JacekWF Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 Może banalne ale strasznie mnie to wq.... bo co sprzątaczka sprząta i przesuwa kolumny żeby odkurzyć i zmyć podłogę kolumny spadają jej z podkładek i kolcami ryją podłogę. Co z tym zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 Zwolnić sprzątaczkę. Bądź samemu wziąć się za sprzątanie 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom.O Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 U mnie poprosiłem panią sprzątającą o niedotykanie sprzętu nawet jakby była na nim gruba warstwa kurzu. B&W dodaje do kolumn takie wkręcane elementy z gumą na końcu. (przynajmniej w serii 800) Ewentualnie są takie kolce, gdzie koniec nie jest ostry np: https://allegro.pl/oferta/kolec-pod-kolumne-kolce-kolumnowe-typ07-gwint-m8-5041247790?reco_id=88c17a41-f756-11e9-a752-6c3be5c00ee0&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 Proponuje granitowe podstawy Podkleiłem je filcem i mogę przesuwać z podstawą do woli. Jak słucham wystawiam do przodu, jak idę spać dosuwam nogą do ściany i koty nie mają pomysłu żeby na nie wskakiwać. Dość wygodne rozwiązanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 26 października 2019 Udostępnij Napisano 26 października 2019 Bo kolce to pomysł angielski na pokoje wyłożone wykładziną albo dywanem. Ci sami producenci wprost mówią, że na podłogi twarde daje się płaskie podkładki gumowe lub filcowe wkręcane w miejsce kolców, ewentualnie podkładki pod kolce, ale sam widzisz, że są z tym problemy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 października 2019 Udostępnij Napisano 28 października 2019 Nie ruszać. Sprzęt audio sprzątać samemu. A jak już się jest takim wygodnym to granitowe podstawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 31 października 2021 Udostępnij Napisano 31 października 2021 Ostatnio widziałem w Obi takie meblowe stopki półokrągłe ze śrubami idealnie pasującymi do Tannoy-a. Do wkręcania zamiast kolców. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 31 października 2021 Udostępnij Napisano 31 października 2021 (edytowany) Dnia 26.10.2019 o 14:10, yahoo111 napisał: Bo kolce to pomysł angielski na pokoje wyłożone wykładziną albo dywanem. Ci sami producenci wprost mówią, że na podłogi twarde daje się płaskie podkładki gumowe lub filcowe wkręcane w miejsce kolców, ewentualnie podkładki pod kolce, ale sam widzisz, że są z tym problemy. W punkt. Ludzie który stawiają kolumny na podkładkach i kolcach na podłodze twardej robią sobie krzywdę. Edytowano 31 października 2021 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 31 października 2021 Udostępnij Napisano 31 października 2021 3 godziny temu, Jasiek88 napisał: W punkt. Ludzie który stawiają kolumny na podkładkach i kolcach na podłodze twardej robią sobie krzywdę. A do tego dorabiają teorie, że to wprowadza izolację akustyczną między kolumny a podłogę. Otóż tak nie jest. Żeby taka izolacja zaszła, kolce musiałyby być nieskończenie ostre (zakończone zerową grubością), a to by oznaczało, że ciśnienie w miejscu kolców dążyłoby do nieskończoności, co spowodowałoby wbicie się kolców w podłogę i tym samym zwiększenie powierzchni styku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 31 października 2021 Udostępnij Napisano 31 października 2021 Widzę , ze temat po latach wrócił Mam parkiet , więc znam ten ból. Sprawdziły mi się takie stopki : https://www.audiostyl.pl/soundcare-superspikes-kolce-pod-kolumny-m8-4-szt-p-1630.html zastosowałem pod kolumny ważące 45kg/szt.. i bez problemu mogłem nimi jeździć po pokoju bez uszczerbku dla podłoża Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 A ja mam kolce i podkładki. Kolumny w domu zmieniam dość często jak sami wiecie. Lubię testować w takich warunkach. I do tej pory dziurka zrobiła się tylko jedna bo już miałem do czynienia z ciężkimi pakami. W chciałem sam. Chwila ostrożności i po co to więcej ruszać Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts