Piotr Sonido Napisano 9 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2023 Skoro w MR780 to wniosło dużo to tym bardziej w MA1000 Prześledź Grzesiu tamten wątek o MR780. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 9 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2023 4 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Ciekaw jestem, czy zmiana lamp wniesie coś pozytywnego do dźwięku MA 1000. Czy ktoś poleci jakieś ECC82? Może @elektron6 coś podpowie?🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 9 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2023 Hej Można spróbować podmienić lampy choć musimy być świadomi, iż stopień sterujący i końcowy to już tranzystor. Wstawiłbym coś z klasy średniej NOS ecc82 Philips, Valvo czy tez lampy 5963 firmy Jan Philips ( dostępny w sklepie lampy elektronowe). Polecam pełną lampę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 9 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2023 8 minut temu, elektron6 napisał: Polecam pełną lampę To już kiedyś w drugim systemie 🙂. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 MA1000 gra lepiej od MR780 wiec zmiany które bby przyszły beda za pewne inne. Zapytaj czy jest opcja wypożyczenia lamp. Bo szczerze nie wiem jak to działa w tym aspekcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Dnia 9.08.2023 o 22:45, Grzesiek202 napisał: To już kiedyś w drugim systemie 🙂. Przy okazji: Grzesiek, nie kupiłeś w końcu drugiej pary kolumn do Magnata, prawda? Czy coś przegapiłem? Proza życia, czy może wpływ wizyty Marcina i jego zachwytu nad Bowersami, że przestałeś szukać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 @Rafał S Na razie z powodu prozy życia odłożyłem temat na później. Ale myślę, że kupię drugą parę. Natomiast B&W706 mają u mnie dożywocie 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 56 minut temu, Grzesiek202 napisał: Natomiast B&W706 mają u mnie dożywocie 🙂. S2 czy S3? One się właściwie czymś różnią, poza wymiarami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Mam S2. S3 słyszałem kiedyś w salonie, ale oprócz tego, że przepięknie wyglądają, żadnych innych wniosków nie wyciągnąłem. Pewnie też kiedyś sprawdzę S3 u siebie w domu, w sumie to 705 też mi chodzą po głowie. No ja lubię takie brzmienie. Ale dobra, nie twórzmy innego tematu w tym o MA 1000, który uważam za świetny wzmacniacz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września MA900 jest dużo gorszy od MA1000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 10 godzin temu, MarSZ napisał: MA900 jest dużo gorszy od MA1000? Duzo ? To ile procent? No jest. MA1000 gra lepiej. 900tke możesz kupic nową. 1000ke tylko używaną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Duzo ? To ile procent? No jest. MA1000 gra lepiej. 900tke możesz kupic nową. 1000ke tylko używaną. Niestety ciężko dostać ten wzmacniacz na rynku wtórnym. Vincent 237 gra na poziomie MA1000? Mam na oku Audiovector r1 signature i szukam coś, co nada barwy dźwięku tym kolumnom Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września 8 godzin temu, MarSZ napisał: Niestety ciężko dostać ten wzmacniacz na rynku wtórnym. Na OLX jest teraz oferta z dobrą ceną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września 4 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Na OLX jest teraz oferta z dobrą ceną. Nie widzę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września Otwórz oczy https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-magnat-ma-1000-CID99-IDZzR4Z.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września 20 godzin temu, MarSZ napisał: Niestety ciężko dostać ten wzmacniacz na rynku wtórnym. Wiem, Bo jest dobry i ludzie nie chcą go odsprzedawać. Szukałem dla znajomego nie udało się. 20 godzin temu, MarSZ napisał: Vincent 237 gra na poziomie MA1000? Być może. Nie miałem ich obok siebie nigdy w tym samym momencie. 20 godzin temu, MarSZ napisał: Mam na oku Audiovector r1 signature i szukam coś, co nada barwy dźwięku tym kolumnom Dobrych wzmacniaczy szukasz. 6 godzin temu, Artur Charicki napisał: Otwórz oczy https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-magnat-ma-1000-CID99-IDZzR4Z.html I jeśli to firma to ma obowiązek dać rękojmi nawet na uzywany sprzet. Warto moim zdaniem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarSZ Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września 22 godziny temu, Artur Charicki napisał: Otwórz oczy https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-magnat-ma-1000-CID99-IDZzR4Z.html Dzięki, wpisując bez spacji między " ma" i "1000" wyszukiwarka olx nie znajdowała tej oferty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września MA1000 to był świetny model. Dużo mocy, przejrzystości w brzmieniu. To był taki rodzynek w czasach kiedy hybrydy nie były jeszcze tak popularne jak dziś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września To nadal jest świetny model, no chyba że nie jestem na bieżąco i konkurencja (wśród hybryd) jest już mocniejsza. Czasami, widzę używane w cenie ok. 4 tys. i moim zdaniem warto go kupić. Mnie się jeszcze od około 2 lat nie znudził :). 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września 45 minut temu, Grzesiek202 napisał: Mnie się jeszcze od około 2 lat nie znudził :). Załamałeś mnie. Czas aż tak szybko płynie? Pamiętam, jak go kupiłeś, a jeszcze wcześniej, jak próbowałeś kupić, tylko sprzedający zaspał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września 3 godziny temu, Rafał S napisał: Czas aż tak szybko płynie? Z biegiem lat, nawet coraz szybciej. Smutne, ale prawdziwe; jak już mam jakieś tak zwane "środki" na audio, to nie mam czasu wypożyczyć kolumn. 3 godziny temu, Rafał S napisał: tylko sprzedający zaspał. Tak sobie teraz myślę, że może to i lepiej. W ten sposób kupiłem wzmak z papierami,l i plombą od miłego pana z Grudziądza, którego pozdrawiam, jeśli to czyta. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 11 września Udostępnij Napisano 11 września 14 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Tak sobie teraz myślę, że może to i lepiej. W ten sposób kupiłem wzmak z papierami,l i plombą od miłego pana z Grudziądza, którego pozdrawiam, jeśli to czyta. Za to ta historia obrosła już legendą i jest opowiadana i na jednym, i na drugim forum. Choć niekiedy zamiast wzmacniacza pojawiają się w niej kolumny Niemniej element oniryczny jest stale obecny. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września Mam 3 pary lampek do tego wzmacniacza i powiem Wam, że te ruskie, fabrycznie instalowane brzmią mi najlepiej. A piszę to po roku ich regularnej wymiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 września Udostępnij Napisano 14 września Dnia 10.09.2024 o 10:12, MarSZ napisał: Dzięki, wpisując bez spacji między " ma" i "1000" wyszukiwarka olx nie znajdowała tej oferty No niesyety ta wyszukiwarka to tragedia. A opisy ludzi jeszcze gorsze. (Damon, Demon, Danon, Harman Kondom, Onkjo) czasem się zastanawiam czy to na beke ktoś wrzuca? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts