Tomasz S. Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Digione Signature jest super ! Jeżeli komuś nie zależy na audiofilskiej obudowie czy marce to jest to bardzo dobre rozwiązanie, które daje mnóstwo zabawy i możliwości. Zmiany systemów, pluginy, dodatki, różne zasilania itd. Dźwiękowo zdecydowanie się broni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 13 godzin temu, Mar Ka napisał: Ech,no musi być lepiej... Przecież cena za sygnaturkę z czapy się nie wzięła😂 Nie wiem jak tu bo nie słiuchałem. Ale cena nie jest wyznacznikiem jakości w audio. 10 godzin temu, mkk napisał: Nie chce ktoś kupić playerka z digione ? Digi One 1,2? Masz cała Malinkę juz czy samą kartę sprzedajesz. Ile za to chcesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 W przypadku signature jest.Kto miał digione 1.2 i signature z osobna,potwierdzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Digi One 1,2? Masz cała Malinkę juz czy samą kartę sprzedajesz. Ile za to chcesz? @S4Home , poszło PW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 września 2020 Udostępnij Napisano 27 września 2020 @Bombalina Tak, żeby Tobą zakręcić i jeszcze namieszać Ci w głowie wrzucam zrzut z sąsiedniego forum. Ten link jest do tego zasilacza Weiliang 15W z podwójnym wyjściem usb. Kiedyś wstawiałeś link do niego. 700 zł u gościa przegrywa z Wuhan za 200 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 27 września 2020 Udostępnij Napisano 27 września 2020 Dnia 23.09.2020 o 22:49, Tomasz S. napisał: Digione Signature jest super ! Jeżeli komuś nie zależy na audiofilskiej obudowie czy marce to jest to bardzo dobre rozwiązanie, które daje mnóstwo zabawy i możliwości. Zmiany systemów, pluginy, dodatki, różne zasilania itd. Dźwiękowo zdecydowanie się broni. Cześć Widziałem,że sprzedałeś sygnaturę.Na co zmieniłeś?No i finalnie czy było warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 27 września 2020 Udostępnij Napisano 27 września 2020 @Mar Ka Część, Zmieniłem na mini pc z oprogramowaniem Audrivana. Podyktowane to było bardziej uniwersalnością bo chciałem oprócz servera muzyki mieć tam własną chmurę zdjęć i kiedyś oglądać na nim netflixa czy streamowac gry z chmury. Komputer jest malutki ( na zdjęciu porównanie z iPhonem, wystarczająco mocny bo z i7 i cichy bo z ssd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 27 września 2020 Udostępnij Napisano 27 września 2020 5 godzin temu, Tomasz S. napisał: @Mar Ka Część, Zmieniłem na mini pc z oprogramowaniem Audrivana. Podyktowane to było bardziej uniwersalnością bo chciałem oprócz servera muzyki mieć tam własną chmurę zdjęć i kiedyś oglądać na nim netflixa czy streamowac gry z chmury. Komputer jest malutki ( na zdjęciu porównanie z iPhonem, wystarczająco mocny bo z i7 i cichy bo z ssd. Streamujesz więc po usb do dac.Jak wypada dźwiękowo w porównaniu do pi z sygnaturą? Możesz sterować z poziomu smartfona,czy potrzebny monitor i reszta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 27 września 2020 Udostępnij Napisano 27 września 2020 @Mar Ka nie mam monitora czy klawiatury. Wszystko z telefonu. Ustawiłem go tak ,że po wciśnięciu włącznika sam się loguje i uruchamia Audrivana. Tak sobie słucham tidala czy muzyki z dysku. Mój dac gra zdecydowanie najlepiej po USB. W czasie pandemii przetestowałem sobie jednocześnie sygnaturę , roon, Audrivana, Euphony, Daphile I nie wiem dlaczego Audrivana po USB dla mnie brzmi najlepiej. Sygnatura ma więcej "mięsa" ale Audrivana ma tyle powietrza w dźwięku,że ciężko się oderwać. Polecam sobie przetestować. Jest 30 dni za darmo bez podawania numeru karty. Spotify Connect też działa bardzo dobrze. Mam też wpiętego do Daca Chromecast audio, no i dac ma bluetooth z LDAC także jestem gotowy na odtwarzanie wszystkiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Dnia 24.09.2020 o 08:26, mkk napisał: @S4Home , poszło PW Przegapiłem 7 godzin temu, Tomasz S. napisał: @Mar Ka nie mam monitora czy klawiatury. Wszystko z telefonu. Ustawiłem go tak ,że po wciśnięciu włącznika sam się loguje i uruchamia Audrivana. Tak sobie słucham tidala czy muzyki z dysku. Mój dac gra zdecydowanie najlepiej po USB. W czasie pandemii przetestowałem sobie jednocześnie sygnaturę , roon, Audrivana, Euphony, Daphile I nie wiem dlaczego Audrivana po USB dla mnie brzmi najlepiej. Sygnatura ma więcej "mięsa" ale Audrivana ma tyle powietrza w dźwięku,że ciężko się oderwać. Polecam sobie przetestować. Jest 30 dni za darmo bez podawania numeru karty. Spotify Connect też działa bardzo dobrze. Mam też wpiętego do Daca Chromecast audio, no i dac ma bluetooth z LDAC także jestem gotowy na odtwarzanie wszystkiego Ile Cie to finalnie wyszło? Jesli mozna wiedzieć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 (edytowany) 900 zł za komputer ( Dell 7040 micro ) , 96 dolarów za licencję Audrivana, 109 zł za dysk Ssd, kilka godzin na skonfigurowanie i zainstalowanie aplikacji i aktualizacji. Za Audrivana jeszcze nie zapłaciłem bo do 18 października mam jeszcze okres próbny a 10 mam wypłatę czyli w sumie jakieś 1450 zł za wszystko. Może jeszcze kiedyś dołożę mu drugi dysk m2 , żeby mieć więcej miejsca i szybciej startował, albo kolejne 8 GB ramu ale i tak mniej więcej po 10-15 sekundach jest gotowy więc nie mam na to ciśnienia. Audrivana obsługuje ma całkiem wygodna aplikację na telefon no i robi unfolding MQA. Można sobie wybierać czy AISO czy WASAPI itd. Jeżeli musiałbym coś tam doinstalować czy zmienić w systemie kiedyś to wystarczy się zdalnie połączyć nawet że smartfona aplikacją RD Client I nigdy nie trzeba podłączać go do monitora. Edytowano 28 września 2020 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 A ja właśnie idę w drugą stronę Z mac mini + audirvana przesiadam się na malinę z digione 1.2 I też według mnie jest lepiej. A może po prostu to o czym mówię od dawna. Potrzebujemy zmian? Tak po prostu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 @Fafniak to szkoda,że się nie zgadalismy wcześniej. Wystarczyło się zamienic na sprzęty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Ale mac mini u mnie zostaje - świetny jest do odtwarzania HBO i netflixa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 No dokładnie, zima idzie więc Netflix i projektor czekają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 masz projektor,zazdroszczę... Przy moich wymaganiach dotyczących koloru po prostu nie stać mnie na takie produkty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Projektor mam stary i jeszcze 720p ale nie mam telewizora więc do kolorów nie mam porównania. Jak dźwięk jest dobry i przekątna ma kilka metrów to wszystko się fajnie ogląda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comboss Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 dobra malina sprzedana kupiony khadas , ale mam pytanie panowie jak zainstalowac youtube na volumio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 22 godziny temu, Fafniak napisał: A może po prostu to o czym mówię od dawna. Potrzebujemy zmian? Tak po prostu O tuz to, o tuz to !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wushu81 Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 (edytowany) Mam pytanie, bo wkrótce powinienem otrzymać Allo Digione Signature. W tej chwili mam Digi Pro+ i odtwarzam przez My Volumio. Spojrzałem dziś w ustawienia i wybór nakładek, ale jest tylko Allo Digione. Nie ma wersji signature... Co z tym fantem? Czy b muszę inny odtwarzacz czy to zatrybi na tym ustawieniu Allo Digione? Edytowano 5 października 2020 przez wushu81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Zatrybi . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wushu81 Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 Bo on pod Allo DigiOne widzi obydwie. Signature to też Digione jak sadze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 @Bombalina Pada deszcz, przeglądam forum, nudy i z tych nudów postanowiłem napisać. I jak tam wrażenia z DigiOne? Trochę już słuchasz. Choć bardziej chciałbym spytać czy wszedłeś w jakiś zasilacz, u mnie ten temat póki co stoi w miejscu i ciekaw jestem ewentualnych wrażeń i różnic (o ile będą). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Testy,testy i jeszcze raz samodzielne testy😉Jedzie do mnie usbridge signature wraz z shanti.Będę miał świetne porównanie zasilaczy liniowych diy vs seria,oraz digione signature na pi3 jak i usbridge.Jestem ciekawy nowego usbridge czy faktycznie jest takie dobre jak piszą.No i czy powstaną nowe koszty,czy coś najzwyczajniej wyleci z systemu na dobre🥳 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts