Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Poszukuję używanego wzmacniacza do 2500zł do kolumn KEF R300, aktualnie posiadam NAD C352,
wydaje mi się, że dźwięk jest trochę zamulony i zbyt potężny bas, który potrafi momentami dudnić.
Efekt, jaki chciałbym uzyskać to bardziej wyeksponowaną średnica oraz kontrolowany i konturowy bas.
Aktualnie na oku mam Primare I22.

Napisano (edytowany)

Zadzwoń do kolegi @Pumpurek zapytaj o wzmacniacz do kef R300.

https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/wzmacniacze-i-pokrewne-wzmacniacze-257182?showLeftColumn=true&price_to=2600&order=dd&bmatch=baseline-n-cl-dict4-bp-ele-1-5-0517

Zabawie się trochę we wróżke 😁

Z tego co piszesz to może być dobry dla Ciebie np. Audiolab 8000a, chociaż stawiałbym bardziej na model 8000S. Mniej basowe granie i ma pilota. 

Inna propozycja  to Roksan Caspian Mk1. 

Napisz coś więcej o basie. Czy oczekujesz szybszego basu bardziej punktowego? 

W obydwu przypadkach dobra kontrola niskich, granie energiczne, szybkie.

Między 8000a i Caspian to Caspian ma lepszą średnicę, bardziej wyeksponowaną i trochę więcej detalu. 

Musisz posłuchać 😁 bo tak to ciężko doradzić. 

Konturowy bas to np. Rotel, bardzo dobre szybkie energiczne wzmacniacze. Ale to nie do końca moje granie. Ale Tobie może się spodobać. 😁

Pozdrawiam 

Edytowano przez 1Ender
Napisano

Ja uwazam ze kazdy Rotel bedzie lepszy od Audiolaba.Co z tego wynika?To ze kazdy ma swoj wlasny gust i aby cos wybrac dla siebie to trzeba posluchac i samemu zdecydowac.Ja obecnie kompletuje drugi zestaw i jednoczesnie poprawiam akustyke pokoju.Juz nie pytam tylko odsluchuje ile sie da.Pamietaj ze zrabana akustyka moze sprawic ze nic u ciebie nie zabrzmi dobrze.Ja tak mialem.W pierwszym zestawie mam amplituner Yamaha RN803D i gralo to slabo.A teraz brzmi naprawde fantastycznie.Dlaczego?Bo wlasnie akustyke mialem totalnie do bani.Jeszcze nie skonczylem z tym walki ale juz jest duzo lepiej niz jeszcze jakis czas temu....

Napisano

A jaka jest powierzchnia pokoju i rozstawienie kolumn (zbyt blisko ścian, ustawienie w narożnikach pokoju)? Bo to może być przyczyną problemów i np. zmiana kolumn a nie wzmacniacza przyniesie lepsze efekty... 

No i oczywiście kwestie dot.akustyki, o czym już wspomniał TZ6.

Pozdrawiam

Napisano

Daj szansę wzmacniaczowi Audiolab 6000A, pomimo niskiej ceny, może miło zaskoczyć. Koniecznie posłuchaj także Cambridge Audio CXA60. Z używek poszukaj Marantz PM8005.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny dla forumowicza. U nas masz także możliwość wypożyczenia.

Napisano (edytowany)

Arcam z tego co czytałem dobrze się zagrywa z Kefem. Ale to Kolega musi sprawdzić na własnych uszach. 😁

U @Pumpurek

jest A 19. Można wypożyczyć. 

Edytowano przez 1Ender
Napisano

Polecanie różnego sprzętu bez podstawowych danych na temat akustyki u autora jest chyba nie na miejscu.

Dlatego namawiam by zacząć od podstaw i opisać konkretnie w jakich warunkach słucha Kolega ald890.

Tak naprawdę inny wzmacniacz może tu nic nie zdziałać gdy kolumny będą się dusić i przez to po prostu dudnić.

Napisano

Z używanych Primare to dobry kierunek. Audiolab ogólnie też.

Myślę że Cambridge cxa60 będzie tutaj dobrym tropem jeśli chodzi o sprzęty nowe.

Ewentualnie wspomniany wyżej arcam.

Zapraszam po wypożyczenia i wyceny.

Pozdrawiam

• RoRo locked this topic
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...