Sebastian Matusiak Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Tak, wiem. Wszyscy będą mi zaraz doradzali kupno pełnego zestawu ;) Ale... po pierwsze mam bardzo ograniczoną powierzchnię jeżeli chodzi o przestrzeń. Po drugie - nie mam aż tak bardzo wielkich wymagań. Ważne, żeby przyzwoicie grało. Główne zastosowanie to TV, Netflix,HBO, Dodatkowo jakaś muzyczka z youtuba/telefonu. W gry nie gram. Z czasem będę chciał jeszcze gramofon łączony bluetoothem. Po 2 tygodniach poszukiwań na tapecie numerem 1 jest q70r. W sklepach internetowych dostępny za 1650zł i w takim też budżecie plus minus chciałbym się zamknąć. Czy coś lepszego w tej cenie znajdę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Pomyśl jeszcze o kolumnach aktywnych nie zajmują dużo miejsca a muzycznie dużo lepiej od soundbara. Jaką masz wielkość pomieszczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 8 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 (edytowany) nie ma szans, jest to typowy salon+kuchnia na 43m2 łącznie z sypialnią i łazienką jedyne miejsce gdzie mogą znaleźć się głośniki to właśnie listwa montowana na ścianie pod telewizorem, ewentulnie jakieś małe głośniczki postawione na szafce pod TV Edytowano 8 sierpnia 2020 przez Sebastian Matusiak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Ogólnie dysponujesz sporym pomieszczeniem i obawiam się że przy małych kolumnach dźwięk może się zgubić. Ale i tak będzie zdecydowanie lepiej niż dźwięk z tv. Najlepiej jakbyś wrzucił zdjęcie jak sytuacja wygląda to coś pokombinujemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 8 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 no nie powiedziałbym, że spory wieczorem podrzuce zdjęcie jak to wygląda obecnie jeżeli chodzi o przestrzeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 8 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 jeszcze aporpo tego q70r - czy warto ewentualne dokupić głośniki przestrzenne 8500s? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 8 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Ok, to przestrzen jaką mam do dyspozycji. Co sensownego można tu wstawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 Ło panie, tam to podłogówki wejdą Szafka 30 cm w lewo, kwiatek w inny kąt pokoju i po problemie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 8 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2020 1 godzinę temu, mkk napisał: Ło panie, tam to podłogówki wejdą Szafka 30 cm w lewo, kwiatek w inny kąt pokoju i po problemie I ta szafka ma się zespolić z kaloryferem przy którym będzie stała ta podłogówka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 9 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 I co, jakieś alternatywy zamiast soundbara? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 Dwa aktywne monitory np klipscha. Ostatecznie postawisz je na tej szafce pod tv (na wysokość powinny wejść) i zagra to moim zdaniem o niebo lepiej niż soundbar. A i jak zechcesz to podłączysz gramofon. Kablami a nie przez ten nieszczęsny blutucz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 2 godziny temu, seba3002 napisał: zagra to moim zdaniem o niebo lepiej Nie tylko Twoim. Ja nawet nie chcę sobie wyobrażać, jaką jakość dźwięku niosło by za sobą łączenie gramofonu z soundbarem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 9 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 Ok, zacząłem się trochę interesować tymi kolumnami. Wpadły mi w oko audio pro a26. Co o nich sadzicie? Ewentualnie na co warto popatrzeć. Max do 2tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 9 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 https://atmosferadzwieku.com/pl/p/Klipsch-The-Sixes/89 Jescze te wydają się fajne. Tylko na allegro te głośniki kosztują 3500. Skąd ska rozbieżność w cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 9 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 Bo tu masz cenę za sztukę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 9 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2020 Ok, nie doczytałem. No to niestety odpadają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 Dobrze że dałeś sobie spokój z soundbarem. Kolejny uratowany https://www.djshop.pl/k15,naglosnienie/i5667,adam-audio,adam-audio-a5x-sztuka-.html https://www.djshop.pl/k15,naglosnienie/i14243,focal,focal-alpha-80-sztuka-.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 10 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 na chwilę obecną wybór mam między a26, a klipsh 51pm. jutro albo w środę pojadę do sklepów zobaczyćjak to działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 Polecam Klipsch R-51PM dynamika, dobra kontrola basu i szczegółowa góra. Alternatywnie warto zwrócić uwagę na System Audio Saxo 3 Aktiv. Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 10 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 8 godzin temu, Sebastian Matusiak napisał: na chwilę obecną wybór mam między a26, a klipsh 51pm. jutro albo w środę pojadę do sklepów zobaczyćjak to działa Zestawienia lepsze od soundbara, daj znać jak wrażenia po odsłuchach. Finalnie najlepiej jakbyś przetestował je w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 Ani jedne ani drugie A26 ma mało basu a Klipsch gra płytko. 23 godziny temu, S4Home napisał: https://www.djshop.pl/k15,naglosnienie/i5667,adam-audio,adam-audio-a5x-sztuka-.html https://www.djshop.pl/k15,naglosnienie/i14243,focal,focal-alpha-80-sztuka-.html sprawdź w porównaniu te to już nie wrócisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Matusiak Napisano 11 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 23 godziny temu, Kubad napisał: Zestawienia lepsze od soundbara, daj znać jak wrażenia po odsłuchach. Finalnie najlepiej jakbyś przetestował je w domu. Już po odsluchach. Przy moich preferencjach (wszelka muzyka elektroniczna, housy itp ) , czytając wcześniej opinie wydawało się, że klipsch bardziej mi podejdą. Ale bardziej mi podchodzi chyba a26. Co tu wybrać? Pomocy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 1 godzinę temu, Sebastian Matusiak napisał: Już po odsluchach. Przy moich preferencjach (wszelka muzyka elektroniczna, housy itp ) , czytając wcześniej opinie wydawało się, że klipsch bardziej mi podejdą. Ale bardziej mi podchodzi chyba a26. Co tu wybrać? Pomocy Kupujesz dla siebie i to ty będziesz ich słuchał więc jak bardziej odpowiada Ci a26 to wybór jest prosty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 No na pewno Audio Pro A26 zabrzmi lepiej niż każdy soundbar do kilku tysięcy złotych. Nie ma porównania. Po za tym patrząc w specyfikacji. Dołożyli oni HDMI z ARC, co już w ogóle robi z nich "mikro kino" Na razie słuchałem raz A36 ich większego brata, -bardzo dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2020 A co było nie tak z Klipschami? i czy Audio Pro zagrały na tyle dobrze że czujesz że to dobrze wydana kasa? Pytania proste. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts