niech czyta, reszta musi założyć okulary. Test wersji mk IV jest w najnowszym numerze AUDIO - luty 2025 (5 wzmacniaczy zintegrowanych w cenie 5-6 tys. zł) i mając ten numer nie trzeba mieć dobrego wzroku by przeczytać 😉 A starszy model Rega Elex był testowany i opisany w numerze 2 z 2018 roku (cena wtedy -5.400zl). Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Środa o 21:11 Udostępnij Napisano Środa o 21:11 (edytowany) Ja mam Audio, więc wzroku nie wytężam. W teście Emotivy znalazłem stwierdzenie, że pozostałe wzmacniacze (oprócz Emotivy i Nada) grają basem „albo krótkim, zwartym ale mało soczystym, albo nijakim, a nawet słabym”. Tak wiec bas Regi raczej będzie „nijaki” i czytelnik dowie się tego nie z testu samej Regi, tylko gdzieś między wierszami w teście innego wzmaka. Nie wiem skąd aż taka asekuracyjność ocen, wręcz bojaźliwości, żeby czymkolwiek nie urazić dystrybutora. Audio to solidna marka i liczący się zawodnik wiec i tak dystrybutorzy są niejako skazani na współpracę, wiec naprawdę napisanie czasem czegoś wprost i do rzeczy, bez tych wszystkich słownych wygibasów, na pewno pismu nie zaszkodzi. Edytowano Środa o 21:12 przez majkel74 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 22:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 22:01 Nowość. W dniu dzisiejszym, na targach audio w Anglii, pokazano piecyk Rega BRIO mk7. Dodano wbudowany DAC, nowy wygląd frontu, ulepszenia samego wzmacniacza. Cena podobno bez zmian w stosunku do poprzedniej wersji, taka polityka cenowa u Regi jest godna pochwały. Są chętni? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Na drugim biegunie cenowym jest zestaw pre-power, Mercury i Solis: 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu No, cieszy oko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Przy cenie 6 tys funtów za segment wielu uszu raczej nie będzie cieszyć 😉 Ta nowa Brio z Dac, przy cenie pewnie koło 4 tys zł, to może być fajna oferta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowany) Pytanie czy ten bajer ze zdjęcia to tylko wersja na targi, żeby zajrzeć do środka czy wersja ostateczna. Zawsze podobały mi się chińskie wzmacniacze słuchawkowe z takimi „widokami” wnętrzności. Jednak pamiętając jaką funkcję u Regi spełnia obudowa to raczej jest to wersja tylko pokazowa/wystawowa. Aż się prosi do tego piecyka Regi podłączyć mały monitorek grający z ikrą i detalem, np. Bowers 607 s3. W ślepo strzelam, że będzie to kapitalny system do małego pokoju. Edytowano 15 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts