Mih Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 @MobyDick Na podstawie własnych przemyśleń co byś sugerował brać pod uwagę z kolumn podłogowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Dnia 5.03.2021 o 21:56, RLC napisał: https://www.olx.pl/oferta/kolumny-magnat-quantum-655-CID99-IDIGhdI.html https://www.olx.pl/oferta/kolumny-elac-jet-fs-137-wstega-CID99-IDHPDnr.html Elac z Jet to może być to 👍 Myślę ze to bardzo dobre propozycje. https://allegrolokalnie.pl/oferta/magnat-quantum-655 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mih Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Te elac debut, o których pisałem, w czym ustępują magnatowi i temu fs 137. Generalnie wszędzie mają dobre opinie, o tych z propozycji prawie nic nie idzie znaleźć nawet na zagranicznych portalach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 7 godzin temu, Mih napisał: Elac debut serii f5 lub f6 Jeżeli jesteś przekonany do tych kolumn to je kup, ale jak będziesz miał okazję to posłuchaj Magnat 655 oraz Elac 137. Tutaj są tylko propozycję Ty decydujesz co kupisz. Poczytaj wątek o Q5 naprawdę różne kolumny z nim grają dlatego warto przesłuchać kolumny przed zakupem, każdy z nas inaczej odbiera dźwięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Czy jest w ogóle jakaś sensowna alternatywa (cenowo i jakościowo) dla Chromecast Audio z mini toslinkiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mih Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 4 minuty temu, Stolarz napisał: Czy jest w ogóle jakaś sensowna alternatywa (cenowo i jakościowo) dla Chromecast Audio z mini toslinkiem? Z tego co patrzyłem to nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Cały czas boli mnie cena chromecasta a potrzebuję streama z telefonu zrobić niedużym kosztem, czy gołe Pi4 zagra po usb z Q5, ktoś to może sprawdzał? opcja z nakładkami zbyt droga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Dla mnie "malyna" to czarna magia więc się nie wypowiem 🤐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 1 godzinę temu, cky gex napisał: czy gołe Pi4 zagra po usb z Q5 a dlaczego ma nie zagrać? Połączysz przecież USB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 W sensie czy kompatybilne będzie a jeśli tak to czy zagra zadowalająco i czy dużo gorzej od nakładek z optycznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Elac F6 to jednak spore kolumny. Byłbym ostrożny w podłączeniu ich do Q5 PRO Na pewno nie w ciemno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 W ciemno kupowanie to błąd Ale jeżeli smsl 5qpro napędził moje oberony RLS i nie było tragedii, to nie wyłoży sie chyba na elac-ach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gAdam Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 @cky gex jest jeszcze ieast audiocast m5 ale ma tylko wyjście Jack Stereo 3,5mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 No właśnie. Ja mam dylemat. Czy kupować używane CA czy dołożyć trochę i złożyć Malinkę. Za Maliną przemawia modułowość, większa funkcjonalność. Pytanie ile wyjdzie końcowa cena jeśli chciałbym złożyć coś co zastąpi CA czyli streamer (Spotify, Tidal). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gAdam Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 (edytowany) Czy to jest jakaś podróbka czy stara wersja S.M.S.L Q5 pro https://www.amazon.de/dp/B01M320MRR/ref=sr_1_1_sspa @MobyDick podawałeś link do niego w innym poście Edytowano 9 marca 2021 przez gAdam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Wygląd na to samo. SMSL Q5 Pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Czemu podróbka lub stara wersja są jakieś różnice? Ja mam właśnie tego z amazonu - była obniżka na 83 euro czyli tyle co z chin a w razie czego wsparcie gwarancyjne z amazonu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Wygląda na normalny Q5 pro koloru czarnego. Pilot pewnie będzie plastikowy, bo te metalowe ze zdjęcia od dawna nie są produkowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gAdam Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Różnice jaka znalazłem: Pasmo częstotliwości: 20 Hz-20 kHz, Moc wyjściowa: 40 W x 2 (4 omy)., Zakres dynamiki: 100 dB @cky gex z jakim kolumnami Ci to gra ? jak go oceniasz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 (edytowany) Ewentualnie:https://ieast.pl/produkt/m20-wireless-multi-room-sound-streamer/https://ieast.pl/produkt/m30-wireless-multi-room-sound-streamer/ Mój SMSL będzie dzisiaj. Zamówiony 24 lutego. Niecałe dwa tygodnie. Chyba nie tak źle jak na podróż z Chin :>>> Edytowano 9 marca 2021 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 5 godzin temu, gAdam napisał: Różnice jaka znalazłem: Pasmo częstotliwości: 20 Hz-20 kHz, Moc wyjściowa: 40 W x 2 (4 omy)., Zakres dynamiki: 100 dB @cky gex z jakim kolumnami Ci to gra ? jak go oceniasz ? mam Polk S20E i jestem mega zadowolony choć na początku nie byłem bo przy pierwszym próbnym odsłuchu strasznie drażniły mnie wysokie tony ale zjechałem na -2 z treblami + EQ na E3 i E4 - ten drugi jednak mi bardziej pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Dobra. SMSL dotarł. Dzisiaj raczej zrobię tylko testy sprawności. Dopiero jak jutro dotrze do mnie streamer to sprawdzę na optyku brzmienie i coś napiszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 No właśnie. Ja mam dylemat. Czy kupować używane CA czy dołożyć trochę i złożyć Malinkę. Za Maliną przemawia modułowość, większa funkcjonalność. Pytanie ile wyjdzie końcowa cena jeśli chciałbym złożyć coś co zastąpi CA czyli streamer (Spotify, Tidal).W najprostszej wersji kup sobie raspberry pi 3b+ używkę za jakieś 130zl do wyrwania i po usb możesz słuchać. Mówią że po usb lepiej gra Pi4,ale jeśli w planach masz nakładkę to pi3 spokojnie wystarczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gAdam Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 @cky gex dzięki za info. Zamówiłem dziś tego co Ty, okazuje się że to wersja mini ( ciekawe jak bardzo różni się od wersji normalnej) - przyjedzie będę testował. Nurtuje mnie cały czas kwestia odsłuchu - nie mam jak tego zweryfikować, w wielu wątkach gdzie porównywane są SMSL Q5 PRO np. z Topping MX3, padają stwierdzenie że Topping jest przyjemniejszy, przytoczę tu chociażby opinię @Q21: "Warto jeszcze zwrócić uwagę na Toppinga MX3, który zagra szerzej i lepiej kontroluje niskie częstotliwości." czy też @RLC i @MobyDick z tego wątku post #422 W Jednej z recenzji znalazłem (link) takie zdanie: "...sposób, w jaki analogowy wzmacniacz będzie zniekształcał dźwięk, jest o wiele ładniejszy niż cyfrowy wzmacniacz, który powoduje bardziej zepsute i wyrzeźbione zniekształcenia." (tłumaczenie z francuskiego via GT) Czy dobrze zrozumiałem że Q5, może wyolbrzymić niedoskonałości słuchanej muzyki, będzie ostro i nieprzyjemnie ? Czy odpowiednio dobrana do niego kolumna może to zmienić ? A z kolumnami mam największy problem - w moim przypadku będą odsunięte 2 metry od tylnej ściany i po około 1,2 od bocznych - między nimi mebel. Chcę wypożyczyć do odsłuchu Elac Debut B5.2, Q Acoustics 3020i i Kef Q350 - niestety okazuje się że to nie taka prosta spraw ( pewnie za tanie ) Macie może jakieś sugestie ? ps. Przypomina mi to rozważania na czy kupić LCD czy Plazmę.@Stolarz Ty którego zamówiłeś - mógłbyś podać link? co będziesz do niego podpinał ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 9 marca 2021 Udostępnij Napisano 9 marca 2021 Ale z tego co mi wiadomo to nie ma żadnej wersji mini Q5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts