Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
39 minut temu, ald890 napisał:

Ja strimuje z androida na Chromecast, swoją drogą aktualnie najlepszy telefon do strimingu to LG, np LG V30 lub LG G7 wtedy mógłbyś strimować do  Chromecasta 24/96 maksymalnie przez MQA. Fajnie jest mieć DACa który pokazuje jaki aktualnie sygnał otrzymuje, dopiero po tym udało mi się rozwiać wszelkie wątpliwości jaki sygnał kiedy otrzymywałem w rzeczyistości.

Mój amplituner pokazuje parametry sygnału i pokrywają się z tymi w Mconnect :) Nie próbowałeś może używać BubbleUPnP - czy jest może opcja dla Tidal'a Master?

Napisano
1 godzinę temu, norbertss napisał:

Mój amplituner pokazuje parametry sygnału i pokrywają się z tymi w Mconnect :) Nie próbowałeś może używać BubbleUPnP - czy jest może opcja dla Tidal'a Master?

Raczej nie chwalą sie nigdzie w opisie MQA więc nie sądzę

Napisano (edytowany)
17 godzin temu, norbertss napisał:

Nie próbowałeś może używać BubbleUPnP - czy jest może opcja dla Tidal'a Master?

BubbleUPnP nie odtwarza plików master z Tidala. Na razie potrafi to tylko USB Audio Player Pro, ale po wykupieniu w aplikacji dekodera MQA. Odtwarzanie tylko przez usb, nie ma możliwości renderowania odtwarzania na zewnętrzny odtwarzacz.

Edytowano przez marecki
  • 1 year later...
Napisano
Dnia 18.12.2018 o 19:44, norbertss napisał:

Cześć,

Mam pytanko, w jaki sposób słuchać Tidal'a w jakości Master na Yamaha R-N602?

Pozdrawiam,

witam

Jestem posiadaczem amplitunera Yamahy R-N602.

Odbieram co prawda nie w MQ, ale 24 bit 48 kHz poprzez aplikację mconnect lub mconect Lite-wersja darmowa)

Radzę popróbować, ale jednocześnie uważać w aplikacji na potencjometr głośności, który może spowodować natychmiastowe full nagłośnienie przez co można się pozbyć głośników.

Napisano

aplikacja w Musiccast nie podaje jaki gra obecnie plik. Chyba, że używasz systemu IOS i połączysz się po airyplay i wejdzie w apkę Tidal, gdzie będzie Ci się wyświetlała ta rozdzielczość. Ale znowu, po Airplay będziesz miał 16/44 :( więc kiszka z tym "masterem"

Napisano

Kolega pisał o mconnect a nie MusicCAST

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.conversdigital&hl=pl

I słusznie zauważyłeś:

8 godzin temu, Miras23 napisał:

aplikacja w Musiccast nie podaje jaki gra obecnie plik.

Ten cały Master to bardziej po to aby się wyświetlał i abyśmy mieli czyste sumienie że odtwarzamy gęste pliki. Zamiast się cieszyć muzyką bo 16/44 dla wielu brzmi tak samo. :P

Napisano

Airplay jest wygodny ale zdecydowanie lepsza jakość brzmienia uzyskamy po sieci. Polecam wypróbować aplikacje mconnect, którą użytkuję od lat i sprawdza się fenomenalnie. W apce jest informacja o odtwarzanym pliku. Z tym mqa zdania są podzielone i także nie wiem do końca co powiedzieć, ponieważ nie za każdym razem jest ono lepsze niż zwykły flac 16bit. Myślę, że wiele zależy od realizacji i tutaj są zdecydowanie większe różnice.

Napisano
Dnia 23.12.2018 o 15:21, norbertss napisał:

Mconnect - super aplikacja! Dzięki! Duża lepsza niż wbudowane narzędzie w MusicCast. Tylko czasem potrafi się zawiesić - tzn. zatrzymuje się i brak sygnału.

Mam pytanko - czy streamin'g do chromecasta jest tylko z poziomu Iphona?

witam 

Od kilkunastu dni testuję mconnect na yamaha r-n 602. Jak wcześniej zauważyli moi przedmówcy ta aplikacja gwarantuje w zasadzie bezproblemowe działanie serwisów muzycznych, a w moim pyrzypadku  powtórnie od kilkunastu dni Tidala. Wrażenie super, ale miałem też wpadkę ponieważ zainstalowałem wersję Lite i nieostrożnie musnąłem wręcz palcem suwak głośności . Oczywiście wzmacniacz i głośniki na maksa. Z początku myślałem, ze pożegnałem się z  wysokotonowymi w kolumnach. Na szczęście wzmacniacz i kolumny zdały ten test również i za drugim razem. Trochę rozgoryczony poszedłem dalej tym tropem i zakupiłem w gogle płatną wersję mconnect. Odpukać jak na razie wszystko ok. Po 2 dniach "przyszła" aktualizacja i wszystko chodzi jak trzeba. Na razie nie testowałem suwaka głośności i nie szukam serwisu więc wszystko jest ok, a apki jestem bardzo zadowolony. 

Napisano

Boczne przyciski działają i można za ich pomocą zwiększać głośność. Suwak faktycznie jest dość czuły i trzeba uważać, najlepiej jak by była opcja dezaktywowania ale w chwili obecnej to nie możliwe.

Napisano
Dnia 22.12.2018 o 10:49, Inferno napisał:

Właśnie zainstalowałem sobie aplikacje TIDAL na win 10 i nie ma przy odtwarzaniu opcji streamingu. Dopiero z Google Chrome czyli aplikacja WEB pojawia się możliwość streamowania. Chciałem ściągnąć Google Home na PC ale nie mogłem takiej wersji znaleźć. Chyba zwyczajnie nie ma. Zwykle z TIDAL korzystam z iPada czy iPhone i tam nie ma problemu ze streamowaniem na Chromecast w wersji HiFi

0D9DBDE7-3E8F-415D-9FC9-45DA262207B4.jpeg

Opcje masters mam dopiero w aplikacji BlueOS na Node 2i. Szczerze mówiąc pierwszy raz ja zobaczyłem dopiero po zainstalowaniu BlueOS. Jezeli chodzi o Masters i PC to pozostaje chyba tylko bezpośrednie połączenie komputera przez USB. 

witam !!

U mnie  działa aplikacja  mconnect i przesyła na R-N 602 24 bity 48kHz i mnie to na dzień dzisiejszy wystarcza. Próbowałem też pliki o wyższej rozdzielczości, ale to już inny problem.

Próbowałem przesyłać pliki o wysokiej rodzielczości z Windowsa 10, ale rozpoznaje je jako PCM 48 kHz. Poprawnie odtwarzane są tylko bezpośrednio z USB. No, ale bawić się można bez końca dla osiągania coraz to wyższych, lepszych rozwiązań.

Na dzień dzisiejszy nie widzę bardziej sensownego rozwiązania niż mconnect .

Pozdrawiam

Dnia 21.12.2018 o 22:20, norbertss napisał:

Czyli to wszystko nie ma sensu :(

Myślałem, że chromecast da radę 24/96.

Napisano
13 godzin temu, Johan napisał:

Próbowałem przesyłać pliki o wysokiej rodzielczości z Windowsa 10, ale rozpoznaje je jako PCM 48 kHz.

Nie wiem jak przesyłasz te pliki, ale bez problemu można przesłać gęste pliki do odtwarzacza przez Foobara 2000 z wtyczką foo_upnp.