gues11 Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Pokój ma 21 metrów ale spokojnie dają radę a co do Vienny to Mozzart Grand ale chętniej Beethowen...Zobaczę,może kiedyś mniej kasy będzie szło na inne cele to pomyślę nad Vienną...Napędzają je 607DR,707XR a płyty odtwarza 917XR. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eugeniusz28 Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Ja również mam Concert 8 , uważam je za znakomite, uniwersalne kolumny. Ponieważ nie mam ciśnienia na częste zmiany, zostaną u mnie na długie lata. Referencyjna średnica, świetne wykonanie, do tego firmowe standy - czego chcieć więcej? Z sansui brzmią doskonale. Mój zakup nie był kwestią przypadku, szukałem ich dość długo. Podaż jest niestety niewielka. Jechałem po nie 200 km. Przyjemną niespodzianką przy zakupie był fakt, że dostałem w komplecie standy, o których nie było mowy w ogłoszeniu. Taki fart Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Gues11,VA od paru lat strasznie drożeją w Polsce ... oraz rosną (Grand !).Mało jest na rynku trochę mniejszych ich wersji "Baby".W każdym razie życzę Ci przypływu gotówki na zakup VA!PozdrawiamPS. Ciekawe czemu nikt nie chce modelu Bach No dobra - to było pytanie retoryczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 13 grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Swoją drogą jestem ciekaw jak z moją 911 zagrałyby Vienny Mozarty lub Beethoweny. Ciekaw byłbym też ich konfrontacji z Adam Pencil. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Marku,na mnie nie licz z VA (w tym roku i tak już się pojawiły nowe "meble"), jakbym miał wejść w kolejne kolumny podłogowe to chyba żona by wyszła na dłużej.Ale wiosenną porą jak kręgosłup pozwoli to możemy w końcu poszaleć z moimi dużymi Concertami (a mogłem sobie kupić małe - różnica masy jest zauważalna ), albo z czymś mniejszym . Będziesz miał to porównanie...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gues11 Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Wiem,że drożeją i nawet z tego powodu pasują do Sansui ale prawda jest taka,że nigdy Vien nie słyszałem i w zasadzie tylko to wstrzymuje mnie od ich zakupu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 13 grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Chętnie Concerty przetestuję na mojej 911. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Gues11,A nie myślałeś o tym, by wziąć któryś swój piecyk i podjechać do krakowskiego TopHiFi?Na tegorocznym AudioShow były wystawione Liszty, ale nie grały jak odwiedzałem ich pokój na stadionie...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gues11 Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Mam taki zamiar ale na razie bez piecyka żeby wyczuc atmosferę a poza tym warunki mieszkaniowe a pomieszczenie odsłuchowe to trochę inne światy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Nie da się ukryć, że to co innego...Ale od czegoś można zacząć.Szkoda tylko tego, że w pojawiające się u nich obniżki nie przekładają się na rozsądne ceny na VA Z używek, to w tym roku widziałem w Wwie i okolicach ze 3 pary Beethovenów i 2-3 pary Mozartów. Natomiast na kolumny bliżej Ciebie raczej nie zwracałem uwagi - pewnie też coś było, choć zauważalnie mniej.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gues11 Napisano 13 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2015 Nie mam parcia na szkło....coś się pojawi,będę zainteresowny to kupię....chociaz teraz po remoncie pokoju tak by muzyka była na pierwszym planie 8 grają kapitalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2015 Rozumiem Darek, że skończyłeś remont pokoju. Słuchasz już muzyki? Osiągnołeś założony cel? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miles Napisano 14 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2015 Na poprawę humoru przy poniedziałku,przytoczę mały cytat z Janavideo z wątku sansujowego:"Przepraszam za jakość fotek. Sprzedałem aparat by cieszyć się dźwiękiem. Fotki są z telefonu."Czyż nie jest to piękne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gues11 Napisano 14 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2015 Skończyłem a muzy słucham cały czas....jakiś cel osiągnąłem ale zawsze są inne i nowe....na razie dochodzę do siebie po wydatkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 14 grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2015 Posty trolla wycięte. Jak widać biedak nie potrafi czytać po polsku, o pisaniu nie wspominając.Jeszcze raz wkleję dla przypomnienia. Prozę czytać uważnie. Myślą przewodnią tematu jest wymiana poglądów na temat wzmacniaczy i innych urządzeń produkowanych przez firmę Sansui. O wypowiedzi przede wszystkim proszeni są forumowicze, którzy osobiście zetknęli się z urządzeniami tej firmy, posiadają lub posiadali np. wzmacniacze Sansui. Oczekuję w tym miejscu na wymianę poglądów, szczególnie miłośników tej marki. Mam nadzieję, że znajdzie się tu garść informacji, rzeczowa wymiana zdań miłośników Sansui. Nie będą tolerowane zachowania nie zgodne z regulaminem Forum, wypowiedzi obraźliwe, prowokujące osób nie zainteresowanych Sansui.Wszelkie próby prowokacji, wprowadzania zamieszania w temacie dot. Sansui, szczególnie jak się należy domyślać przez osobników z innego forum będą niszczone w zarodku.Jednocześnie dodam, że nikt nikomu nie zabrania utworzenia wątku o urządzeniach marki Sony lub innych na tym forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gues11 Napisano 14 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2015 607DR mam na 230V ale 707 i 917 to już inne zasilanie....Do rzeczy,odebrałem właśnie japońskie trafo ale to zasługa Artcara,który je znalazł....Wielkie dzięki Jurek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artcar Napisano 14 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2015 WitamNie ma sprawy, wiesz że to jeszcze nie koniec..Odnośnie Sansui i kolumn u mnie 701, 711, i 707XR grały z BO M150, BO Penta, Infinity 8.2i SII, najlepiej się zgrywały z BO Penta, przynajmniej jak dla mnie, Infinity wypadły dość słabo ale pewnie powodem było mało miejsca jedyne 15 m2.Aktualnie gram na B-2102MOS i Dynaudio 42, takie malutki monitorki, bardzo fajnie gra ten zestaw, wcześniej były BW 601 S3, też było nieźle, pomieszczenie 15 m2.Jedyna wada wszystkich tych zestawów, gra dobrze dopiero mniej więcej od godz. 9, poniżej jest raczej tak sobie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2015 Cześć. No to Darek super. To pomieszczenie zaadoptowane, trafo jest. Jurek. Zawsze byłem ciekaw BO M150. W tych kolumnach podobno są dobre głośniki.Dzwoniłem dziś do Darka, że nasze spotkanie z sansujami przełożone na pierwszy tydz stycznia. Powód, brak czasu.A tymczasem w klubie sansujów przybywa. Dziś dojechały do mnie wspomniane spx 9000 )). W wielu kwestiach się pomyliłem co do nich. Ale po kolei, na gorąco. Zakładam, że kolumny już trochę dotarte bo przez weekend szumiały sobie na różowo. Dziś u mnie w systemie grają jakie 8 godz. Wyglądają obłędnie. Ciekawy fornir, 8 warstw lakieru. wszysko wyczyszczone, dorobione maskownice. Co do wyglądu nie mam zastrzeżeń. Nawet nadruki na potencjometrze i z symbolem modelu poprawione:). Wymienione membrany głośników średnio i niskotonowych. Z czym się pomyliłem? No właśnie. Słuchałem kiedyś modelu 9700. Wydawał mi się bardzo dobry ale miał ograniczenia. Wydawało mi się, że nie do końca sprawdzi się w muzyce współczesnej. Chodzi o subbuferowy bas, często używany we współczesnych aranżacjach. Miałem wrażenie, że ta membrana jest na tyle sztywna, że nie odda tego dźwięku albo będzie po prostu kartonowy jak z pudełka po butach. Myliłem się. Prawdopodobnie zawieszenia w tamtych kolumnach były zesztywniałe ze starości. W mich sansuiach jest bas i to jaki! Puściłem sobie New Order utwór Blue Monday. Wszyscy na pewno znacie. Dla mnie jest tam ciekawy szybki bas. No powiem Wam, że wbija w fotel. Tylko nogawki furkoczą. Bardzo szczegółowa kolumna ale chyba nie przesadnie. Ładna przestrzeń, gitara wzorcowa. Stopa wzorcowa. Każda płyta słychać, że jest inaczej zrealizowana. Ładnie wyczuwa się klimat poszczególnych płyt. Jeden minus. Mój pokój odsłuchowy ma tylko 16m2. Kolumna ma skuteczność jakieś 100dB. Na niektórych płytach godz 9 to już granica mojej wytrzymałości. Muszę ściszać sygnał na żródle. ALE!!! kolumna gra ładnie tzn. w pełnym paśmie np teraz czyli godz 8 30 ściszona na żródle o 20dB. Nie muszę włączać jakiegoś loudnesa. Wszystko słychać. Płyta Vangelis Portraits. No ale jak sobie słucham na godz 10 bez ściszania no to się dzieje. Ptaki szerokim łukiem omijają okolicę, a sąsiedzi niechętnie wracają z pracy do domu;). A ci co lubią muzykę duszą się między sztachetami mojego płotu. Jeszcze muszę się osłuchać bo wydaje mi się, że ma jedną ciekawą cechę ta kolumna. Do tej pory wyrzucałem do samochodu jakieś płyty gorzej zrealizowane. Dziś słuchałem również Sepulturę płyta Roots. Pod względem muzycznym potęga, realizacyjnym słabo. Tak myślałem do dziś, bo okazuje się że na tych kolumnach brzmi inaczej i chyba zrozumiałem o co chodziło realizatorowi. Dla mnie w każdym razie czekanie się opłaciło bo dostałem to co chciałem z dużą nawiązką. Facet od restauracji spisał się na 9 w 10 stopniowej skali przy założeniu, że ideał jest niedościgniony;) ale tym akurat nie byłem zaskoczony. A Wam mogę spokojnie polecić sansui spx 9000 na pewno do odsłuchu, a myślę, że dla wielu może być warta posiadania.Darek, jednak nie mieszkam na takim zadupiu:) Wczoraj wysłane dziś doszły o 14 30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gues11 Napisano 15 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2015 Nawet na chwilkę bym przyjechał zobaczyć i posłuchać ale cóż....styczen już puka do drzwi.....Jakie zadupie....to przeciez wylotówka na Wawkę i masz bliżej do stolicy niż ja i Artcar...Zaczyna się robić w Kraku ciekawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miles Napisano 16 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2015 Zgłaszam akces do aktualnej licytacji AU-X901.. Pierwszy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 16 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2015 jakiej licytacji ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2015 Na A sie pojawiala rano... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hayman Napisano 17 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2015 Cena min. będzie za wysoka - nie sprzeda się. Oficjalnie się nie sprzeda. A jak się sprzeda, to może komuś się przyda - http://www.audiostereo.pl/sansui-au-x901-p...ml/page__st__30 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K-man Napisano 18 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2015 Hey man a znasz powiedzenie Błogosławieni Ci co nie mając nic do powiedzenia trzymają usta zamknięte?No właśnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2015 K-man uwielbiam Twoje "podprogowe" docinki No piszcie coś o sansuiach bo ja już Was zanudziłem swoimi wywodami i zachwytami. Teraz Wasza kolej. Rozumiem, że okres przedświąteczny. A u mnie to już wogóle sajgon w pracy. Wieczorami na godzinkę mogę włączyć swój wspaniały sprzęt. Pod choinkę dostanę stolik audio;). Napisałem list do mikołaja;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts