Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tomek, przecież nie slyszysz roznic w kablach. Jak mozesz polecać jakiś przewód? Czym Ender moze się zdziwić? Przewód jak przewód...:)

Sluchalem system na tym kablu. Naturalny dźwięk z niedomaganiami w rozdzielczosci. Lepszy bas niz np w moich glosnikowcach. Nienapompowany, prawdziwy, nieprzesadzony.

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowany)
12 godzin temu, audiowit napisał:

Sluchalem system na tym kablu. Naturalny dźwięk z niedomaganiami w rozdzielczosci. Lepszy bas niz np w moich glosnikowcach. Nienapompowany, prawdziwy, nieprzesadzony.

Który konkretnie? Ten sygnałowy do domofonów 8x0,5? 

A słuchałeś ten co @Audio Autonomy poleca??

Kupię z ciekawości, najwyżej później zrobię sobie przedłużacze, choć kabel trochę sztywny... 

@MobyDick

A coś takiego? 

https://avcorp.pl/product-pol-3931-Neotech-SOCP-24-Przewod-solid-core-miedz-UP-OCC-24AWG-w-PVC.html

Edytowano przez 1Ender
Napisano
22 minuty temu, 1Ender napisał:

Ten wydaje się trochę zbyt cienki gdyby miał być użyty pojedynczo, jako kabel głośnikowy. Trzeba by użyć przynajmniej 4 na pojedynczy przewód, czyli 8 na kabel do podłączenia jednej kolumny. To raczej nadaje się na przewody sygnałowe RCA.

Napisano
12 godzin temu, audiowit napisał:

Tomek, przecież nie slyszysz roznic w kablach. Jak mozesz polecać jakiś przewód? Czym Ender moze się zdziwić? Przewód jak przewód...:)

Właśnie dlatego , ze nie słyszę kabli, to mogę polecić z czystym sumieniem, bo jak bym słyszał to już inna sprawa. Gdybym słyszał np. że kabel x wpływa u mnie na bas, a nie mam przecież pojęcia jak gra system pytającego, to bym się nie odważył doradzać , bo bym się bał, czy mu czegoś nie spieprzę. A tak to mamy kabelek z czystej miedzi za cenę 1,53 zł brutto za metr , a więc nie trzeba brać kredytu , sygnał przewodzi idealnie, mam to przetestowane na ProAcach , a zdziwić się można , że słychać tak samo jak w kablowym HI-ENDzie :)   

30 minut temu, 1Ender napisał:

Który konkretnie? Ten sygnałowy do domofonów 8x0,5? 

Tak ten , ma jedną wadę, jak miałby być jako docelowy to dobrze by było wpakować go w jakiś oplot, bo jest bardzo cienki i izolacja może się przecierać. 

Napisano
44 minuty temu, tomek4446 napisał:

A tak to mamy kabelek z czystej miedzi za cenę 1,53 zł brutto za metr , a więc nie trzeba brać kredytu , sygnał przewodzi idealnie, mam to przetestowane na ProAcach , a zdziwić się można, że słychać tak samo jak w kablowym HI-ENDzie :)   

34 minuty temu, MobyDick napisał:

lepiej kupić jakiś tani kabel wyprodukowany do podłączenia kolumn. 

W to piątkowe przedpołudnie świat audio wydaje się jakiś prostszy, normalniejszy, pełen optymizmu. Kupujesz kabelek i się nie przejmujesz. Możesz się oddać słuchaniu muzyki. Ciekawe czy ten stan utrzyma się chociaż przez weekend?

Napisano
1 godzinę temu, MobyDick napisał:

Ten wydaje się trochę zbyt cienki gdyby miał być użyty pojedynczo, jako kabel głośnikowy. Trzeba by użyć przynajmniej 4 na pojedynczy przewód, czyli 8 na kabel do podłączenia jednej kolumny. To raczej nadaje się na przewody sygnałowe RCA.

To może ten ? 😁

Napisano (edytowany)
43 minuty temu, DiBatonio napisał:

To może ten ? 😁

300 złotych za niewiadomo jaki efekt... 

No to może ktoś coś poleci konkretnie

Oprócz propozycji @Audio Autonomy...

Od kolegi @audiowit dostałem propozycję, ale 500 zł to trochę dużo jak na wartość Phonara..

Wyjdzie na to że kolumny będą szukać nowego właściciela... 

Edytowano przez 1Ender
Napisano

A może zainwestujesz w cyfrową korekcję akustyki? Zakup zestawu miniDSP trochę kosztuje, ale nowe kolumny i kable mogą przypadkiem kosztować jeszcze więcej. Kolega @tomek4446 pisał, że u niego jakość wysokich tonów z DSP się poprawiła. Ja będę testował miniDSP w przyszłym tygodniu. Jak poczekasz, to opiszę, jak po jego zaaplikowaniu wysokie zmieniły się u mnie.