Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
13 godzin temu, Kubakk napisał:

Podepnij tv optykiem do wzmacniacza , jeśli tv podpięty jest do tunera hdmi to będziesz mieć głos z każdego źródła do niego podpiętego - ja tak mam z tunera , z satelity , i wszystkiego co gra na tv :P 

Czy podłączając tuner satelitarny  z TV przez HDMI a później z TV do wzmacniacza optykiem stracimy na jakości dźwięku? Czy lepsza jakość będzie z tunera optykiem bezpośrednio do wzmacniacza?

Napisano
45 minut temu, Szybki napisał:

Czy podłączając tuner satelitarny  z TV przez HDMI a później z TV do wzmacniacza optykiem stracimy na jakości dźwięku? Czy lepsza jakość będzie z tunera optykiem bezpośrednio do wzmacniacza?

To pytanie , typu czy stosując "audiofilski" kabel ethernet będzie lepszy dźwięk z jutuba :D  nie ma znaczenia

Napisano
43 minuty temu, Arturas napisał:

Zawsze przez tv, będzie gorszy dźwięk, sam sprawdzalem, mam też od razu z dekodera na wzmaka ?

Tez tak chciałem - przynajmniej mniej plontaniny kabli, ale mój tuner nie wysyła sygnału stereo po optyku i wzmacniacz go nie widzi.

Napisano
51 minut temu, Arturas napisał:

Zawsze przez tv, będzie gorszy dźwięk, sam sprawdzalem, mam też od razu z dekodera na wzmaka ?

2 minuty temu, Arturas napisał:

Też coś takiego miałem pamiętam, że musiałem z wyjścia sluchawkowego z tv, na wzmacniacz, bo w innych połączeniach, było zero sygnału 

Jakbyś miał M&L w tv to byś nie narzekał :D rubina masz ? :P 

Napisano
46 minut temu, MobyDick napisał:

No to powinna być w nim opcja włączenia dźwięku stereo na wyjście cyfrowe. Dźwięk podany tą drogą na DAC-a powinien być lepszy zin z wyjścia słuchawkowego.

Otóż to , u mnie tv sam ustawił się pod wyjście optyczne ,ale jak coś w ustawieniach jest zakładka :D

Napisano (edytowany)

Kup obie i posłuchaj. Zawsze możesz oddać. Aha jeśli już to kup digi+ pro, a ludziska piszą, że jeszcze lepiej Digione (ale już jest wyraźnie droższa), to jeśli chodzi o wersję cyfrowa jako transport dla Magnata.

PS. Jakby ktoś szukał tego Magnata, to dobra cena wyjściowa do dalszych negocjacji :P

http://audioexpert.pl/magnat-mr-780-p-1090.html

Edytowano przez Bebol
Napisano
13 godzin temu, Bebol napisał:

Kup obie i posłuchaj. Zawsze możesz oddać. Aha jeśli już to kup digi+ pro, a ludziska piszą, że jeszcze lepiej Digione (ale już jest wyraźnie droższa), to jeśli chodzi o wersję cyfrowa jako transport dla Magnata.

PS. Jakby ktoś szukał tego Magnata, to dobra cena wyjściowa do dalszych negocjacji :P

http://audioexpert.pl/magnat-mr-780-p-1090.html

Przecież u mnie jest lepiej :)

i to nowy :)

a co do malinki nigdy nie miałem wersji z wbudowanym daciem. Tylko cyfrowo wychodziłem z niej do zewnętrznych daców.

Piotr