S4Home Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 Dnia 19.12.2019 o 15:34, Gonzor napisał: Yamaha 485+ taga 606v3 z magnat 302a Nadal nic lepszego nie znajdziesz. A przepraszam możliwe że udało by się z Yamah 685. Jest wydajniejsza. Ciekawsza brzmieniowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 23 maja 2020 Udostępnij Napisano 23 maja 2020 (edytowany) Wyższe modele subow klipsch to kluchy a co dopiero ten. Żaden wiatrak w onkyo nie pracuje głośno, onkyo ma gorszą kalibrację i multimedia musiccast w yamaha jest dużo lepszy. Jeśli nie masz na lepszy sub nie kupuj żadnego przeżyjesz nauczysz się swojego zestawu i będzie wiedział z czasem czego potrzebujesz. Edytowano 23 maja 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 maja 2020 Udostępnij Napisano 25 maja 2020 Dnia 23.05.2020 o 15:18, JaZz napisał: Klipsch R-8SW, bo do Magnat 302A z kolei @Q21 niebardzo jest przekonany. R8????? Magnat 302A walczy bez problemu z R12 SW czy też nowym modelem 120SW. R8 to możesz wziąć jako podkładkę pod kwiatka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 maja 2020 Udostępnij Napisano 26 maja 2020 To że ja odradzam to pół biedy. Kto poleca? Bo ten sub jest na prawdę słaby. Trzeba się trzy razy zastanowić nad takim poleceniem. Mozna stracić reputacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 maja 2020 Udostępnij Napisano 27 maja 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gonzor Napisano 7 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2020 A czym się różnią TAGA HARMONY TAV-606 V.3 SE 5.0 od tych bez "SE" oprócz ceny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 SE Mają wieksze magnesy z głośnikach. Podobno coś robiono jeszcze w zwrotnicy. Ale tego już nie wiem. Na stronie Tagi jest informacja o różnicach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 No po pierwsza sprawa stereo 2.1 nie masz suba pod stereo. Druga sprawa to efekt amplitunera AV. W nim funkcja stereo to taka sama funkcja jak radio, i bluetooth. To urządzenie kinowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 10 godzin temu, JaZz napisał: Tylko tutaj już dochodzi kwestia przestawiania za każdym razem ustawień po między muzyką a filmem bo speaker configuration nie można zaprogramować na każdy program (scene) inaczej Ale możesz do Scene zapisać tryb Direct, na przykład. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 Tak naprawdę to dopiero Pure Direct pokazuje jaki system mamy i obnaża jego słabości. Złe ustawienie kolumn , niedoskonałości akustyczne pomieszczenia , słabość końcówek mocy , jakość źródła itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 O ile słuchasz muzyki stereo z amplitunera to polecam włączenie Pure Direct i pokombinowanie z pozycjonowaniem kolumn / fronty/ tak by ustawić "scenę " zaczynając od trójkąta równobocznego i go modyfikując . To nie jest istotne ile kosztował Twój sprzęt , mój amplituner kosztował 8k. a i tak z początku nie wyobrażałem sobie słuchania w Pure Direct , bo była jedna wielka kicha , czyli płasko i bez wyrazu Wiele udało mi się zwojować akustyką , zmiana kolumn i ich ustawieniem, ale i tak zbudowałem oddzielny system stereo. Pewnych rzeczy nie przeskoczymy i wg. mnie już w dniu zakupu je zaakceptowaliśmy kupując amplituner do kina domowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2020 No to jeśli brakuje średnicy to kwestia amplitunera kina. Pamiętajmy o jednym. Dałeś 5k za system kinowy. I w kinie to gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2020 Daruj sobie końcówkę , jak chcesz poprawy to rozdziel systemy kupując integrę / fronty wspólne/. Co z tego , że dołożysz końcówkę mocy jak sygnał i tak będzie przez preamp amplitunera KD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełK Napisano 13 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2020 Dnia 25.11.2019 o 08:53, S4Home napisał: Postów od groma na ten sam temat w ostatnim czasie. A rozwiązanie może nie jedno ale jedno z lepszych Yamaha 485+ taga 606v3 z magnat 302a. Pisz do nas o cenę. Pozdrawiam Jak wygląda sprawa konfiguracji ? Na samym YPAO szału nie ma (u mnie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełK Napisano 13 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2020 Small i 80 Hz na starcie zmieniłem. Już trochę poprawiłem sub. Jak ktoś już napisał, poznajemy się z zestawem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2020 Jestem za. Kup po prostu dobrą integre z czasem i przepinaj sobie kable na bananach na przykład. Problem z głowy. YPAO to dobra kalibracja co nie znaczy że warto dokonać manualnych zmian I dokładnie! Poznać się z systemem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2020 Mikrofon YPAO ma za zadanie zrobić pomiar pomieszczenia. Po pomiarze, wprowadza bilans charakterystyki. Jeżeli brakuje Ci nadal środka, to problem może leżeć w kilku przypadkach: -akustyka pomieszczenia -charakterystyka amplitunera -charakterystyka głośników Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 lipca 2020 Dokładnie tak. Słusznie zauwazył Miras. Zwróć uwagę że linia linii różnych kolumn nie jest równa. Patrząc na wykres ------------ nie oznacza że grają równo. Popatrz na wzmacniacze. Wśród modeli tranzystorowych od 2000 do 20000 róznice laboratoryjne mogą być małe a brzmieniowe znaczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełK Napisano 9 lipca 2020 Udostępnij Napisano 9 lipca 2020 (edytowany) Panowie wyskoczył mi jeszcze jeden problem w polecanym zestawie. Czasami podczas oglądania filmu na netflixie lub po hdmi z laptopa dźwięk zanika na dosłownie sekundę, po kilku takich przerywnikach (czasami co 3 minuty) zauważyłem, że na amplitunerze znikają ikony podłączone głośniki. Możecie doradzić w czym może być problem ? PS. np po bluetooth nigdy nie mam tego problemu. Edytowano 9 lipca 2020 przez PawełK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 lipca 2020 Problem lezy po stronie słabego kabla HDMI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełK Napisano 10 lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 lipca 2020 Polecisz jakiś kabel od Was ? 3m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 lipca 2020 Udostępnij Napisano 13 lipca 2020 W jakim budżecie? Nie musisz kupować kabla za setki złotych. Po prostu ten który masz jest uszkodzony albo wyjątkowo słabej jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełK Napisano 14 lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 lipca 2020 Sęk w tym, że jest nowy. Kupiłem bez analizowania na allegro za 40 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 lipca 2020 No nie ważne że jest nowy. Nie spełnia wymogów. Po prostu weź jakiś lepszy na próbę ze sklepu gdzie możesz oddać. i juz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 15 lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 lipca 2020 Wiesz pewnie są i tak gównianej jakości kable że i na krótki odcinku wymiękają, to nawet nie jest problem jakości miedzy tylko braku ekranowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts