S4Home Napisano 8 października 2019 Napisano 8 października 2019 (edytowany) Zapytam z ciekawości, jaki? Ja bym nie dał za używany CD 8000zl. Pozdrawiam Edytowano 8 października 2019 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując
1Ender Napisano 8 października 2019 Napisano 8 października 2019 @S4Home A ile byś dał? Ja w tej kwocie nic nie polecę, bo to nie moja liga 😁. Można przecież taniej. Np. Coś do 2000 zł używkę jako transport, i za x zł dac. To Kolegi pieniądze i on sam musi podjąć decyzję, czy wogóle chce. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 8 października 2019 Napisano 8 października 2019 Cóż - można Ayona top loadera A można też poszukać (chyba ) jego wiernej kopii z dziwną chińską nazwą i przymknąć oko na na mocno eee "kontrowersyjny" wygląd Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 8 października 2019 Napisano 8 października 2019 Można Naima, można Accuphase....😁 Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 8 października 2019 Napisano 8 października 2019 Dla mnie naim jest dziwny Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 8 października 2019 Napisano 8 października 2019 A o którym mówisz? Bo ja miałem na myśli CDX 2. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 8 października 2019 Napisano 8 października 2019 nie dźwiękowo, wizualnie / szuflada Odpisz, cytując
Robert 123 Napisano 8 października 2019 Autor Napisano 8 października 2019 (edytowany) Te dwa zablokowania na chwilę obecną pominę i będę czujny 😉, nie chcę zmieniać cd bo mam do kompletu wzmacniacz tej serii , pięknie się prezentują i uwierzcie, ze dobrze to gra. Wzmacniacz działa bez zarzutu a cd teraz jakby się rozkręcił i nie ma takiego sekundowego zastanowienia przed otwarciem szuflady, zobaczymy , mam przedłużoną 3 letnią gwarancję i miejmy nadzieję, ze będzie już Ok, pozdrawiam wszystkich kolegów i dziękuję za opinię Edytowano 8 października 2019 przez Robert 123 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 8 października 2019 Napisano 8 października 2019 8 godzin temu, Robert 123 napisał: Wzmacniacz działa bez zarzutu a cd teraz jakby się rozkręcił i nie ma takiego sekundowego zastanowienia przed otwarciem szuflady, zobaczymy , mam przedłużoną 3 letnią gwarancję i miejmy nadzieję, ze będzie już Ok... No to oby tak dalej i mam nadzieję, że wreszcie będzie spokój. Mam wrażenie, że z poprzednim modelem (CD-S2000) nie było takich problemów. A jaki masz wzmacniacz Yamy, bo jest kilka czterocyfowych modeli pasujących do CD 2100. 11 godzin temu, S4Home napisał: Ja bym nie dał za używany CD 8000zl. A ja bym dał ... nawet więcej 🙂 Jak bym miał potrzebę zakupu kolejnego CDka i/lub wolne pieniądze na ten cel. Oczywiście nie pierwszy z brzegu odtwarzacz i raczej nie nowy, tylko używany (czyli z grubsza taki, który kosztował jako nowy 2-4 razy więcej niż osiem tysięcy). Podobnie paru moich znajomych nie widzi problemu by dać kawał kasy za porządny odtwarzacz . Pozdrawiam Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 października 2019 Napisano 9 października 2019 No i bardzo dobrze że tyle masz pozytywnie ci zazdroszczę jesli masz teraz gwarancję 3 lata no to bardzo dobrze. To możesz spać spokojnie. Na testy i słuchanie bardzo długo. A jak mówię jeśli coś będzie się działo to rękojmia i po problemie Odpisz, cytując
Fono Master Napisano 9 października 2019 Napisano 9 października 2019 Miałem swego czasu poprzedni model tej Yamaszki CD S2000 ,pierwszy egzemplarz wymieniłem po 3 miesiącach ,miał podobne objawy jak Twój ,długo wczytywał płytę z lekkimi efektami dzwiękowymi i po zatrzymaniu też otwierał szufladę po dłuższej chwili .Wymieniłem na nowy egzemplarz i wszystko działało szybciej i bez żadnych problemów przez dwa lata zanim nie zmieniłem na Ayona CD1s. Odpisz, cytując
lysy Napisano 9 października 2019 Napisano 9 października 2019 (edytowany) Dnia 8.10.2019 o 12:15, Robert 123 napisał: Te dwa zablokowania na chwilę obecną pominę i będę czujny 😉, Widac, ze ten problem z blokowaniem szuflady wystepuje w drogich i tanich modelach Yamahy. U mnie w cd-s300 wystapilo to pierwszy raz krotko po gwarancji i plyte wyciagnalem recznie rozkrecajac go. Po skreceniu odtwarzacza szuflada wysunela sie bez problemu. W ciagu 6-lat uzytkowania go powtorzylo sie to 3 lub 4 razy, ale oprocz tego wszystkie funkcje dzialaly. Edytowano 9 października 2019 przez lysyrafal Odpisz, cytując
Robert 123 Napisano 9 października 2019 Autor Napisano 9 października 2019 15 godzin temu, RoRo napisał: No to oby tak dalej i mam nadzieję, że wreszcie będzie spokój. Mam wrażenie, że z poprzednim modelem (CD-S2000) nie było takich problemów. A jaki masz wzmacniacz Yamy, bo jest kilka czterocyfowych modeli pasujących do CD 2100. A ja bym dał ... nawet więcej 🙂 Jak bym miał potrzebę zakupu kolejnego CDka i/lub wolne pieniądze na ten cel. Oczywiście nie pierwszy z brzegu odtwarzacz i raczej nie nowy, tylko używany (czyli z grubsza taki, który kosztował jako nowy 2-4 razy więcej niż osiem tysięcy). Podobnie paru moich znajomych nie widzi problemu by dać kawał kasy za porządny odtwarzacz . Pozdrawiam Zakupiłem komplet czyli A-S 2100 Odpisz, cytując
Robert 123 Napisano 9 października 2019 Autor Napisano 9 października 2019 11 minut temu, lysyrafal napisał: Widac, ze ten problem z blokowaniem szuflady wystepuje w drogich i tanich modelach Yamahy. U mnie w cd-s300 wystapilo to pierwszy raz krotko po gwarancji i plyte wyciagnalem recznie rozkrecajac go. Po skreceniu odtwarzacza szuflada wysunela sie bez problemu. W ciagu 6-lat uzytkowania go powtorzylo sie to 3 lub 4 razy, ale oprocz tego wszystko dzialalo. Tak jak pisałem wyżej miałem Technics cd SL-PS 840 , kupiony w 1992 ile dobrze pamietam, umarł ze starości jego laser, reszta chodziła bez najmniejszego zarzutu, brak laserów tego typu na polskim rynku ( koszt koło 1000 zł ze spowadzeniem)spowodował , ze wystawiłem go za parę złotych, sprzedałem w parę minut panu co taki laser posiadał . Znowu będzie miał drugie życie i nigdy nie zawiedzie, stare dobre hi fi . Odpisz, cytując
lysy Napisano 9 października 2019 Napisano 9 października 2019 (edytowany) Technics mialem dwa modele cd tz. SL-PG390 i SL-PG3. W pierwszym modelu laser siadl, tylko u mnie chodzil non-stop i wymienili mi go w serwisie za 150zl (oczywiscie w tamtych latach). Kiedy skonczylem robic male imprezki sprzedalem je obydwa. Z tego co wiem ten drugi model chodzi do dzis, bo sprzedalem go koledze. Edytowano 9 października 2019 przez lysyrafal Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 9 października 2019 Napisano 9 października 2019 technics 770D - działa do dzisiaj - laser mam na zapas MF E61 - gra na oryginalnym laserze + mam na zapas Odpisz, cytując
Recommended Posts