Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,
Melodika zamuli brzmienie i rozwiązaniem w przypadku DAC Magic 100 byłby QED Performancem Audio 40i natomiast w przypadku odtwarzacza CD warto  wziąć pod uwage Chord C-Line aby podnieść nieco zakres dynamiki. 

Napisano

A czy nie lepiej w tym wypadku zamiast wydawać kasę na przewody pomyśleć o lepszym przetworniku C/A ? Myślę, że ugrasz tu dużo więcej.

Natomiast jeśli chcesz już zmienić przewody to bardzo dobrze sprawdzi się tu Tellurium Q Blue Speaker. Kosztuje w granicach 90 zł za metr. Można go kupić od razu z wtykami, rewelacyjna cena za konfekcję ( 56 zł ).

Pozdrawiam,

Michał

Napisano
Dnia 3.09.2020 o 12:30, kabanos505 napisał:

Chce zmienić przewody głośnikowe ponieważ przy melodice "ucieka" bas nie jest spójny i mnie to denerwuje. Wydaje mi się, że to właśnie kable nie daja rady. 

jaaasne.... ;)

Napisano

Akurat Melodika tak gra. Ma to swoje zalety w niektórych systemach.

Sprawdź te kable. Wypożycz odcinki i już.

Ale jak pisałem wyżej. Moim zdaniem to zestawienie jest ok. A o uciekający bas jednak obarczył bym akustykę.

Napisano

Też posiadam Klipsch tylko model RP8000F i polecam zdecydowanie bi-wiring, na dół Van Den Hul Clearwater a na górę Audioquest Type 8. Type 8 trudno dostać mają je jeszcze niektóre salony Top Hi Fi, w Wawie na Naruszewicza je mieli. Jak nie uda Ci się ich dostać to polecam Kimber 8RP. Taki zestaw zapewni Ci zrównoważone brzmienie, Clearwater dobrze skontroluje bas a Audioquest lub Kimber ocieplą górę pasma, poza tym bi-wiring wypycha do przodu średnie tony co w tych kolumnach jest wskazane. Na bas możesz wziąć pod uwagę także Qed Silver Anniversary też się dobrze wkomponują, wiem bo sprawdzałem. A tak na marginesie to zupełnie nie rozumiem łączenia Onkyo z Klipsch, dla mnie to gryzące się elementy ale to tylko moja opinia.

Napisano

Cześć

Przewody głośnikowe mogą w realny sposób wpłynąć na Twój system. Jeżeli bas Ci ucieka i masz poczucie braku jego kontroli i drive-u, to polecamy Ci przetestować z naszej oferty Audioquest, model Rocket 33: https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/rocket-33.html

-Ponadto uspokoi Ci górę, nawet lekko ją przyciemni i zaokrągli oraz lekko wypcha środek. Zapraszamy Cię do wypożyczenia.

Napisano
23 godziny temu, Fafniak napisał:

Uhm. Moje nie jest całkowicie puste ale obserwacje się zgadzają

No u mnie właśnie nie. Podbicia basów sa w innych miejscach.

10 godzin temu, Draconian napisał:

A tak na marginesie to zupełnie nie rozumiem łączenia Onkyo z Klipsch, dla mnie to gryzące się elementy ale to tylko moja opinia.

Nie tylko Twoja opinia. A do czego masz podłączone RP 8000?