Fafniak Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 A co ma do tego magnat ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 15 minut temu, Fafniak napisał: A co ma do tego magnat ? Pytam o Q5 a nie Magnata.Przeczytaj uważnie.A Magnat akurat też można połączyć z komputerem.Ale moje pytanie dotyczy SMSL Q5. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 42 minuty temu, Fafniak napisał: Komputer pod Magnatem średnio więc pomyślałem że może chińczyk lepiej sobie z tym poradzi. @Fafniak chyba zrozumiałe jest pytanie kolegi 😉 42 minuty temu, Fafniak napisał: Komputer pod Magnatem średnio więc pomyślałem że może chińczyk lepiej sobie z tym poradzi. @Fafniak chyba zrozumiałe jest pytanie kolegi 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 Przed chwilą, RLC napisał: @Fafniak chyba zrozumiałe jest pytanie kolegi 😉 @Fafniak chyba zrozumiałe jest pytanie kolegi 😉 No widać dla niektórych nie do końca.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 Napisałeś że mahnat z komputerem nei bardzo więc q5 Niejasne to dla mnie było Co do usb to pomijając kable dodawane przez producenta miałem ultraviolet - ze względu na długość Fajnie jak kabel jest dobrze wykonany - trzyma standard rozmiarowy wtyczek Supra jest ok ultraviolet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 Przed chwilą, RLC napisał: @Fafniak chyba zrozumiałe jest pytanie kolegi 😉 @Fafniak chyba zrozumiałe jest pytanie kolegi 😉 No widać dla niektórych nie do końca.... 2 minuty temu, Fafniak napisał: Napisałeś że mahnat z komputerem nei bardzo więc q5 Niejasne to dla mnie było Co do usb to pomijając kable dodawane przez producenta miałem ultraviolet - ze względu na długość Fajnie jak kabel jest dobrze wykonany - trzyma standard rozmiarowy wtyczek Supra jest ok ultraviolet Ok.I o to mi chodziło.Magnat podłączałem pod laptopa i nie podobał mi się efekt dźwiękowy.Teraz chce podłączyć Q5 ale obiło mi się o uszy że jest wrażliwy na przewody dlatego pytam co by warto spróbować kupic-wypozyczyc z przewodów usb. 2 minuty temu, Fafniak napisał: Napisałeś że mahnat z komputerem nei bardzo więc q5 Niejasne to dla mnie było Co do usb to pomijając kable dodawane przez producenta miałem ultraviolet - ze względu na długość Fajnie jak kabel jest dobrze wykonany - trzyma standard rozmiarowy wtyczek Supra jest ok ultraviolet Ok.I o to mi chodziło.Magnat podłączałem pod laptopa i nie podobał mi się efekt dźwiękowy.Teraz chce podłączyć Q5 ale obiło mi się o uszy że jest wrażliwy na przewody dlatego pytam co by warto spróbować kupic-wypozyczyc z przewodów usb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 9 minut temu, T Z6 napisał: ale obiło mi się o uszy że jest wrażliwy na przewody uhhh jasne.... od faceta który żyje chyba na wenus bo atmosfera żre mu powierzchnię styków tak że po kilku miesiącach musiał czyścić i dzięki temu zdjął koc z głośników Ty wierzysz w te pierdoły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
payoss Napisano 28 marca 2021 Udostępnij Napisano 28 marca 2021 Witam wszystkich. Temat doczytałem do 12 strony, większość to kłótnie i przepychanki słowne, ostatnia strona to samo... do rzeczy: Szukam zestawu stereo: tani wzmacniacz + lepsze głośniki. Pomieszczenie 15m2. Jestem zainteresowany kupnem tego taniego wzmacniacza SMSL Q5pro, ale widze że firma ma ich w ofercie kilka, np. SMSL SA-300 itd... Który wybrać? skoro muzyki chce słuchać z telefonu/komputera i gramofonu który zamierzam kupić w ten czas co wzmacniacz. Głośniki chce do 3k pln. Jakie głośniki będą pasować do tego wzmacniacza ? Chce pojechać gdzieś na odsłuch i cos wybrać. Czy Klipsch zagra z nim dobrze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 (edytowany) Kupiłem zwykły przewód usb z eurortvagd i smsl brzmi pięknie przez usbka.Przy lepszym przewodzie pewnie będzie jeszcze lepiej.Nie przestaje mnie zadziwiać ten maluch 😁.W Magnacie też chwalonym za usb już tak fajnie nie jest. Edytowano 29 marca 2021 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 1 minutę temu, T Z6 napisał: Przy lepszym przewodzie pewnie będzie jeszcze lepiej w sensie że ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 (edytowany) 8 minut temu, Fafniak napisał: w sensie że ? Że lepszy przewód😂Audiofilskie voodoo 😂Ale gdy do Magnata wymieniłem głośnikowy z Cordiala na Tare Labs to góra się poprawiła.Z zapiaszczonej na jednak wyraźniejsza.Wiec.... Edytowano 29 marca 2021 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 "Zapiaszczonej"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Jak dojdę do porządku z przeprowadzką maliny to za jakis czas zafunduje sobie suprę. Może będzie w jakiejs promocji. (ale nie do smsl-a tylko do RME) i zafunduję jej fikuśny oplot i jakieś fensy napisy typu... hmm " full range digital shiiit" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 5 minut temu, TomekN napisał: "Zapiaszczonej"? Tak.Czyli takiej malo wyraźnej jak dla mnie.Ale każdy ma własne odczucia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 (edytowany) Moje odczucie jest takie, że zmiana kabla USB na lepszy poprawiłaby jakość audio o 0,004%. Nie jest to duża zmiana, ale zawsze 🙂 Wiec może warto wydać 1000-2000 zł na audiofilski kable USB. Edytowano 29 marca 2021 przez TomekN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Przed chwilą, TomekN napisał: Moje odczucie jest takie, że zmiana kabla USB na lepszy poprawiłaby jakość audio 0,004% I tak muszę kupić dłuższy bo tak być nie może😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Na FB jest taka grupa "Kabel z Szacunku do przewodnictwa w audio". Chłopaki dyskutują o różnych kablach, zasilających, interkonektach itd.[mention=13760]Fafniak[/mention] najlepsze jest na początku gdy chcesz przystąpić do grupy. Robisz najpierw wyznanie wiary. Oświadczasz, że wierzysz w kable i nie jesteś kablowym trolem i nie będziesz rozwalać dyskusji i robić sobie podśmiechujek z osób poważnie pytających czy warto kupić widełki do kabli za 5 stów. Wchodzisz w to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 3 minuty temu, Wito76 napisał: Na FB jest taka grupa "Kabel z Szacunku do przewodnictwa w audio". Chłopaki dyskutują o różnych kablach, zasilających, interkonektach itd.[mention=13760]Fafniak[/mention] najlepsze jest na początku gdy chcesz przystąpić do grupy. Robisz najpierw wyznanie wiary. Oświadczasz, że wierzysz w kable i nie jesteś kablowym trolem i nie będziesz rozwalać dyskusji i robić sobie podśmiechujek z osób poważnie pytających czy warto kupić widełki do kabli 5 stów. Wchodzisz w to? Widziałem to.Ale jestem bardziej normalny😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 (edytowany) 21 minut temu, Wito76 napisał: Na FB jest taka grupa "Kabel z Szacunku do przewodnictwa w audio". Chłopaki dyskutują o różnych kablach, zasilających, interkonektach itd.[mention=13760]Fafniak[/mention] najlepsze jest na początku gdy chcesz przystąpić do grupy. Robisz najpierw wyznanie wiary. Oświadczasz, że wierzysz w kable i nie jesteś kablowym trolem i nie będziesz rozwalać dyskusji i robić sobie podśmiechujek z osób poważnie pytających czy warto kupić widełki do kabli 5 stów. Wchodzisz w to? Nie da się chyba lepiej podsumować tego tematu No ale ciiii. Bo jeszcze ktoś zgłosi do moderacji, że ich obrażajo :>>> Edytowano 29 marca 2021 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 20 minut temu, Wito76 napisał: Na FB jest taka grupa "Kabel z Szacunku do przewodnictwa w audio". Chłopaki dyskutują o różnych kablach, zasilających, interkonektach itd.[mention=13760]Fafniak[/mention] najlepsze jest na początku gdy chcesz przystąpić do grupy. Robisz najpierw wyznanie wiary. Oświadczasz, że wierzysz w kable i nie jesteś kablowym trolem i nie będziesz rozwalać dyskusji i robić sobie podśmiechujek z osób poważnie pytających czy warto kupić widełki do kabli 5 stów. Wchodzisz w to? yyy eee no chyba nie 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 Ale przynajmniej jest porządek. Jak na wojnie, albo jesteś z nami albo przeciwko nam. Nie podoba się to... oddal się.Żeby była jasność zapisany jestem do tej grupy. Jest paru śmiertelnie poważnych kupujących zasiłki za 2k i cmokajach na to i owo w brzmieniu, ale reszta jest normalna i doradzą przeciętnemu Kowalskiemu jaki kabelek rca czy usb kupić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 (edytowany) Ten wzmacniacz jest wrażliwy na kable głośnikowe, jak większość wzmacniaczy impulsowych. Co do kabli cyfrowych zdania są podzielone, co do tego czy mają wpływ na dźwięk ( jeśli są prawidłowo wykonane i mają odpowiednie wymagane parametry do tego celu ). Można kupić przedłużacz USB do kabla który jest na wyposażeniu. Te kabelki często są dość luźno pasowane i wtedy można pomyśleć o czymś innym. Ja używam 2 m Lenovo płaski w białym kolorze przewidziany do telefonów. Jest bardzo dobrze wykonany i pewnie siedzi w gnieździe. Do tego niedrogi lecz również ładnie wykonany i wyposażony w filtr ferrytowy od strony komputera przedłużacz ( chyba 3 m długości z przezroczystego tworzywa ). Działa bez zarzutu i ładnie wygląda. Przez izolację widać że jest w pełni ekranowany. Edytowano 30 marca 2021 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiver07 Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 (edytowany) Dnia 28.03.2021 o 23:05, payoss napisał: Witam wszystkich. Temat doczytałem do 12 strony, większość to kłótnie i przepychanki słowne, ostatnia strona to samo... do rzeczy: Szukam zestawu stereo: tani wzmacniacz + lepsze głośniki. Pomieszczenie 15m2. Jestem zainteresowany kupnem tego taniego wzmacniacza SMSL Q5pro, ale widze że firma ma ich w ofercie kilka, np. SMSL SA-300 itd... Który wybrać? skoro muzyki chce słuchać z telefonu/komputera i gramofonu który zamierzam kupić w ten czas co wzmacniacz. Głośniki chce do 3k pln. Jakie głośniki będą pasować do tego wzmacniacza ? Chce pojechać gdzieś na odsłuch i cos wybrać. Czy Klipsch zagra z nim dobrze ? https://youtu.be/LsaOy3zNCDY Robiłem testy bardzo udane połączenie. Dawno nie słyszałem tak dobrego dźwięku. W telefonie aż mi mikrofon siadał taki był bas. Czysto, przestrzennie z dobrym detalem. Kabla usb to ja używam od telefonu i jest ok. Telefon podłączam przez USB i gra muzyczka. Generalnie wolę streaming z telefonu FLAC w dobrej jakości. https://youtu.be/mjBEiQaAVwA Edytowano 30 marca 2021 przez Shiver07 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Co do kabli cyfrowych zdania są podzielone, co do tego czy mają wpływ na dźwięk To prawda, zdania są podzielone. Przy czym jedna strona przedstawia takie argumenty za swoją opinią: a druga - najczęściej ogranicza się do stwierdzenia "Ale ja słyszę delikatną poprawę" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiver07 Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 Jak można kupić kabel USB do smsl za więcej niż on jest wart to czysta głupota 😁😄🤣😭😂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts