Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Paweł-dzięki za odpowiedź.

Celowo nie pytałem o koszty i dostępność podzespołów do modyfikacji, bo pamiętam swoje rozmowy z Piotrkiem (PioOs), że nie zamierzał liczyć ile na to poszło -liczą się efekty 👍 i z nich był zadowolony. 

Zaś temat rozsądnych (nie patrząc finansowo-tylko jako zrealizowany cel) i przemyślanych polskich modyfikacji Sansui to kawał historii wartej opowiedzenia w odpowiednim czasie i towarzystwie (osobowo-trunkowym 😎).

A Twoje modyfikacje zaczęły się Sansui, od kolumn Jamo -czy jeszcze wcześniej?

Pozdrawiam 

Napisano

w zasadzie przy 🙂 a raczej dzięki .... Jamo to temat na osobną dysputę ale to też czarny koń z niesamowitym potencjałem i bardzo prostymi w stosunkowo rozsądnych cenach sposobami na osiągnięcie nie tyle dobrych co rewelacyjnych efektów ... Powiem Tak :

Zestaw Sansui AU-911DG MOD  plus  Jamo D570 MOD + Marantz CD 16 = spektakularny i z padający głęboko w pamięć efekt co można za niewiele ... Piotrek (Pio Oss) coś o tym wie ... 

Napisano

Hej Panowie! W ostatnim czasie miałem trzy takie same modele Sansui z serii premium (nie napiszę które bo zaraz to się odbije na cenach) i powiem tak - dwa z nich oddałem niemal całkowitej renowacji i porównałem z tym nietykanym no i.. 

To jest jakaś masakra! Wiem, że przelut wzmacniacza, zmiana pasty, ustawienie itd działa cuda a w praktyce przywraca w większym lub mniejszym stopniu oryginalne, projektowe warunki pracy tych urządzeń ale w niektórych modelach przewraca to świat do góry nogami. Dlatego jeszcze raz powtórzę - śpiesz ie się kochać Sansui bo nie wiecie co macie 😀😀😀

Przy okazji - wróciłem do SF Sonetto więc infinity Renaissance 80 w czarnym piano są do oddania za fajną kwotę (o ile sonetto weszły mi do szafy tak te nie chcą...)