Szybki Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 13 godzin temu, Kubakk napisał: Podepnij tv optykiem do wzmacniacza , jeśli tv podpięty jest do tunera hdmi to będziesz mieć głos z każdego źródła do niego podpiętego - ja tak mam z tunera , z satelity , i wszystkiego co gra na tv Czy podłączając tuner satelitarny z TV przez HDMI a później z TV do wzmacniacza optykiem stracimy na jakości dźwięku? Czy lepsza jakość będzie z tunera optykiem bezpośrednio do wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 45 minut temu, Szybki napisał: Czy podłączając tuner satelitarny z TV przez HDMI a później z TV do wzmacniacza optykiem stracimy na jakości dźwięku? Czy lepsza jakość będzie z tunera optykiem bezpośrednio do wzmacniacza? To pytanie , typu czy stosując "audiofilski" kabel ethernet będzie lepszy dźwięk z jutuba nie ma znaczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Zawsze przez tv, będzie gorszy dźwięk, sam sprawdzalem, mam też od razu z dekodera na wzmaka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 43 minuty temu, Arturas napisał: Zawsze przez tv, będzie gorszy dźwięk, sam sprawdzalem, mam też od razu z dekodera na wzmaka ? Tez tak chciałem - przynajmniej mniej plontaniny kabli, ale mój tuner nie wysyła sygnału stereo po optyku i wzmacniacz go nie widzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Też coś takiego miałem pamiętam, że musiałem z wyjścia sluchawkowego z tv, na wzmacniacz, bo w innych połączeniach, było zero sygnału Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 51 minut temu, Arturas napisał: Zawsze przez tv, będzie gorszy dźwięk, sam sprawdzalem, mam też od razu z dekodera na wzmaka ? 2 minuty temu, Arturas napisał: Też coś takiego miałem pamiętam, że musiałem z wyjścia sluchawkowego z tv, na wzmacniacz, bo w innych połączeniach, było zero sygnału Jakbyś miał M&L w tv to byś nie narzekał rubina masz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Philipsa ambilight Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 No to powinna być w nim opcja włączenia dźwięku stereo na wyjście cyfrowe. Dźwięk podany tą drogą na DAC-a powinien być lepszy zin z wyjścia słuchawkowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 4 godziny temu, Kubakk napisał: To pytanie , typu czy stosując "audiofilski" kabel ethernet będzie lepszy dźwięk z jutuba nie ma znaczenia Zależy kogo zapytać hehe Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 46 minut temu, MobyDick napisał: No to powinna być w nim opcja włączenia dźwięku stereo na wyjście cyfrowe. Dźwięk podany tą drogą na DAC-a powinien być lepszy zin z wyjścia słuchawkowego. Otóż to , u mnie tv sam ustawił się pod wyjście optyczne ,ale jak coś w ustawieniach jest zakładka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 7 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Doradzi ktoś co z tym minix neo? Warto się w to pakować czy lepiej maline? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 13 minut temu, Nowy123 napisał: Doradzi ktoś co z tym minix neo? Warto się w to pakować czy lepiej maline? Załóż temat o tym czego nikt nie używał i czekaj czy ktoś odpowie albo use google Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Malinę bo tego drugiego nie znam. O malinie ci ktoś zawsze pomoże a o tym minix gdzie uzyskasz pomoc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 7 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 A do maliny jaką nakładkę proponujesz hifi digi+ z wyjściem spdif czy hifi dac rca? Czy ten dac w tej nakładce jest wart uwagi? Może coś lepszego wnieść niż ten w mr780? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 (edytowany) Kup obie i posłuchaj. Zawsze możesz oddać. Aha jeśli już to kup digi+ pro, a ludziska piszą, że jeszcze lepiej Digione (ale już jest wyraźnie droższa), to jeśli chodzi o wersję cyfrowa jako transport dla Magnata. PS. Jakby ktoś szukał tego Magnata, to dobra cena wyjściowa do dalszych negocjacji http://audioexpert.pl/magnat-mr-780-p-1090.html Edytowano 7 stycznia 2019 przez Bebol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 7 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Jedna sztuka dostępna a więc jakaś ekspozycja zapewne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 (edytowany) Być może.... Edytowano 7 stycznia 2019 przez Bebol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipek1969 Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 Może być nowy. Brałem pół roku temu od nich w podbnej cenie Nada 368, nówka sztuka nie otwierana, ale oddałem z żalem, bo cena fajna, ale kompletnie nie przypasował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wushu81 Napisano 7 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2019 (edytowany) Przed Świętami też był w podobnej cenie. Kuszące... Ale jeszcze jestem przed odsłuchem... Edytowano 7 stycznia 2019 przez wushu81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 8 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 Zapytajcie Piotrka o cene to się zdziwicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 Uff to dobrze że tak piszesz, bo po Twojej pierwszej odpowiedzi , że to pewnie powystawowy, pomyślałem, że przepłaciłeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 13 godzin temu, Bebol napisał: Kup obie i posłuchaj. Zawsze możesz oddać. Aha jeśli już to kup digi+ pro, a ludziska piszą, że jeszcze lepiej Digione (ale już jest wyraźnie droższa), to jeśli chodzi o wersję cyfrowa jako transport dla Magnata. PS. Jakby ktoś szukał tego Magnata, to dobra cena wyjściowa do dalszych negocjacji http://audioexpert.pl/magnat-mr-780-p-1090.html Przecież u mnie jest lepiej i to nowy a co do malinki nigdy nie miałem wersji z wbudowanym daciem. Tylko cyfrowo wychodziłem z niej do zewnętrznych daców. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 No i Piotrze wzorowo! Tak trzymać! Ps. Dlatego napisalem pod linkiem ze dobra cena do dalszych negocjacji tamten magnat chyba tez nowy nic nie pisza że ekspozycja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 Normalna cena w okolicy 4tysi , więc nie wiem czym się podniecamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 8 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2019 Kolega zalinkował za 3200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts