D-Art Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 (edytowany) Mam mały problem do rozwiązania. Przeszedłem obecnie na Apple Music Lossless, który chciałbym jakoś przesyłać z Iphona na Chromecasta Audio. Jak wiadomo, Apple wspiera AirPlay, a nasz guziczek tego nie uznaje. Czy znacie jakieś obejście tego problemu? Może jakaś dodatkowa aplikacja? Edytowano 19 października 2021 przez D-Art Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Zmienić iphona na telefon z androidem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 3 godziny temu, Amarok napisał: Zmienić iphona na telefon z androidem. Super merytoryczna porada 😉 Androida miałem wiele lat, po prostu mi się znudził. Interesuje mnie rozwiązanie problemu, bo wygodnie mi się korzysta z Chromecasta a źródło to IPhone z Apple Music 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 @D-Art Masz zainstalowany na iphonie google home? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Tak, mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekT Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 Dnia 19.10.2021 o 14:47, D-Art napisał: Super merytoryczna porada 😉 Androida miałem wiele lat, po prostu mi się znudził. Interesuje mnie rozwiązanie problemu, bo wygodnie mi się korzysta z Chromecasta a źródło to IPhone z Apple Music 🙂 To akurat jest 100% merytoryczna rada. Się Panie nie da! 🙂 Apple nie uznaje chromcasta. Nie bo nie i już. Ma swój Airplay i uważa, że na tym świat się powinien zatrzymać 🤨 Nawet Tidal na iOS nie obsługuje CS. Trzeba przez mConnect. Ćwiczyłem to... Na szczęście Apple Music na androida obsługuje CS. Do testów specjalnie odpaliłem stare galaxy S8... Ale powiem szczerze, że moje uszy jakoś różnicy nie słyszą, a apka Tidala jest dla mnie dużo bardziej wygodna i intuicyjna. Jakoś nie mogę się odnaleźć w AppleMusic... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 Używałem na IOS Tidala oraz Deezera HiFi i oba mi współpracowały z Chromecastem. Ale w ramach eksperymentu a być może na dłużej chcę znaleźć patent na Apple Music. Póki co przesyłam muzykę z tableta z andkiem, ale byłoby wygodniej z iphona. Rozważam też połączenie przewodowe do daca. Jak nie da rady, to najwyżej sprzedam Chromecasta i dołożę do jakiegoś niewielkiego streamera z AirPlay 2, byle z wyjściem cyfrowym. A widziałem na All… 1 sztukę CA za ponad 4 stówki, czyli robi się z niego rarytas 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 A mi dzis chromecast audio w ogole nie laczy sie z Tidalem przez apke androida.Spotyfi dziala ale Tidal nie dziala.Czyzby juz nastapil koniec takiej wspolpracy?Brak wsparcia od google moze wkoncu zrobilo swoje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 5 godzin temu, D-Art napisał: Używałem na IOS Tidala oraz Deezera HiFi i oba mi współpracowały z Chromecastem. Ale w ramach eksperymentu a być może na dłużej chcę znaleźć patent na Apple Music. Póki co przesyłam muzykę z tableta z andkiem, ale byłoby wygodniej z iphona. Rozważam też połączenie przewodowe do daca. Jak nie da rady, to najwyżej sprzedam Chromecasta i dołożę do jakiegoś niewielkiego streamera z AirPlay 2, byle z wyjściem cyfrowym. A widziałem na All… 1 sztukę CA za ponad 4 stówki, czyli robi się z niego rarytas 😁 działa przez aplikację mconnect, ale wtedy zużywa baterię telefonu czy też tableta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 1 godzinę temu, T Z6 napisał: A mi dzis chromecast audio w ogole nie laczy sie z Tidalem przez apke androida.Spotyfi dziala ale Tidal nie dziala.Czyzby juz nastapil koniec takiej wspolpracy?Brak wsparcia od google moze wkoncu zrobilo swoje... Też nie mam na Tidal ikonki do castowania czy do Chromecast w TV czy do Chromecast Audio. Cos spitolili. Pora przejść chyba na Deezer 😉 tam działa i w mojej opinii z Chromecast Audio gra lepiej niż apka Tidala. Tidal mam tylko do maliny, przez mconnect gra z Moode całkiem nieźle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Też nie mam na Tidal ikonki do castowania czy do Chromecast w TV czy do Chromecast Audio. Cos spitolili. Pora przejść chyba na Deezer 😉 tam działa i w mojej opinii z Chromecast Audio gra lepiej niż apka Tidala. Tidal mam tylko do maliny, przez mconnect gra z Moode całkiem nieźle. U mnie jest podobnie, co prawda z chromcasta nie korzystam, ale sprawdziłem z ciekawości. Przestali wspierać albo coś popsuli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Na Tidalu Chromecast audio od wczoraj już działa, bynajmniej u mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 50 minut temu, Amarok napisał: Na Tidalu Chromecast audio od wczoraj już działa, bynajmniej u mnie. U mnie też podobnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Faktycznie.Ponownie dziala poprawnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Czy ktoś mógłby sprawdzić działanie Chromecast w Windows 10 z Deezer? Czy działa z apki i przeglądarki Vivaldi, ewentualnie innej? Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 5 godzin temu, Seb napisał: Czy ktoś mógłby sprawdzić działanie Chromecast w Windows 10 z Deezer? Czy działa z apki i przeglądarki Vivaldi, ewentualnie innej? Dziękuję. szybko zobaczylem, i w chromie mozesz zrobic cast z dowolnej strony, niestety nie mam jak sprawdzic czy cos slychac na glosniku 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Kiedyś opcja z przenoszeniem dźwięku na Chromecast z Chrome była pewną metodą. Obecnie więcej przeglądarek to oferuje. Na pewno tą funkcję oferuje obecnie Opera 64 Bit i Microsoftowa Edge. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Czyli rozumiem, że jeśli przeglądarka obsługuje Chromecast, to na 100% Deezer pójdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Z Dezeerem nie sprawdzałem, ale tak powinno być. Zwykle wygląda to tak, że klikając prawym klawiszem myszy otwierasz menu kontekstowe w przeglądarce i tam znajdujesz odpowiednią opcję. W każdej z nich nazywa się to inaczej. W niektórych może to wymagać doinstalowania odpowiedniej wtyczki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2022 Przeglądarka Google Chrome, powinna bez problemu obsłużyć chromecasty. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 Kupiłem sobie pudełko z Chromecastem i Dlna. Po Androidzie Chr śmiga bez problemu. Windows natomiast to tragedia. Na początku było ok, by po chwili rozpaść się zupełnie. Z przeglądarki raz działa, a raz nie. Foobar odtwarza tylko niektóre pliki flac. Mogę za to zawsze sterować nim głośnością muzyki z telefonu. Pół dnia grzebania w kompie i klapa. Chyba trzeba będzie wrócić do kabla 😒 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 @Seb. Jakiej przeglądarki używasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 Dnia 11.02.2022 o 13:20, Seb napisał: Kupiłem sobie pudełko z Chromecastem i Dlna. Po Androidzie Chr śmiga bez problemu. Windows natomiast to tragedia. Na początku było ok, by po chwili rozpaść się zupełnie. Z przeglądarki raz działa, a raz nie. Foobar odtwarza tylko niektóre pliki flac. Mogę za to zawsze sterować nim głośnością muzyki z telefonu. Pół dnia grzebania w kompie i klapa. Chyba trzeba będzie wrócić do kabla 😒 Troche do pupy opisany problem. Opisz dokladnie czego na czym uzywasz, bo tak wyglada na to ze sluchasz muzykiu albo na Windows, albo na kablu, a te, jak wiadomo, niekonieniecznie graja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
High Vibes Napisano 22 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2022 Pochwale się że kupiłem używane Chromecast Audio z kablem Toslink-miniToslink za zbyt dużą sume😅, ale już używam od 2 tygodni z SMSL Q5 PRO+Dali Oberon 3, Tidal HiFi i jestem mega zadowolony😁 Także dziękuje wszystkim za przekazaną wiedze w tym wątku💪🙏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 22 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2022 Za tysiaka? 😁 Ważne, że cieszy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts