seba s3 Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 Witam serdecznie wszystkich . Subwoofer do 20mk 70%muzyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 Do muzyki to raczej jakiś zamknięty. Jeśli może być tylko jeden to np. SvS SB3000, Rel T9i, Monitor Audio Silver W12. Polecałbym jednak kupić dwa, wtedy mogą być mniejsze, np. dwa SvS SB2000, albo Rel T7i, czy Monitor Audio Bronze W10 albo Radius 390. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 Nie podałeś budżetu i kolumn z jakimi subwoofer będzie pracował. Ale ogólnie brałbym pod uwagę dwa bardzo dobre subwoofery, dedykowane także do muzyki. Spójrz na SVS SB-1000 oraz REL T/5I. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karo Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 1 godzinę temu, yahoo111 napisał: Do muzyki to raczej jakiś zamknięty. Jeśli może być tylko jeden to np. SvS SB3000, Rel T9i, Monitor Audio Silver W12. Polecałbym jednak kupić dwa, wtedy mogą być mniejsze, np. dwa SvS SB2000, albo Rel T7i, czy Monitor Audio Bronze W10 albo Radius 390. T7i, T9i to nie są konstrukcje zamknięte. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 2 godziny temu, yahoo111 napisał: Polecałbym jednak kupić dwa, wtedy mogą być mniejsze, No wlasnie dwa.! Ja caly czas poluje na dwa subki (bo to malenstwa), czyli 2x rel quake w pomieszczeniu schodza nizej niz moje florstandy i to mi pasuje a ze mocy nie maja jakiejs niewyobrazalnej to nic. Wazna jest jakosc, szybkosc i zejscie.... pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba s3 Napisano 5 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 mam REL T 9i dobry szybki bas ale 2 razy za mało. Potrzebuje poczuć bas w klatce i to mocno mocnego SVS kwota ok 5000 lub więcej lubie dużo basu dobrego bo nie wiem czy dokupienie drugiego rela t 9i da dobry efekt pewnie tylko uzupełni braki myśle o svs sb 3000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba s3 Napisano 5 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 myśle o svs sb 3000 taki subwoofer powinien być 100 % wystarczajacy co myślicie o tym svs sb 3000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba s3 Napisano 5 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 Kolumny paradigm i wzmacniacz yamaha dsp-z9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 5 lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, seba s3 napisał: Kolumny paradigm i wzmacniacz yamaha dsp-z9 Konstrukcja robi wrażenie Ps: to nie wzmacniacz a amplituner 9.1 Edytowano 5 lipca 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba s3 Napisano 5 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 wzmacniacz kina domowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 Ale jaki! Bardzo dobra maszyna grająca lepiej niż nie jeden wzmacniacz Zostaw go!co Do suba to zdecydowanie REL albo typowo do stereo T5i w ilości x2 albo HT 1205 tu masz znakomity sub do stereo i kina. Także Tannoy TS 2.12 będzie świetny, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba s3 Napisano 6 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 mam rel t9i tylko nie czuje na klatce uderzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba s3 Napisano 6 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 dokupić drugi ? wolał bym kupic SVS sb 3000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 6 lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 48 minut temu, seba s3 napisał: mam rel t9i tylko nie czuje na klatce uderzenia Bedac na koncercie heavymetalowym czułem uderzenia stopy perkusji na klatce piersiowej. Tego nie otrzymasz w domowych warunkach. Potrzeba naprawde duzej membrany niekoniecznie nisko schodzacej. Raczej na sztywnym zawieszeniu i szybkie impulsy jak np. Z perkusji inaczej to bedzie taki odczowalny rezonans/buczenie z duzym poziomem glosnosci a nie "uderzenie". Pytanie tylko po co tak przeciazac narząd słuchu? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale na koncertach metalowych wiekszosc sie bawi w "zatyczkach do uszu"!!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 6 lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 Miałem kilka różnych sprzętów grających, zaczynałem od belki JBL Bar 5.1 (rozwiązanie tymczasowe przed zakupieniem kina domowego). Subwoofer w tym zestawie był niezbyt muzykalny, ale uderzenia rzeczywiście dawały się mocno odczuć. W kinie zaczynałem od subwoofera Radius 370HD i już tego uderzenia w nim nie było czuć, ale jednocześnie bardzo dobrze zgrał się z kinem (po wyłączeniu od razu czuć było brak dołu). W końcu się zepsuł i teraz mam subwoofer Radius 390, który również dobrze się zgrywa, ale nadal nie ma tego uderzenia (czasem jest jakaś namiastka, ale nieprzesadna, i tylko po mocnym podbiciu głośności). Każdy z tych subwooferów jest inny. W zestawie JBL był z bas refleksem, 370HD był zamknięty, a 390 jest z membraną bierną. Odnoszę wrażenie, że może to mieć znaczenie, chociaż nie do końca rozumiem mechanizm w pomieszczeniu zamkniętym z dość wysoką częstotliwością Schroedera. Być może bierze się to z tego, że to uderzenie to fala o ostro narastającym zboczu, a więc nie tylko z częstotliwością bazową, ale także wyższymi, które są blokowane przez subwoofer, a które mogą być obecne w ścieżce LFE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba s3 Napisano 6 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 szukam subwoofera który pokaże moc uderzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 Jeśli chciałbyś poczuć bas na sobie to rozważyłbym 2 opcje: SVS SB3000 lub SVS PB2000 Pro. Ten drugi będzie charakteryzował się obfitszym oraz nieco bardziej poluzowanym basem, który ma swoich zwolenników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 6 lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 Dokup svs 2000 pro lub 3000 i zaproś pana od kalibracji, bo sam nie ustawisz tak żeby był efekt pier w klacie. Ja mam inne pytanie czym wpuszczasz dźwięk do tego ampli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba s3 Napisano 7 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 lipca 2020 bardzo dziękuje za odpowieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lipca 2020 Udostępnij Napisano 7 lipca 2020 Moim zdaniem to prawidłowo że takiego uderzenia nie czujesz. Bo chyba Ty oczkujesz takiego kinowego mniej naturalnego basu. Po prostu dużego, głębokiego. SVS może tu być ok. Model 3000 Odsłuchaj w domu przed zakupem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba s3 Napisano 7 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 lipca 2020 Pewnie tak ,dobrze piszecie rela t9i zaczynam czuć na sobie już na jego końcu tam gdzie robi sie dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 lipca 2020 Udostępnij Napisano 8 lipca 2020 No i to jest bardziej naturalne. Zapuść na nim tylko w wysokiej jakości muzykę organową. To będziesz go czuć od początku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts