Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Digione Signature jest super ! Jeżeli komuś nie zależy na audiofilskiej obudowie czy marce to jest to bardzo dobre rozwiązanie, które daje mnóstwo zabawy i możliwości. Zmiany systemów, pluginy, dodatki, różne zasilania itd. Dźwiękowo zdecydowanie się broni.

Napisano
13 godzin temu, Mar Ka napisał:

Ech,no musi być lepiej... Przecież cena za sygnaturkę z czapy się nie wzięła😂

Nie wiem jak tu bo nie słiuchałem. Ale cena nie jest wyznacznikiem jakości w audio.

10 godzin temu, mkk napisał:

Nie chce ktoś kupić playerka z digione ?

Digi One 1,2? Masz cała Malinkę juz czy samą kartę sprzedajesz. Ile za to chcesz?

Napisano

@Bombalina Tak, żeby Tobą zakręcić i jeszcze namieszać Ci w głowie wrzucam zrzut z sąsiedniego forum. Ten link jest do tego zasilacza Weiliang 15W z podwójnym wyjściem usb. Kiedyś wstawiałeś link do niego. add68a4198f30fc5956e14e2fd6e9a2b.jpg&key=6234893a58ad23399c75d7319fdb8410c168e7301a295585f728e3bf5469d506

700 zł u gościa przegrywa z Wuhan za 200 zł

Napisano
Dnia 23.09.2020 o 22:49, Tomasz S. napisał:

Digione Signature jest super ! Jeżeli komuś nie zależy na audiofilskiej obudowie czy marce to jest to bardzo dobre rozwiązanie, które daje mnóstwo zabawy i możliwości. Zmiany systemów, pluginy, dodatki, różne zasilania itd. Dźwiękowo zdecydowanie się broni.

Cześć

Widziałem,że sprzedałeś sygnaturę.Na co zmieniłeś?No i finalnie czy było warto?

Napisano

@Mar Ka Część,

Zmieniłem na mini pc z oprogramowaniem Audrivana. Podyktowane to było bardziej uniwersalnością bo chciałem oprócz servera muzyki mieć tam własną chmurę zdjęć i kiedyś oglądać na nim netflixa czy streamowac gry z chmury. Komputer jest malutki ( na zdjęciu porównanie z iPhonem, wystarczająco mocny bo z i7 i cichy bo z ssd.

IMG_20200914_175322.jpg

Napisano
5 godzin temu, Tomasz S. napisał:

@Mar Ka Część,

Zmieniłem na mini pc z oprogramowaniem Audrivana. Podyktowane to było bardziej uniwersalnością bo chciałem oprócz servera muzyki mieć tam własną chmurę zdjęć i kiedyś oglądać na nim netflixa czy streamowac gry z chmury. Komputer jest malutki ( na zdjęciu porównanie z iPhonem, wystarczająco mocny bo z i7 i cichy bo z ssd.

IMG_20200914_175322.jpg

Streamujesz więc po usb do dac.Jak wypada dźwiękowo w porównaniu do pi z sygnaturą?

Możesz sterować z poziomu smartfona,czy potrzebny monitor i reszta?

Napisano

@Mar Ka nie mam monitora czy klawiatury. Wszystko z telefonu. Ustawiłem go tak ,że po wciśnięciu włącznika sam się loguje i uruchamia Audrivana. Tak sobie słucham tidala czy muzyki z dysku. Mój dac gra zdecydowanie najlepiej po USB. W czasie pandemii przetestowałem sobie jednocześnie sygnaturę , roon, Audrivana, Euphony, Daphile I nie wiem dlaczego Audrivana po USB dla mnie brzmi najlepiej. Sygnatura ma więcej "mięsa" ale Audrivana ma tyle powietrza w dźwięku,że ciężko się oderwać. Polecam sobie przetestować. Jest 30 dni za darmo bez podawania numeru karty. Spotify Connect też działa bardzo dobrze. Mam też wpiętego do Daca Chromecast audio, no i dac ma bluetooth z LDAC także jestem gotowy na odtwarzanie wszystkiego :)

Napisano
Dnia 24.09.2020 o 08:26, mkk napisał:

@S4Home , poszło PW

Przegapiłem :(

7 godzin temu, Tomasz S. napisał:

@Mar Ka nie mam monitora czy klawiatury. Wszystko z telefonu. Ustawiłem go tak ,że po wciśnięciu włącznika sam się loguje i uruchamia Audrivana. Tak sobie słucham tidala czy muzyki z dysku. Mój dac gra zdecydowanie najlepiej po USB. W czasie pandemii przetestowałem sobie jednocześnie sygnaturę , roon, Audrivana, Euphony, Daphile I nie wiem dlaczego Audrivana po USB dla mnie brzmi najlepiej. Sygnatura ma więcej "mięsa" ale Audrivana ma tyle powietrza w dźwięku,że ciężko się oderwać. Polecam sobie przetestować. Jest 30 dni za darmo bez podawania numeru karty. Spotify Connect też działa bardzo dobrze. Mam też wpiętego do Daca Chromecast audio, no i dac ma bluetooth z LDAC także jestem gotowy na odtwarzanie wszystkiego :)

Ile Cie to finalnie wyszło? Jesli mozna wiedzieć?

Napisano (edytowany)

900 zł za komputer ( Dell 7040 micro ) , 96 dolarów za licencję Audrivana, 109 zł za dysk Ssd, kilka godzin na skonfigurowanie i zainstalowanie aplikacji i aktualizacji. Za Audrivana jeszcze nie zapłaciłem bo do 18 października mam jeszcze okres próbny a 10 mam wypłatę :) czyli w sumie jakieś 1450 zł za wszystko. Może jeszcze kiedyś dołożę mu drugi dysk m2 , żeby mieć więcej miejsca i szybciej startował, albo kolejne 8 GB ramu ale i tak mniej więcej po 10-15 sekundach jest gotowy więc nie mam na to ciśnienia. Audrivana obsługuje ma całkiem wygodna aplikację na telefon no i robi unfolding MQA. Można sobie wybierać czy AISO czy WASAPI itd. Jeżeli musiałbym coś tam doinstalować czy zmienić w systemie kiedyś to wystarczy się zdalnie połączyć nawet że smartfona aplikacją RD Client I nigdy nie trzeba podłączać go do monitora.

Edytowano przez Tomasz S.
Napisano (edytowany)

Mam pytanie, bo wkrótce powinienem otrzymać Allo Digione Signature. W tej chwili mam Digi Pro+ i odtwarzam przez My Volumio. Spojrzałem dziś w ustawienia i wybór nakładek, ale jest tylko Allo Digione. Nie ma wersji signature... Co z tym fantem? Czy b muszę inny odtwarzacz czy to zatrybi na tym ustawieniu Allo Digione? 

Edytowano przez wushu81
Napisano

@Bombalina Pada deszcz, przeglądam forum, nudy i z tych nudów postanowiłem napisać. I jak tam wrażenia z DigiOne? Trochę już słuchasz. Choć bardziej chciałbym spytać czy wszedłeś w jakiś zasilacz, u mnie ten temat póki co stoi w miejscu i ciekaw jestem ewentualnych wrażeń i różnic (o ile będą).

Napisano

Testy,testy i jeszcze raz samodzielne testy😉Jedzie do mnie usbridge signature wraz z shanti.Będę miał świetne porównanie zasilaczy liniowych diy vs seria,oraz digione signature na pi3 jak i usbridge.Jestem ciekawy nowego usbridge czy faktycznie jest takie dobre jak piszą.No i czy powstaną nowe koszty,czy coś najzwyczajniej wyleci z systemu na dobre🥳