kabanos505 Napisano 1 września 2020 Udostępnij Napisano 1 września 2020 Podpowiedzcie jakie kable zamiast melodiki purple rain do zestawu: Wzmaczniacz Onkyo A-9755 Przedwzmacniacz Cambridge Dacmagic100 Odtwarzacz Onkyo C-7030 Slucham metalu, rocka i troche blusa. Z gory dziekuje za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 Mówisz o RCA? No a jakie kolumny? I co chcesz zmienić? QED / Oehlbach/ Wireworld Czy tak w ciemno dobieramy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 Cześć, Melodika zamuli brzmienie i rozwiązaniem w przypadku DAC Magic 100 byłby QED Performancem Audio 40i natomiast w przypadku odtwarzacza CD warto wziąć pod uwage Chord C-Line aby podnieść nieco zakres dynamiki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanos505 Napisano 2 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2020 Zapomnialem o kolumnach Klipsch RP280 I chodzi o kable glosnikowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 No a co chcesz zmienić? Bo akurat deczko zamulające Melodika do takiego połączenia pasują. Masz jasnego Onkyo jasny DAc i jasne kolumny. Moim zdaniem jest ok. Chyba że chcesz przejść na wyższy poziom to Van Den Hull czy Olehlbach: https://www.oehlbach.com/en/audio-equip/cable/loudspeaker/twin-mix-one-b?number=D1C10717 Z QED, czy Chord byłbym ostrożny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 3 września 2020 Udostępnij Napisano 3 września 2020 A czy nie lepiej w tym wypadku zamiast wydawać kasę na przewody pomyśleć o lepszym przetworniku C/A ? Myślę, że ugrasz tu dużo więcej. Natomiast jeśli chcesz już zmienić przewody to bardzo dobrze sprawdzi się tu Tellurium Q Blue Speaker. Kosztuje w granicach 90 zł za metr. Można go kupić od razu z wtykami, rewelacyjna cena za konfekcję ( 56 zł ). Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanos505 Napisano 3 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2020 Chce zmienić przewody głośnikowe ponieważ przy melodice "ucieka" bas nie jest spójny i mnie to denerwuje. Wydaje mi się, że to właśnie kable nie daja rady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Wypożycz kable na inne i upewnij się co do wniosków. Pomyśl też o odsunięciu kolumn od ściany o 20-30cm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Dnia 3.09.2020 o 12:30, kabanos505 napisał: Chce zmienić przewody głośnikowe ponieważ przy melodice "ucieka" bas nie jest spójny i mnie to denerwuje. Wydaje mi się, że to właśnie kable nie daja rady. jaaasne.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy1 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 2 godziny temu, Fafniak napisał: jaaasne.... Czasem to działa. Nasza podświadomość jest niezbadana. Tym bardziej jak się wyda parę tysi to aż nie wypada nie usłyszeć różnicy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 Akurat Melodika tak gra. Ma to swoje zalety w niektórych systemach. Sprawdź te kable. Wypożycz odcinki i już. Ale jak pisałem wyżej. Moim zdaniem to zestawienie jest ok. A o uciekający bas jednak obarczył bym akustykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 @kabanos505 zanim wywalisz kasę w błoto zajrzyj tutaj i poczytaj warto https://www.mega-acoustic.pl/poradnik-akustyczny/kalkulator-akustyczny/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 Pamiętajmy tylko że ten kalkulator uwzględnia puste pomieszczenie. Całkowicie puste. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 Uhm. Moje nie jest całkowicie puste ale obserwacje się zgadzają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draconian Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 Też posiadam Klipsch tylko model RP8000F i polecam zdecydowanie bi-wiring, na dół Van Den Hul Clearwater a na górę Audioquest Type 8. Type 8 trudno dostać mają je jeszcze niektóre salony Top Hi Fi, w Wawie na Naruszewicza je mieli. Jak nie uda Ci się ich dostać to polecam Kimber 8RP. Taki zestaw zapewni Ci zrównoważone brzmienie, Clearwater dobrze skontroluje bas a Audioquest lub Kimber ocieplą górę pasma, poza tym bi-wiring wypycha do przodu średnie tony co w tych kolumnach jest wskazane. Na bas możesz wziąć pod uwagę także Qed Silver Anniversary też się dobrze wkomponują, wiem bo sprawdzałem. A tak na marginesie to zupełnie nie rozumiem łączenia Onkyo z Klipsch, dla mnie to gryzące się elementy ale to tylko moja opinia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 września 2020 Udostępnij Napisano 9 września 2020 Cześć Przewody głośnikowe mogą w realny sposób wpłynąć na Twój system. Jeżeli bas Ci ucieka i masz poczucie braku jego kontroli i drive-u, to polecamy Ci przetestować z naszej oferty Audioquest, model Rocket 33: https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/rocket-33.html -Ponadto uspokoi Ci górę, nawet lekko ją przyciemni i zaokrągli oraz lekko wypcha środek. Zapraszamy Cię do wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 23 godziny temu, Fafniak napisał: Uhm. Moje nie jest całkowicie puste ale obserwacje się zgadzają No u mnie właśnie nie. Podbicia basów sa w innych miejscach. 10 godzin temu, Draconian napisał: A tak na marginesie to zupełnie nie rozumiem łączenia Onkyo z Klipsch, dla mnie to gryzące się elementy ale to tylko moja opinia. Nie tylko Twoja opinia. A do czego masz podłączone RP 8000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draconian Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: No u mnie właśnie nie. Podbicia basów sa w innych miejscach. Nie tylko Twoja opinia. A do czego masz podłączone RP 8000? Nad c375 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts