jazz4u Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Ale mi koledzy pomagają ech i nadal hmmmmmmm....... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 51 minut temu, jazz4u napisał: Ale mi koledzy pomagają ech i nadal hmmmmmmm....... Koledzy to już, w zasadzie, za Ciebie wybrali ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 (edytowany) Kolega nalegał, by mu doradzić, to teraz ma;). Owle i Prymy są aktualnie oferowane po tak korzystnych cenach, że co się nie wybierze, będzie to dobry zakup. Czym się tu stresować? Edytowano 11 stycznia 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 (edytowany) Być może Prymy przeszły bez echa, bo kosztowały 2300 zł, a to zupełnie inna sytuacja od obecnej. Dzisiaj porównując je do Momentum M2, które kupiłem parę lat temu za kwotę zbliżoną do obecnej ceny Sonusów, muszę stwierdzić, że Prymy są od Momentum lepsze. Oferują dźwięk wyższej klasy. W tym kontekście zakup Sonusów jest dobrą lokatą, szczególnie, że jakością wykonania przebijają i tak świetne pod tym względem Sennheisery. Edytowano 11 stycznia 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazz4u Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Dobra niech już będzie ostatnia prosta, stosunek jakości do ceny: Mogę kupić SF Pryma wyjęte z pudełka, przebieg kilka godzin (widziałem zdjęcia - nowe) -670pln lub AQ NightOwl kupione w grudniu, jeszcze zapieczętowane 1220pln I co koledzy na to Przepraszam, za trudny orzech do zgryzienia i pozdrawiam PS. Tak wiem najlepiej kupić obie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Hm... Dziwne te oferty. Kupione w grudniu, jeszcze zapieczętowane za 1220 zł? To po co gość je kupował? Żeby w miesiąc stracić parę stówek nawet ich nie słuchając? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 2 minuty temu, Kraft napisał: Hm... Dziwne te oferty. Kupione w grudniu, jeszcze zapieczętowane za 1220 zł? To po co gość je kupował? Żeby w miesiąc stracić parę stówek nawet ich nie słuchając? Pewnie nietrafiony prezent Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazz4u Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Przed chwilą, Kraft napisał: Hm... Dziwne te oferty. Kupione w grudniu, jeszcze zapieczętowane za 1220 zł? To po co gość je kupował? Żeby w miesiąc stracić parę stówek nawet ich nie słuchając? Kupił jedne w sklepie, a drugie dostał od żony na gwiazdkę kupione w Black Friday (8.12) i minęło już 14 dni na zwrot (dokłada paragon) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 No to rzeczywiście kusząca oferta na te Owle. Tylko co, jak Ci nie podpasują? Jak kupujesz w sklepie, to możesz oddać. Janusz kupił w ciemnio i jest zadowolony. Ja kupiłem po odsłuchu i jestem zadowolony. Jednak te słuchawki mają też swoich przeciwników. Nie wiadomo do której grupy Ty się zaliczysz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazz4u Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Kupiłem Prymy, teraz muszę poczekać na dostawę, Jeżeli się rozsmakuję w słuchaniu przez słuchawki to postaram się posłuchać AQ NightOwl. Teraz czekam z niecierpliwością. Dziękuję za wszystkie głosy w dyskusji. PS. Wypadało by chyba zainwestować też w jakiś stojak (co polecacie), i jakiś przedłużacz, tu też poproszę o podpowiedź. Miłego dnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Czyli wśród piszących na wątku mamy 3:1 dla Sonusów (Janusza nie liczę, bo kupił swoje AQ przed założeniem tematu, a do tego ma Hawki a nie tytułowe Owle). Kto następny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Jeśli chodzi o stojak, to można się bez niego obyć. Ważne aby był na tyle wysoki aby przewody wychodzące ze słuchawek nie były nadmiernie wyginane. Jeśli jest taka możliwość to moim zdaniem lepiej mieć wieszak na słuchawki, o ile będzie gdzie go umieścić. Przedłużacza najlepiej jeśli nie jest potrzebny nie używać. Jeśli już to o długości niezbędnej do komfortowego używania słuchawek. Takie przedłużacze dobiera się zwykle do sprzętu podobnie jak wszystkie kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 3 minuty temu, Janusz Duryn napisał: a tak się staram w tym temacie. Właśnie coś słabo. Ludziska jednak wybierają Prymy. Ale może to i lepiej. Dzięki temu jesteśmy obaj w ekskluzywnym klubie;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazz4u Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 1 godzinę temu, Janusz Duryn napisał: Staram się być obiektywny, nie będę opowiadał bajek, że Howki najlepsze. Nie ma idealnych słuchawek i różne preferencje ma każdy z nas. Sonusy wygrywają bo są bardziej uniwersalne, zobaczymy w dłuższej perspektywie czy ten trend się odmieni. Wybrałem Prymy bo jednak były tańsze, a ja ciągle nie jestem pewien, że słuchanie w słuchawkach będzie dla mnie komfortowe, więc wybrałem miejsze zło . Może się okazać za np 2 miesiące, że mnie tak wciągnie, że będę poszukiwał czegoś nowego i wtedy NightOwle będą na pierwszym miejscu do odsłuchu. Z tym, że wtedy będę miał je z czym porównać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Myślę że podjąłeś racjonalną decyzję. Za taką cenę powinieneś odsprzedać gdyby Ci nie podeszły. Z drugiej strony, Owle są bardziej popularne co może spowodować łatwiejszy do nich dostęp na rynku wtórnym więc może trafi się coś, w przyszłości, w dobrej cenie. Jak już porządnie odsłuchasz to podziel się wrażeniami o Sonusach w wątku który założył Kraft. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazz4u Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 30 minut temu, JacSantana napisał: Myślę że podjąłeś racjonalną decyzję. Za taką cenę powinieneś odsprzedać gdyby Ci nie podeszły. Z drugiej strony, Owle są bardziej popularne co może spowodować łatwiejszy do nich dostęp na rynku wtórnym więc może trafi się coś, w przyszłości, w dobrej cenie. Jak już porządnie odsłuchasz to podziel się wrażeniami o Sonusach w wątku który założył Kraft. Postaram się to zrobić, chociaż jestem wybitnie leniwą jednostką, a tak na poważnie chyba nie potrafię tak pięknie i poetycko opisywać swoich wrażeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 Spróbuj tak własnymi słowami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazz4u Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 (edytowany) Tak przeglądam przedłużacze do słuchawek i mam do wyboru: https://allegro.pl/przedluzacz-sluchawek-mini-jack-2-5m-vitalco-i6709271887.html https://allegro.pl/oferta/3m-przedluzacz-do-sluchawek-jack-6-3-3-5-redukcja-7545737773 https://allegro.pl/oferta/jack-neutrik-nys-kabel-przedluzacz-do-sluchawek-2m-7030140389 https://allegro.pl/oferta/klotz-przedluzacz-do-sluchawek-duzy-jack-6-3mm-3m-5444930237 ten trochę długi https://allegro.pl/oferta/aa599-przedluzacz-do-sluchawek-kabeldirekt-jack-7490629762 chyba, że źle szukam ? Edytowano 11 stycznia 2019 przez jazz4u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 37 minut temu, jazz4u napisał: https://allegro.pl/oferta/klotz-przedluzacz-do-sluchawek-duzy-jack-6-3mm-3m-5444930237 Tego kupiłem jakiś czas temu na aukcji w polskim sklepie internetowym i po dwóch tygodniach się "posypał". Trzeba kręcić końcówką żeby coś stykało. Może przypadek, a może błąd systemowy. Zawsze kojarzyła mi się firma kablowa dobrze i jeden raz ZONK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 To moze coś takiego : https://allegro.pl/oferta/vention-kabel-audio-hifi-4n-ofc-srebro-dl-200cm-7264888858 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 22 minuty temu, MobyDick napisał: To moze coś takiego : Raz kupiłem takiego cudaka i strasznie te kable "szurają", Znaczy słychać tą otulinę jak szura o co się otrze na Tobie. Lepiej szukać takich "śliskich". Mam taki super OFC zalany w jakąś gumę do którego dorobiłem wtyki i jest rewelacyjny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2019 To jest przedłużacz i raczej nie będzie szurał o nasze ubranie . Jest też wersja bez oplotu : https://allegro.pl/vention-kabel-audio-hifi-4n-ofc-srebro-200cm-i6706378479.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 12 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2019 8 minut temu, MobyDick napisał: To jest przedłużacz i raczej nie będzie szurał o nasze ubranie Przegapiłem. Sorki Ja potrzebując trochę dłuższy kabel niż dostarczony w pudełku ze słuchawkami kupiłem taki kabel DIY i dorobiłem wtyk. Nie wiem czemu ale od dłuższego czasu nie odłączam go od słuchawek. 2 oryginalne od ultrasone leżą i czekają aż ten dorobiony się popsuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 Pojawiła się oferta sklepowa nowego odtwarzacza Fiio M6, o którym wcześniej rozmawialiśmy. Cena to 699 zł. Recenzent kropka.audio pisał z tego co pamiętam, że odtwarzacz lekko podkreśla skraje pasma. Może zatem nowy Fiio będzie dobrym partnerem dla Hawków, bo trochę doświetlenia góry nie powinno im zaszkodzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2019 No i niskiego dołu tez chciałeś nieco więcej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts