Gość Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 (edytowany) Skończe już może z tym przepychankami. Zachowujecie się jak dzieci w podstawówce. Zapytaj się kogo o coś konkretnego, to po 2 odpowiedziach cisza, ale na przepychanki o złote uszy i inne to czas jest. Edytowano 24 czerwca 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Dnia 23.06.2020 o 06:34, S4Home napisał: Rozumiem że w kable też nie wierzysz? wyjaśnij w jaki sposób kable w temperaturze pokojowej mogą zmienić swoją strukturę, bo tylko to może zmienić fizyczne właściwości kabla. Dotyczy to też sprzętu, czy TV, komputer zmienia swoje parametry po wygrzaniu? Nie bo wtedy nadaje się do kosza, a jak zmienia to słaba jakość to powoduje. 1 minutę temu, Adam Wesolowski napisał: Zapytaj się kogo o coś konkretnego, to po 2 odpowiedziach cisza, ale na przepychanki o złote uszy i inne to czas jest. Bo tylko na tym się znają. A co mają napisać , nową mitologię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 7 godzin temu, Karol64208 napisał: raczej Sowie uszy To w takim razie Szanowny Kolego proponuje Ci zrobić badanie słuchu ponieważ masz bardzo słaby słuch albo za niedługo nie będziesz już słyszał. 6 godzin temu, Karol64208 napisał: Pisałem już wielokrotnie kolumny mogą zmienić brzmienie w kilku przypadkach. 1. Słaba jakość / grzanie się cewki głośnika/. 2. Kiedy głośniki uszkodzone -przesterowane. 3. Otoczenie w którym się znajdują jest zawilgocone, lub częste zmiany tych warunków/ obudowa wtedy zmienia swój rezonans oraz membrany i zawieszenia. To są przyczyny a później skutek zmian w odsłuchu o których piszecie, a to znaczy że parametry tych kolumn się zmieniają nie oto chyba chodzi producentom. Panowie nie twórzcie nowych zasad fizyki bo i tak Wam nikt nie da Nobla, a raczej proponuję zgłębić podstawy fizyki. I na tym zakończmy dyskusję. A jeżeli te trzy punkty o których wspominasz nie mają miejsca tzn. jest dobra jakość, nie są przesterowane i grają tym samym pokoju oraz temperaturze to co jest przyczyną? Nikt tu nie pisze o zmianie parametrów kolumn chciałem zauważyć. Tutaj chodzi o zmiany barwy brzmienia takie jak np: twarde-miękkie, ostre-łagodne itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Zawsze się trafi ktoś, kto twierdzi że zimą można jeździć na letnich oponach. Strata czasu i energii na dyskusję i przekonywanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 5 godzin temu, lysyrafal napisał: Tutaj chodzi o zmiany barwy brzmienia takie jak np: twarde-miękkie, ostre-łagodne itd. to wszystko wiąże się ze zmianami w parametrach. Trudno wymagać od Wszystkich żeby się na tym znali, ale dlaczego zabierają głos w dyskusji.... 5 godzin temu, lysyrafal napisał: Szanowny Kolego proponuje Ci zrobić badanie słuchu ponieważ masz bardzo słaby słuch albo za niedługo nie będziesz już słyszał. Sorry, a ze względu na moją prace robię regularnie, ostatnio w styczniu. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 22 godziny temu, Adam Wesolowski napisał: Zapytaj się kogo o coś konkretnego, to po 2 odpowiedziach cisza, ale na przepychanki o złote uszy i inne to czas jest. Kwintesencja forum. Zacznij temat o kablach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Kwintesencja forum. Zacznij temat o kablach Nie muszę o kablach. Chciałem zasięgnąć opinii o słuchawkach i dostałem tylko jakąś głupawą sarkastyczną ripostę. Przewody RCA - skoro już o kablach mowa - też kupiłem na pałę, bo się nie dowiedziałem co dobre a co nie. Ludzie to jednak lubią czas tracić na takie pierdoły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 A co chciałeś wiedzieć o słuchawkach ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 16 minut temu, MobyDick napisał: A co chciałeś wiedzieć o słuchawkach ? To czego się dowiedziałem: że nikomu "dupy nie urwało". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Myślę ze powinieneś posłuchać tych słuchawek z jakimś DAC/Ampem . Wyjścia słuchawkowe amplitunerów kd chyba w tej dziedzinie nie brylują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Z KD już jakiś czas temu się pożegnałem. Teraz mam CXA 81 + CXN i też jakoś efektu wow nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 (edytowany) Dlatego napisałem że może lepiej spróbować z czymś co jest typowo do słuchawek. A może potrzebne są po prostu inne słuchawki ? Edytowano 25 czerwca 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 8 godzin temu, Adam Wesolowski napisał: Teraz mam CXA 81 + CXN i też jakoś efektu wow nie ma. Słuchawki na ogół służą odciążenia domowników od hałasu, lub nocy jak się ma upierdliwych sąsiadów. Dlatego brak wow Tyko kolumienki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 10 godzin temu, Adam Wesolowski napisał: Z KD już jakiś czas temu się pożegnałem. Teraz mam CXA 81 + CXN i też jakoś efektu wow nie ma. Tutaj akurat nie jestem zaskoczony. CA robił dobre wzmaki za 2 tysiące. Niestety te droższe konstrukcje, to są słabe uważam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 W słuchawkach nie czuje się najlepiej. Sam mam w domu 4 pary nausznych. Słuchałem może z 15 modeli. Są lepsi znawcy. CXA81 + CNX nie robi szału na słuchawkach czy na kolumnach? Jakie masz kolumny do niego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 20 godzin temu, MobyDick napisał: Dlatego napisałem że może lepiej spróbować z czymś co jest typowo do słuchawek. A może potrzebne są po prostu inne słuchawki ? Próbowanie z inną elektroniką to już by była pogoń za króliczkiem. Inne słuchawki? No właśnie to było celem "tamtego" posta, żeby się inni posiadacze wypowiedzieli, czy je mają (opinie) i może zmienili na inne lub w ogóle mają inne z CXA i są zadowoleni itd. 1 godzinę temu, S4Home napisał: CXA81 + CNX nie robi szału na słuchawkach czy na kolumnach? Jakie masz kolumny do niego? Tylko na słuchawkach nie robi szału, kolumn są jeszcze stare więc nie ma się czego dobrego spodziewać. Szukanie kolumn przerwała niestety epidemia. Swoje typy mam, ale chciałbym posłuchać a na to poczekam jak R0 spadnie do 0.2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Bardzo ciężko jest porównać słuchawki do kolumn, jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Ja swojego czasu miałem ponad 15 par słuchawek i było to paranoją, ponieważ i tak korzystałem z 2 czy 3 par. MSR7 to bardzo dobre słuchawki przenośne o dynamicznym i czystym brzmieniu ale niemożliwym jest osiągnięcie takiej przestrzenności dźwięku jak z zestawu stereo, nawet budżetowego. Pytanie także jakie brzmienie preferujesz i co chciałbyś uzyskać? Wzmacniacz słuchawkowy w Cambridge Audio jest tylko dodatkiem. Zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 8 minut temu, Q21 napisał: Bardzo ciężko jest porównać słuchawki do kolumn, Co do tego nie mam żadnych wątpliwości. 12 minut temu, Q21 napisał: Pytanie także jakie brzmienie preferujesz i co chciałbyś uzyskać? Najogólniej rzecz biorąc to dobre brzmienie. A może po prostu już jest dobrze (i było wcześniej) tylko nie zmieniło się o 180 stopni i dlatego nie zauważyłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Hmm a ile chciałbyś dać za takowe słuchawki ? Może przez to że miałeś do czynienia z sprzętem dużym , kolumnami to twoje oczekiwania są zbyt duże? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 (edytowany) No, tak z 500 max do 600 euro bym przetrawił o ile ma sens kupowanie słuchawek za te kwoty i podłączanie ich bezpośrednio do wzmacniacza bez dodatkowych wzmacniaczy słuchawkowych. Edytowano 26 czerwca 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Sęk w tym że kupowanie dość drogich słuchawek do podłączenia wyłącznie do wyjścia słuchawkowego wzmacniacza zwykle nie ma większego sensu. W takiej sytuacji lepiej poprzestać na tańszych. Bardzo rzadko lecz zdarzają się wzmacniacze głośnikowe wyposażone w dobrej jakości wzmacniacze słuchawkowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 Drogich może nie, ale skoro kolumny są w pewnym sensie dopasowane to pewnie i słuchawki jedne grają lepiej a drugie gorzej z danym wzmacniaczem i źródłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 Sporo tu może zależeć od budowy wzmacniacza i słuchawek. Często we wzmacniaczach stereo słuchawki podłącza się do jego końcówki mocy przez rezystory. Ponoć słuchawki o wysokiej impedancji wtedy sprawdzają się dobrze. Ostatecznie trzeba posłuchać. Jest tyle słuchawek i wzmacniaczy i do tego gustów i oczekiwań, że trudno oczekiwać tego że ktoś powie Ci jakie masz kupić słuchawki do danego wzmacniacza i będziesz tym zachwycony. W międzyczasie możesz zmienić wzmacniacz i wtedy okaże się że wcześniejszy zakup był nietrafiony do nowego sprzętu. Dalszy ciąg rozmowy na temat słuchawek lepiej kontynuować w innym temacie, w dziale nieponęconym słuchawkom. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 Dnia 27.06.2020 o 23:03, MobyDick napisał: Dalszy ciąg rozmowy na temat słuchawek lepiej kontynuować w innym temacie, w dziale nieponęconym słuchawkom. Zgadzam się. I zapewne zaglądają tam osoby lepiej siedzące w temacie słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Zgadzam się. I zapewne zaglądają tam osoby lepiej siedzące w temacie słuchawek. W pełni się zgadzam, tylko że paradoksalnie to właśnie tak trudno było o jakąkolwiek konstruktywną (/żadną) odpowiedź. PS. Przydałby się jeszcze osobny temat (może nawet osobny dział) o "ZŁOTYCH USZACH" i "SOWICH USZACH". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts