czubsi Napisano 18 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 Racja Marku - wszystko przez to, że czasami w Sansui mieli taki zwyczaj, że w tym samym modelu coś było takie a w drugim inne - wiesz o czym mówię 🙂 ... ! Pamiętajmy, że B2201L to chyba najświeższy model "starych" końcówek - ma to swoje zalety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 18 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 Jak znajdę chwilę to wrzucę fotki bebechów 🙂 B2201L też modyfikowałem 🙂 I to znacznie wcześniej niż 2301L - rzecz jasna wrzucę fotki surówki - nie modyfikacji ... Pozdrawiam ! P.s. Zgadza się ! 907 NRA czerpie garściami z rozwiązań tych końcówek i stąd pewien zbieżny profil brzmienia. Różni je jednak to, że w 907NRA bas jest bardziej "giętki" rzekłbym trochę "gumowy" ale przez to wzmcniacz wydaje się mimo słodyczy żwawy i zwinny natomiast końcówki są "bardziej poważne" dostojne i wyrafinowane. Jest tu trochę tej sztuki grania znanej z 907 L extra czy 907i MOS limited ale w o wiele większej skali i rozpiętości. To wszystko czyni B2301/B2201 wzmacniaczami bliskimi naturalnej barwie i emocjom a jak dla mnie - właśnie o to chodzi 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 18 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 (edytowany) No niestety ... jak to w życiu - wcięło mi materiał z B2201L ale wg moich notatek w porównaniu jeden do jeden (a miałem oba w jednym czasie !) bebechy praktycznie się nie różnią - w L-ce są polipropyleny w wolnych miejscach na płytach końcówek i parę (dosłownie 8 sztuk) innych rezystorów no i XLR-y (to właśnie główna różnica między 2201 i 2201L) Ale żeby Wam troszkę pokazać co i jak to wrzucam fotki B2201 bo tą modyfikowałem a L-kę porównywałem 🙂 (dawno to było a pamięć już nie ta ...) Jak widać płytki są niemal identyczne jak w B2301/B2301L (!) Nieco słabsze tranzystory i trafo delikatnie słabsze ale charakter maszyn zbieżny jest dla wszystkich 4 urządzeń ! Edytowano 18 czerwca 2020 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Marku nie wiem czy dostrzegasz ale w końcówce B2201 tam gdzie u Ciebie w B2301 też są wszędzie Amtransy .... przypadek ??? ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert hubert Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Amtransy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Gdy robiłem B2201 nie zwracałem na tą sekcję uwagi ale ostatnie wydarzenia sprawiły, że rozumiem teraz dlaczego niektórzy uważali B2201 za lepszą od B2301 .... hubert hubert - tak -Amtransy ! Dla wielu Amtrans to czarny węglowiec ale to tylko ułamek ich produktów -my tu mówimy o rezystorach metalizowanych (szare) w sekcji wyjściowej wzmacniacza. Mi chodzi po głowie wykorzystanie w tym miejscu Shinkoh (robiłem to już w 911-ce Pygara i tam efekt był rewelacyjny) myślę, że to dobry pomysł ale na razie brakuje pieniążków a to nie są tanie zabawy ... W B2301 i B2301L konstruktorzy uznali, że lepsze w tym miejscu będą staruteńkie brązowe węglowce Rikena ale jak się z Markiem przekonaliśmy - nic z tych rzeczy ... okazuje się, że w niektórych B2301 z końca produkcji zrobili również te sekcje na Amtransach (!) czy to przypadek ? czy może wyciągnięcie konkretnych wniosków z dobrych ocen B2201 ??? .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 Piszecie o końcówkach mocy Sansui. Zastanawia mnie dlaczego niektórzy uważali B-2201 za lepszą od B-2301? Z Waszych opisów wynika, że pierwsza była, jak to powiedzieć, jednak "odchudzoną" wersją tej drugiej. Czyli "małe" jest piękne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 Odchudzona to niby lepsza w myśl ogólnych teorii audiofilskich - dążymy do maksymalnego uproszczenia toru audio, każdy jeden element więcej to dodatkowe szumy i zniekształcenia. Co do Sansui - trochę się miało ich wzmacniaczy i jak dla mnie szału nie było. Nie to że grają źle ale jeśli chodzi o dany płap cenowy to słyszałem lepsze konstrukcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 (edytowany) Elektron6 - dobrze jest porównać, wymienić doświadczenia, warto jest też wiedzieć, co może być lepsze. W końcu na tym to polega, by słuchać lepiej grającego sprzętu. Napisz proszę kilka modeli Sansui, które miałeś i z jakim sprzętem konfrontowałeś (czy to bezpośrednio czy z pamięci). Wtedy ma sens merytoryczna wymiana argumentów. Edytowano 21 czerwca 2020 przez piorut Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 (edytowany) 2 godziny temu, piorut napisał: Elektron6 - dobrze jest porównać, wymienić doświadczenia, warto jest też wiedzieć, co może być lepsze. W końcu na tym to polega, by słuchać lepiej grającego sprzętu. Napisz proszę kilka modeli Sansui, które miałeś i z jakim sprzętem konfrontowałeś (czy to bezpośrednio czy z pamięci). Wtedy ma sens merytoryczna wymiana argumentów. To co miałem, słuchałem, naprawiałem, czasami upgradowałem a na końcu sprzedałem z dobrym skutkiem; AU-X1111 MOS, AU-907xr, starawy czarnulek AU-999 ale gra nawet lepiej od 1111 tak wiem to nie ta moc ale do spokojnego słuchania:), AU-X1 - to akurat jak dla mnie dramat i porażka. Tutaj nawet solidny upgrade nie pomaga... Polecam zdecydowanie nić Sansui; Onkyo A711/150 trudno dostępny ale to dobiero gra. Z klocków łatwiejszych do zdobycia - Kenwood L02 - jak dla mnie wymienione Sansui nie mają nawet startu a i ten fajnie zrobiony wysuwany pulpit sterowniczy. Yamaha AX2000 - gorzej ale dużo nie ustępuje. Końcóweczka Pioneer M4 exclusive - niczym nie ustępuje San a i piękne zegary robią dobrą robotę. Do tego mamy 8 kapeluszy na kanał to dopiero ciągnie trudne kolumny. A może coś z Accuphase? np E-303x czemu nie. Lampka - Luxman 38fd kto posłucha to szybko zrezygnuje z chęci posiadania krzemowego Sansui. Coś tańszego z końca lat 70 - tych - Sony TA-f7. Pioneer SA-8800 jak dla mnie jeden z lepszych wzmacniaczy. Onkyo M-955 końcówka w klasie A, do tego preamp P-855 i mamy wszystko, koniec poszukiwań. Pioneer M73 - czemu nie, gra to naprawdę super a i te zegary. Luxman L-550 klasa A, dzwięk taki jak lubię. Brak kasy - to może Denon PMA790? Lubisz duże wycieraczki to szukaj Denon POA3000 gra tez nie gorzej. Unikat ale wart poszukiwań Trio model 700M - tutaj nie potrzeba żadnych Sansui...mniejszej mocy ale świetnie grający TRIO ka-8004, czy tez KA-8700, Amplitunery z lat 70 tych to może Pioneer SX-1050, I tak można by było jeszcze spokojnie dodac te 10-20 dobrych klocków. Słuchaj różnego sprzętu, porównuj i nie ograniczaj się tylko Sansui. Fotki konkurencji? potrzebujesz> napisz mam ich setki:) ot taka to historia 2 godziny temu, misiek x napisał: jakie-proszę konkretnie też proszę o konkrety A tak troszkę do pooglądania...tego było setki ale to nie starczy serwera... Edytowano 21 czerwca 2020 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 Elektron6 dzięki za odpowiedź. Możemy mieć różne gusta, wymagania, ale ważne jest, że rozmawiamy na przykładach. Nie miałem większości z tych sprzętów, znam tylko sposób gry Luxmana (tranzystor, który podałeś), słuchałem kiedyś Pioneera SX-1050 czy Accuphase E-303X. Nie mam punktu odniesienia do Sansui z l.70, ale porównywałem u siebie z serią 907 czy AU-07. Osobiście dla mnie sprzęty te przegrywały zdecydowanie z Sansui jeśli chodzi o realizm. Słuchałem też wyższych serii Accuphase i było to tak samo. Jak już pisałem - możemy szukać czegoś innego, ale dyskusja na argumenty jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 Kazdy ma swoj gust i kazdy posiada to co mu bardziej odpowiada, nie ma tutaj na forum przypadkowych ludzi ktorzy na podstawie zdjec kupili sansui z @piorut porownalismy sporo sprzetu do sansui, byly accuphase wszelkiej masci 302, 303, 303x, 305, 406, 406v, 407, 408, 550 i mase innych, kazdy sprzet jest fajny jednak nadal gramy na sansui. ja mialem juz tego tysiace, wlacznie z niemal kazdym ktore wymieniles, ja bym nie zamienil swojego sansui na zaden z nich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 (edytowany) Takie zdecydowane oceny, jak co gra, zależą głównie od gustów, przyzwyczajeń i preferencji. I co ważne: Trzeba z klockiem "się przespać" by można było go prawidłowo ocenić. Pomijam już znaczną (min 60%) zależność od reszty systemu. Dlatego zawsze (lub prawie zawsze) zaznaczam, że .... DLA MNIE! gra "tak, a nie inaczej" i "w moim systemie". Moje tu wpisy są przykładem, że niektóre (oceniane tu wysoko przez innych) klocki Sansui są słabsze dzwiękowo, a inne są lepsze (oceniane tu niżej przez innych). Wszystko co dotyczy dzwięku jest jednak bardzo subiektywne i takich zdecydowanych ocen, jakie czytam wyżej, nie przyjmę nigdy za pewniaki. Raczej za ciekawostki i "napęd" do zmian. Musiałbym posłuchać własno-usznie i w porównaniu z innymi, tu wyżej sugerowanymi klockami, by zgodzić się z takimi kategorycznymi ocenami. Z jednym się jednak zgadzam. Jak dla mnie AU-999 i 777 to najlepsze ze starszych integr, jakie miał Sansui w ofercie (pomijając MOS VINTAGE). Wystarczy poczytać co napisał Mariusz i moja powyższa teza jest potwierdzona w 100%. P.S. Z tego co piszesz @Elektron6, wydaje się, że wystarczyłby ok. 1k PLN za MF A1 (lub A1-X) i byłbyś Pan zadowolony. 😌 Edytowano 21 czerwca 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doktormun Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 (edytowany) Elektron6 z Twojego wpisu wnioskuję, że lubisz takie ciepłe granie klasy A lub lampowe. Ja też takie bardzo lubię. Ponad 10 lat temu miałem nawet taki wzmak grający częściowo w klasie A. Jednak dl mnie na dłużącą metę wzmak musi być tranzystorowy. Zbyt różnorodny repertuar muzyczny mnie interesuje i takie wzmaki są dla mnie bardziej uniwersalne. Porównywanie lampy do tranzystora jest według mnie bez sensu. Słucham czasami muzyki która dla wielu audiofili może wydać się dziwna i lampa mi się nie sprawdzi. Nie wykluczam w przyszłości zakupu lampowego pre do tranzystorowej końcówki. W młodości się nasłuchałem takiego sprzętu z lat 70 w zaprzyjaźnionym komisie, ale to było już naprawdę dość dawno temu było i teraz nie mam czasu na takie zabawy, życie się zmieniło. Rozwazalem zakup Accuphase właśnie w klasie A o Luxmanach nie wspomnę. Nawet nowego Luxmana brałem pod uwagę. Takie nowoczesne popularne marki jak Creek, Vincent, Hegel też przerabiałem i to jednak nie dla mnie. Obecnie słucham Sansui AU-07 i nie zamierzam tego zmieniać. Dla mnie to świetny wzmak i tyle. Czasami odpalam mosfetową końcówkę. Przykładowo porównując go. Do 907XR to według mnie przepaść, na korzyść 07 oczywiście. Kultura przekazu na wyst poziomie. Niemniej sprzęty które podałeś to bez wątpienia świetne sprzęty z tzw. duszą, której tak często brakuje w dzisiejszym sprzętom. No i nie należy zapominać żesam wzmacniacz nie gra. Ten sam wzmak może w odpowiedniej konfiguracji zagrać rewelacyjnie, a w nieodpowiedniej tak sobie powiedzmy. pozdrawiam, ps Poproszę propozycję ciekawych kolumn z rynku wtórnego z przedziału między 10 a 20 tys. Mogą być współczesne ale starsze tez rozpatrzę. Ciężko z kolumnami jest jednak. Pomieszczenie 20m kwadratowych. Preferowane 2,5 drożne, wolnostojące ale tonie warunek konieczny, monitorów nie przekreślam. A nuż ktoś coś ciekawego podsunie. pozdrawiam, Edytowano 21 czerwca 2020 przez doktormun Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 54 minuty temu, Marr napisał: z @piorut porownalismy sporo sprzetu do sansui, byly accuphase wszelkiej masci 406 Raczej e405... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 7 minut temu, doktormun napisał: Elektron6 z Twojego wpisu wnioskuję, że lubisz takie ciepłe granie klasy A lub lampowe. Ja też takie bardzo lubię. Ponad 10 lat temu miałem nawet taki wzmak grający częściowo w klasie A. Jednak dl mnie na dłużącą metę wzmak musi być tranzystorowy. Zbyt różnorodny repertuar muzyczny mnie interesuje i takie wzmaki są dla mnie bardziej uniwersalne. Porównywanie lampy do tranzystora jest według mnie bez sensu. Słucham czasami muzyki która dla wielu audiofili może wydać się dziwna i lampa mi się nie sprawdzi. Nie wykluczam w przyszłości zakupu lampowego pre do tranzystorowej końcówki. W młodości się nasłuchałem takiego sprzętu z lat 70 w zaprzyjaźnionym komisie, ale to było już naprawdę dość dawno temu było i teraz nie mam czasu na takie zabawy, życie się zmieniło. Rozwazalem zakup Accuphase właśnie w klasie A o Luxmanach nie wspomnę. Nawet nowego Luxmana brałem pod uwagę. Takie nowoczesne popularne marki jak Creek, Vincent, Hegel też przerabiałem i to jednak nie dla mnie. Obecnie słucham Sansui AU-07 i nie zamierzam tego zmieniać. Dla mnie to świetny wzmak i tyle. Czasami odpalam końcówkę. Przykładowo porównując go. Do 907XR to według mnie przepaść, na korzyść 07 oczywiście. Kultura przekazu na wyst poziomie. Niemniej sprzęty które podałeś to bez wątpienia świetne sprzęty z tzw. duszą, której tak często brakuje w dzisiejszym sprzętom. No i nie należy zapominać żesam wzmacniacz nie gra. Ten sam wzmak może w odpowiedniej konfiguracji zagrać rewelacyjnie, a w nieodpowiedniej tak sobie powiedzmy. pozdrawiam, ps Poproszę propozycję ciekawych kolumn z rynku wtórnego z przedziału między 10 a 20 tys. Mogą być współczesne ale starsze tez rozpatrzę. Ciężko z kolumnami jest jednak. Pomieszczenie 20m kwadratowych. Preferowane 2,5 drożne, ale ro nie warunek konieczny. A nuż ktoś coś ciekawego podsunie. pozdrawiam, Z tranzystora wyleczyłem się dobrych kilka lat temu - nawet z naprawdę wysokich klocków. Teraz tylko lampa. warto zaznaczyć dobra lampa:) Mimo pewnych ograniczeń jak dla mnie to jest to czego szukałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 50 minut temu, san-sui napisał: I co ważne: Trzeba z klockiem "się przespać" Byle nie pod prądem , bo może być różnie. W nocy ciemno , dziurek dużo a Volty lubią pieścić ciało i umysł. . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 2 minuty temu, faszi napisał: Byle nie pod prądem , bo może być różnie. W nocy ciemno , dziurek dużo a Volty lubią pieścić ciało i umysł. . Zawsze tylko "pod prądem"😆. Bez prądu nie zawibruje .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doktormun Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 7 minut temu, elektron6 napisał: Z tranzystora wyleczyłem się dobrych kilka lat temu - nawet z naprawdę wysokich klocków. Teraz tylko lampa. warto zaznaczyć dobra lampa:) Mimo pewnych ograniczeń jak dla mnie to jest to czego szukałem Audio to sztuka kompromisów. Nie istnieje jeden sprzęt/marka naj. Ja lubię i szanuję różne marki, dlatego rozważam z lampowego sprzętu pre, ale nie wzmacniacz. Obecnie szukam również dodatkowego przetwornika i lampowe również odrzuciłem, co nie znaczy że lampy są złe. Coś za coś. Dla mnie cześć tych sprzętów które wrzuciłeś są naprawdę spoko. Wolę jednak sprzęty z lat 90 niż 70. Nie chce kupować zbyt starych konstrukcji. Obecne kolumny kupowałem swego czasu jako nowe a jak będzie teraz to zobaczymy. Szkoda że dziś tak wiele sprzętu produkują księgowi, a nie ludzie z sercem. Oczywiście nowe klocki też są świetnie ale w zupełnie innej półce cenowej, w większości nie osiągalnej dla naszego społeczeństwa. Chętnie bym przygarną najnowszą integrę Accuphase ale nie za ponad 60 koła. No i dobrze jeżeli sprzęt fajne gra i jednocześnie cieszy oko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 23 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2020 Witam Koleżeństwo W najbliższy piątek planujemy z @MarekB coś posłuchać i porównać. Tym razem kolumny -YB Audio Evo vs Focal 1028 Be2. Jak cała reszta dojedzie to może też pobawimy się C.E.C. cd5 vs Ayon cd10 signature. Ale to się okaże. Zasady takie jak poprzednio, max 4-5 osób, znanych nam lub naszym znajomym, pisać pw do Marka i do mnie. Będziemy potwierdzali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Miałem okazję słuchać obydwie kolumny -YB Audio Evo vs Focal 1028 Be2 z różnymi końcówkami. Jaki wzmacniacz "przezroczysty" (lub pre i końcówka) będzie pośredniczył w przekazie sygnału od C.E.C. cd5 oraz Ayon cd10 signature? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 San-sui Jeden z tych na których już słuchałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Szuflandia. Fajne Marku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeroqll Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Witam wszystkich. Chciałbym wrócić do tematu transformatorów zewnętrznych 100V. Tak się składa, że wątek o Sansui to chyba najlepsze miejsce żeby o to zapytać. Nazbierało się u mnie trochę sprzętu na napięcie 100V i do tej pory zasilałem to wszystko z listwy do której były podpięte 3 trafa Toroidy.pl, a że czytam że opinie macie o nich nienajlepsze to chciałbym się Was poradzić co zrobić żeby było dobrze. Będę chciał podpiąć 2 zródła ok 20W każde, 1 przedwzmacniacz gramofonowy ok 100W, pre liniowe ok 100W, wzmacniacz słuchawkowy ok 40W i wzmacniacz mocy ok 600W. I teraz pytanie, jak to zrobić najlepiej. 1 duże trafo i do niego listwa, 2 trafa ( 1większe, 1 mniejsze), jakieś customowe trafo (ala Pygar)? Widziałem, że wielu z Was korzysta z Airlinka, czy to co jest u nich na stronie jest wystarczająco dobre, czy lepiej zamówić coś extra. A żeby nie być zupełnie oderwanym od tematu Sansui czy te ogłoszenia to od forumowiczów, ewentualne czy ktoś może zna te konkretne egzemplarze i może coś na ich temat powiedzieć. https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/24/372756.phphttps://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/23/371623.phphttps://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/20/369742.php Pozdrawiam Kuba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 (edytowany) Zeroqll Do zasilenia tego wszystkiego wystarczające będzie trafo 900W-1200W. Będziesz miał więcej do wydania to 1500W byłoby idealne Nie ma co przesadzać. Znam przypadki, że "przewymiarowane" - np 3000W potrafi się lekko wzbudzać, gdzie mniejsze tego samego producenta przepięte w to samo miejsce nie wydaje żadnych dźwięków. NIe ma co przesadzać, na full nigdy nie grasz, żeby osiągnąć jego max. O toroidach nic Ci nie powiem, nie miałem, niektórzy z kolegów niezadowoleni, inni mówią, że ok. Jedyne, co słyszałem to to, że z jednej strony jakość nie jest równa w każdym produkcie oraz że jest lepiej niż było kiedyś. Ale sam masz, jak piszesz trzy, to wiesz najlepiej. Ja używam AirLink oraz Kashimura. To pierwsze na stronie Air Link a drugie znajdziesz na ebay. Nie ma sensu bawić się w trzy trafa. Prąd jest ważny, dlatego (nie napisałeś co to za listwa)sugerowałbym jakiś kondycjoner (ja mamXindak XF) oraz testuję od jakiegoś czasu PowerPlant5), w to trafo, do trafa listwa z japońskimi wtyczkami. Polecam Acoustic Revive RTP - dzisiaj na yahoo widziałem kilka w cenie - rzekłbym - przyzwoitej. od 4 do 6 gniazd. I tyle. Dobrym rozwiązaniem jest wpinanie źródeł w gniazda we wzmacniaczu - z regóły są trzy, więc wystarczyłoby Ci RTP-4. Ja mam jakieś nawet Acoustic Revive YTP-4, jeżeli dobrze pamiętam, które leży i się kurzy - mogę oddać w dobre ręce. Żadnego z wymienionych sprzedających nie znam, chociaż mail jednego wydaje mi się znajomy , a o pierwszym napisał Ci misiek x Edytowano 24 czerwca 2020 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts